- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Покачване на силата в удара?
Въпросът ми е как мога да увелича ударната сила в юмрука ми ?Какви тренировки и упражнения да практикувам (в домашни условия) за да имам по силен удар?Примерно ако взема една круша и всеки ден тренирам над нея дали ще подобря с увелича удара си ?
тренирай гръдни мускули бицепс и трицепс
Аз съм момче на 11 години, което не е наясно с живота. Обичам да ме псуват. Обичам да ме мразят. Обичам да създавам конфликти.
Тренирай удари с гири в ръцете.
Силата = масата по ускорението, така че ти трябва бързина. В бойните изкуства техниката е добре измислена, така че да си увеличиш максимално масата на удара, за килограмите които тежиш. Бързината за мен е величината, на която трябва да наблягаш. Да не говорим, че има и други положителни ефекти.
Бързина се тренира чрез експлозивно изпълнение на упражненията. Това означава да се стремиш максимално силно и бързо да изхвърлиш тежестта/ да се оттласнеш (зависи от упражнението).
Ето и някои тренировки, специално за бързина:
-Тренировка на лапа/педел/макивара.
-Максимален брой удари за време. (когато изпълняваш многократно точно определен удар дава по-добър резултат, според мен)
-Упражнението със свещите. Палиш една свещ и се опитваш с удар да я изгасиш, без да я докосваш по никакъв начин. Можеш да усложняваш, като отдръпваш свещта от теб или като запалиш повече свещи.
-Упражнения с ластици.
Сила като цяло се тренира на тежка круша. С тежести тренировката за сила, грубо казано, е с максимални килограми и малък брой повторения. Естествено, доста по-сложно е от това, но си потърси такъв вид програма.
ПС: Упражненията с гирите в ръце товарят ставите и намаляват бързината. Лично мнение. Също така програмите за мускулна маса във фитнеса те правят много муден, а за бързината казах вече. Пак лично мнение. А мненията от личен опит :>
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Каква е тази тренировка?Първоначално написано от Chacho
Dream..
Think...
Do...
Live...
Be...
аз ако имам 50 ръка мускулна маса а ти имаш 30 и си бърз като шумахер мисля че резултата ще е в моя полза
все едно да засилиш трабант в булдозер... и с 300 да се движи трабанта той ще е в много по лошо състояние от булдозера![]()
Аз съм момче на 11 години, което не е наясно с живота. Обичам да ме псуват. Обичам да ме мразят. Обичам да създавам конфликти.
Упражнението се нарича "Бой със сянка" , изпълява се като застанещ срещу огледало с равни по тегло тежести в ръцете си ... и почваш да правиш движения във вид на удар срещу огледалото ... ( внимавай да не удариш огледалотоПървоначално написано от maksimal
)
Това е,аз го правя всяка вечер ...
Ти намери какъв пример да дадеш .... вярно е че от голямо значение и теглото ... но мисля че бързината е от по-голямо значение ...а и трабанта е от велпапе а булдозера чисто желязо ...Първоначално написано от ltgreen
![]()
![]()
K O 6 M A R AПървоначално написано от tuning.bg
И моята кожа да е по-твърда от кокалчетата удрай колкото си искаш и нищо няма да ми станеПървоначално написано от ltgreen
![]()
А човека говори за сила на удара-и рам хабер да си нямаш от физика,трябва да ти е ясно,че колкото по-бърз е ударът,толкова по силен и болезнен е.
А до Valento
Бой със сянка и тренировка на лапа/макивара нямат нищо общо.Лапата е...не знам как да го обясня-нещо като малка боксова круша,която партньорът ти държи,а ти удряш.Ако си гледал/а как тренират за състезание в някой филм/като Never Back Down/ще видиш,че обикновено треньорът има такива на ръцете,а ученикът/състезателят ги удря
А макивара е ето това
http://img15.nnm.ru/3/e/1/0/6/2a735b...32b0a1b226.jpg
Chacho
Това за свещта не е ли за по-напреднали?Питам за себе си-ако не мога да я изгася(пробвал съм)ще има ли някакъв резултат от самото опитване отново и отново,или това е просто изпитание?[/url]
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
И какво ако имаш 50 ръка.. и какво ако дигаш 200 от лежанка? Никакво значение. Това няма да те спаси от серииката в главата. Слабите хора могат също да бъдат невероятно силни и да удрят изключително мощно.
