- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Лична карта...малко разяснение ?
Тази година ще съм осми клас в друг град и все пак ще ми е нужен документ за самоличнос-лична карта,пък и по закон щом навършиш 14 трябва да си извадиш такава. По ред причини аз все още не притежавам споменатия документ,но както вече стана ясно,много скоро щи ми е необходим.
Въпросът ми е дали при вадене на първа лична карта може да се пусне експресна или бърза поръчка ?![]()
п.п. Не знам в кой раздел трябва да е тази тема,така че ако е грешен съжалявам![]()
Миналия месец ходих да си я вадя. Може да поискаш и експресна поръчка.
За можене - може,друг въпрос е че експресната работа ще те одрънка повече.
Sanity is for the weak
Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@
Нищо няма да ти излезе, щом си на 14 и ти е първа лична карта. Безплатно е. Наскоро си извадих и аз, експресна и беше безплатно. Но мисля, че има някаква глоба, ако не се вмъкваш в някакъв срок...
Тoва с глoбите е пулна глупoст!Първоначално написано от UpSurd
Аз мoята я извадих катo бях на 15 и 5 месеца
Глoбата е акo си на 16, а нямаш лична карта
^ И сестра ми си я вади на 15 и оня лиглио ми вика "една глобичка треа да ми платиш"10-20 лева платих, като написа акта с имената на наште
![]()
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
Няма проблем... картата на 14 е безплатна и можеш да направиш каквато поръчка искаш... Аз вадих преди месец лична карта - експресна поръчка, напълно безплатно.
Относно глобите, извадих си картата с близо 6 месеца закъснение и не ме глобиха и мисля, че в момента не глобяват поради причината, че всички си подменят картите и опашките са доста големи, и не винаги човек може да се дореди, за да подаде документи...
Според мен пък е хубаво да има глоби, младежите като са безотговорни трябва да си плащат.
Аз си я извадих на 16 и не съм плащала нищо.
Първоначално написано от shadow4e
![]()
![]()
![]()
И понеже не може пост само с емотикони – хахахаххххаахаххах.
То не е вината на младежите. Глобата се пише на родителите, че са проявили безотговорност! Защото 14 - годишните ходят с родители или с пълнолетни лица, за да си подават документите!Първоначално написано от shadow4e
Нея целуваш нали и
нея лъжеш ти
както мене лъжеш ти
Щом дo мене той заспи
знам, че искам да си ти
трябва да реша ... трябва да реша...
моята лична карта също е от старите... и като първа няма такса амаа сега от новите незнам ... ;x
всъщност за кво ми е лична карта на 14 или 16,при положение,че няма да ми послужи за абс. нищо?
Вчера ходих за личната карта и сега ще ви сподела какво стана...Глоба - макар,че 14 ги имам още от януари никой нищо не ни каза (бях с майка ми) ...А по въпроса за бързите поръчки се указа,че при вадене на първият документ за самоличност не е валидна тази "екстра"
![]()
ще попитам тук за да не правя нова тема
какви документи ще трябват за личната карта, разбрах за удостоверение за постоянен адрес, ами нещо друго? акт за раждане?
[ мразим хора! ]
'И аз ще се изплезя на света,
обесен върху черния прозорец.'
('Дяволско' - А. Далчев)
Аа, недей така.Първоначално написано от guinessgirl
Като си на 16г. примерно и имаш лична карта и отидеш в някой нощен клуб, вместо да ви слушат хората наоколо като разговаряш с охраните, ченямаш години, просто си подаваш личната карта и те си преценят дали да те пуснат или не.![]()
щото думите и приказките винаги съм ги смятала за излишни, пък и някои много се дърпат когато има 'слушатели' наоколо.
много тъп пример дадох, знам
иначе си права, но все ако се случи нещо с теб трябва да имаш документ за самоличност... дали бележник, дали транспортна карта, дали лична карта... закона е такъв![]()
акта за раджане е при първата лична картаПървоначално написано от xWandereRx
за втората лична карта просто си даваш старата лична карта
При първи личен документ ти трябват : удостоверение за постоянен адрес,копие на акта за раждане и личната карта на родителя,който те придружава.Първоначално написано от xWandereRx
![]()