.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 19 от общо 19

Лична карта...малко разяснение ?

Тази година ще съм осми клас в друг град и все пак ще ми е нужен документ за самоличнос-лична карта,пък и по закон щом навършиш 14 трябва да си извадиш такава. По ред причини аз все още не притежавам споменатия документ,но както вече стана ясно,много скоро щи ми е необходим.
    Въпросът ми е дали при вадене на първа лична карта може да се пусне експресна или бърза поръчка ?

п.п. Не знам в кой раздел трябва да е тази тема,така че ако е грешен съжалявам

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Може, разбира се.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    имам лична карта ама от старите...когато си я извадих на 14 можеше безплатно и експресна поръчка ( друг е въпросът, че си я пуснах обикновена, защото не бях разбрала ;д )

обаче от новите не съм сигурна дали пак е така...
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Голям фен Аватара на Seductress
    Миналия месец ходих да си я вадя. Може да поискаш и експресна поръчка.

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    За можене - може,друг въпрос е че експресната работа ще те одрънка повече.

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Нищо няма да ти излезе, щом си на 14 и ти е първа лична карта. Безплатно е. Наскоро си извадих и аз, експресна и беше безплатно. Но мисля, че има някаква глоба, ако не се вмъкваш в някакъв срок...

Супер фен Аватара на ParadOx
    Град
    Long Beach, California
    Цитирай Първоначално написано от UpSurd
    Новите лични карти според моите познати се правят много по-бързо и лесно. А иначе тази дето си я правих на 14 беше едно размотаване, едни формуляри, че проверки дали съществувам, абе ... ала бала.
    Само дано не си изтървал срока, желателно е да си направиш поне 2 месеца след навършване на 14 годишна възраст, щото току си изгорял с 50 лева
    Тoва с глoбите е пулна глупoст!
    Аз мoята я извадих катo бях на 15 и 5 месеца
    Глoбата е акo си на 16, а нямаш лична карта

Мега фен Аватара на SunSmile
    ^ И сестра ми си я вади на 15 и оня лиглио ми вика "една глобичка треа да ми платиш" 10-20 лева платих, като написа акта с имената на наште
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Няма проблем... картата на 14 е безплатна и можеш да направиш каквато поръчка искаш... Аз вадих преди месец лична карта - експресна поръчка, напълно безплатно.
    Относно глобите, извадих си картата с близо 6 месеца закъснение и не ме глобиха и мисля, че в момента не глобяват поради причината, че всички си подменят картите и опашките са доста големи, и не винаги човек може да се дореди, за да подаде документи...

Мега фен Аватара на shadow4e
    Град
    София
    Според мен пък е хубаво да има глоби, младежите като са безотговорни трябва да си плащат.

Аз си я извадих на 16 и не съм плащала нищо.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e
    Според мен пък е хубаво да има глоби, младежите като са безотговорни трябва да си плащат.

И понеже не може пост само с емотикони – хахахаххххаахаххах.

Мега фен Аватара на SunSmile
    Цитирай Първоначално написано от shadow4e

То не е вината на младежите. Глобата се пише на родителите, че са проявили безотговорност! Защото 14 - годишните ходят с родители или с пълнолетни лица, за да си подават документите!
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

моята лична карта също е от старите... и като първа няма такса амаа сега от новите незнам ... ;x

Град
    Wonderland
    всъщност за кво ми е лична карта на 14 или 16,при положение,че няма да ми послужи за абс. нищо?

Вчера ходих за личната карта и сега ще ви сподела какво стана ...Глоба - макар,че 14 ги имам още от януари никой нищо не ни каза (бях с майка ми) ...А по въпроса за бързите поръчки се указа,че при вадене на първият документ за самоличност не е валидна тази "екстра"

Супер фен Аватара на xWandereRx
    Град
    Сатурн
    ще попитам тук за да не правя нова тема
    какви документи ще трябват за личната карта, разбрах за удостоверение за постоянен адрес, ами нещо друго? акт за раждане?
    [ мразим хора! ]

'И аз ще се изплезя на света,
    обесен върху черния прозорец.'
    ('Дяволско' - А. Далчев)

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от guinessgirl
    всъщност за кво ми е лична карта на 14 или 16,при положение,че няма да ми послужи за абс. нищо?
    Аа, недей така.

Като си на 16г. примерно и имаш лична карта и отидеш в някой нощен клуб, вместо да ви слушат хората наоколо като разговаряш с охраните, ченямаш години, просто си подаваш личната карта и те си преценят дали да те пуснат или не.

щото думите и приказките винаги съм ги смятала за излишни, пък и някои много се дърпат когато има 'слушатели' наоколо.

много тъп пример дадох, знам

иначе си права, но все ако се случи нещо с теб трябва да имаш документ за самоличност... дали бележник, дали транспортна карта, дали лична карта... закона е такъв

Мега фен Аватара на cherinka
    Град
    гр. Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от xWandereRx
    какви документи ще трябват за личната карта, разбрах за удостоверение за постоянен адрес, ами нещо друго? акт за раждане?
    акта за раджане е при първата лична карта

за втората лична карта просто си даваш старата лична карта

Цитирай Първоначално написано от xWandereRx
    При първи личен документ ти трябват : удостоверение за постоянен адрес,копие на акта за раждане и личната карта на родителя,който те придружава.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си