Предполагам всички знаете боксовите круши със силомер... един кльощав познат пред мен със шамар удари макса. Преди него имаше някакви много нацепени руснаци, които така и не стигнаха неговия резултат.
Първоначално написано от someonerandom
Да, ще има. Аз в момента гася свещ на 15-я удар някъде. Като почнах ги гасех на 30 замаха.
По въпроса с това, колко е голяма ръката. Мен често ме слагаха на спаринг срещу по-опитни момчета, ама по-ниска категория. Викам си, че ще спечеля и веднъж ми се случи, че на половината път на крака ми към тялото на противника забелязах, как той вече е запратил неговия крайник към главата ми. Слава богу, че си захлупих главата, щеше да ми избие два зъба и директно заспивах.
Все пак най-трудния ми противник досега е най-тежкото момче от тренировки. Най-големия ми проблем срещу него е, че за килограмите си е страшно бърз. Правете си изводите. Сигурен съм, че има още хора тук, които ще потвърдят наблюденията ми.
Бокса със сянка някои го хвалят, други го отричат. За мен той е нож с две остриета, мисля че развива лоши навици. Да не си изпъваш докрай ръцете, краката и да привикваш на комбинации, които ако срещнеш съпротивление няма как да изпълниш. Друго е да ритнеш тежест.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Ако искаш да пробвамеПървоначално написано от ltgreen
Не е важно колко ти е голяма... ръкатаВажно е къде и как удряш
Хахаха,оригинално изказванеПървоначално написано от HHristov
Гледал съм стари архивни кадри и снимки на Атанас Суванджиев и на Стоименов.И двамата от тежката категория. Иди се бий с някой от тях. Като замахне, звезди посред бял ден ще видиш.
Или да вземем Мохамед Али,Теофило Стивънсън или Майк Тайсън.С едно кроше те забива в отсрещната стена,повече не ти трябва.Опитай да ги удариш 10 пъти щото си лек и бърз.И да успееш,все едно комар ги хапе.А после да ти забият само един,маайкооо
![]()
redbul2, като сме тръгнали с имена да говорим, виж Royce Gracie или изобщо семейство Gracie.
Според мен силовите на тренировките по бойни изкуства плюс лост и успоредка ще ти дадът нужната маса, без да ти ограбват другите качества.
Мохамед Али може да е тежък, но му погледни бързината. Мисля, че 200+ км/ч удар му бяха засекли.
Хехее Али, Тайсън, ДжоунсВъпроса е, че те могат да се бият пък кварталният културист не може
![]()
Авторът пита как може ударът да стане по-силен в домашни условияЕдва ли е тръгнал да става профи файтър
![]()
При по-силни мускули ударът ще ти е по силен, ама истинското покачване на ефективноста идва с техниката, точността и бързината...
Ето ти няколко статии които могат да ти помогнат за начало:
http://www.mma-bulgaria.com/resource...8A%D0%BA%D0%B0
http://www.mma-bulgaria.com/resource...BE%D0%BA%D1%81
Но все пак в домашни условия ще се развиваш много по-бавно и ще имаш много повече грешки, отколкото в зала, с учител който да ти покаже как стават нещата
Чувала също ще ти помогне, но той е като вече знаеш как се работи върху него, тея пари можеш да ги дадеш за нещо по-ефективно![]()
Има хора които цял живот не да барали чувал и са европейски шампиони по кикбокс![]()
Силно ме съмнява...Първоначално написано от HHristov
Във всички случаи след линка на ZipFail няма какво да се добави,поне според мен
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead
Ммм жалко, че не помня имена много, много иначе щях да ти назова човека
Става въпрос за треньор от черноморието
подкрепям Chacho но опитвай лицеви опори на двете кокалчета на юмрука (сейкен) в началото е трудно но се свиква каляването на китките и кокалчетата е труден болезнен и на всичкото отгоре обратим процес затова се изисква постоянствоа междувремено с заякането на ръцете чрез лицевите опори също тренираш мускулите които участват в ударите
![]()
виж сега "сенсей" това отдавна сам го разбрал за щангите и опорите просто казвам на човека който е пуснал темата че само с щанги не става и бъди спокоен за мене![]()
тук спора е безмислен ти с кво се занимаваш и от колко време ?!
А здравите ръце са изключително малка част от силата на удара. Стабилността на ставите е много по-важна от това колко сила имаш в ръката![]()