.

Виж резултатите на анкетата: За или против абсолютното право на лично оръжие?

Гласували
34. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • За

15 44,12%
  • Не знам / Не съм сигурен

2 5,88%
  • Против

17 50,00%
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34
    Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана

За или против абсолютното право на лично оръжие?

За или против абсолютното право на лично оръжие?

Ако проследите историята, ще видите че хората винаги са имали оръжие ако не в себе си, то поне в дома си. Но в днешно време това далеч не е така. За съжаление... А защо?! Защото управниците ни нямат интерес от това! За тях това е заплаха! Като пример - в Англия забраниха абсолютното право на оръжие и нивото на престъпност се повиши!

[vbox7]http://vbox7.com/play:c734b689[/vbox7]

Мега фен Аватара на Canis_Dirus
    Темата ти е страшно неграмотно формулирана.

А в Щатите оръжие се продава свободно и това страната с най-много затворници в света - 2 милиона. В Китай са по-малко.

А то оръжие и сега можеш да имаш, просто ти трябва разрешително.
    Grumpy old madman

За! И все пак засега и газовия ми върши добра работа...

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    При положение, че тук голяма част от населението е затъпяло - против. Това е като да даваш на слепия да кара кола по натоварена улица.
    n00bs

Цитирай Първоначално написано от yakuza_
    При положение, че тук голяма част от населението е затъпяло - против. Това е като да даваш на слепия да кара кола по натоварена улица.
    Абсолютно.
    Не може да раздаваш оръжие насам-натам. Има достатъчно хора, които поради <еди какво си> няма да сдържат емоциите си и ще направят глупост.

Категорично против!

Би било огромна крачка назад.

А да се говори, че е забранено, понеже управниците ги е страх е... меко казано, малоумно.
    активизъм/превенция; писане; музика

Мега фен Аватара на SunSmile
    Против, ако се дава на всеки. Хората, на които им трябват да си имат. Останалите, които искат да им се правят всякакви проверки и доста строго да им се дават разрешителни! Иначе ще стане като с шофьорските книжки. (май разказвах за луд българин, който живее във Франция и понеже си е официално луд, там не му дават книжка. Пича си идва тук, за да си вземе книжката и да си кара из Франция...За кво си говорим?!) ПРОТИВ съм всеки да има оръжие и съвсем свободно да си се размотава с него!
    Няма да има никакъв контрол и никакви тестове за притежателите и всеки, бутнал някой лев 'под маса' ще има каквото си поиска огнестрелно оръжие

А иначе у нас си има 2 пушки ( и не само), които се съхраняват по доста строги изисквания в сейф, който нито един екип от полицаи до сега не е успявал да открие, докато не му го покажем.
    Нея целуваш нали и
    нея лъжеш ти
    както мене лъжеш ти
    Щом дo мене той заспи
    знам, че искам да си ти
    трябва да реша ... трябва да реша...

Град
    На стадиона за бягане.
    СЪГЛАСНА!
    И аз съм против..

Мега фен
    Град
    Earth...
    Как иначе ще се избиете е така случайно бе?

Аз съм ЗА.Замислете се, някой идиот ако реши да тръгне да трепе, или да избива комплекси и прочее- може да го направи и с нож.

Примери ЗА, няма да давам много.Само един- по селата всяка нощ стават кражби, дори изнасилват или убиват възрастни хора.Маймуните ще се замислят дали ще правят подобно нещо, ако има закон, да имаш правото да застреляш като куче крадеца.
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Пийте си млякото редовно!
    Слушайте мама и тате!

Мега фен
    Град
    Earth...
    Цитирай Първоначално написано от mitternacht
    ако има закон, да имаш правото да застреляш като куче крадеца.
    А съдята ще знае че той е крадеца защото... ?

Ей, ама как все потребителите с немски никове (фигуративно казано) и разни националистически аватари/подписи и пр. изразявате крайните позиции, в случая агресивните, безотносително от темата бе...

Насилието е оръжието на слабите. Ненасилието — на силните.

Повече от фен Аватара на strave
    Град
    Sofia
    С това правораздаване в България,дори да имаш оръжия и да се защитиш при обир или друг опит за посегателство върху теб или имуществото ти е по-вероятно ти да отидеш в затвора ти защото си го ранил или не дай си боже убил,отколкото да се докаже,че другият е виновен.Иначе съм против,нямам желание на всеки,който психиката му прещрака да превръща всичко около себе си в кървава баня.

Поздрав от чичо Джани Родари.

Страната без остриета

Джованино Денгуба бил голям пътешественик. Пътувал той, пътувал и ето че попаднал в някаква страна където ъглите на къщите били заоблени, а покривите не завършвали с остър връх, а с мека гърбица. По дължината на улицата били засадени розови храсти и на Джованино му хрумнало да закачи роза на петлицата си. Докато откъсвал розата внимавал да не се убоде, но забелязал че бодлите били сякаш от гума: само гаделичкали по раката.

— Я гледай! — възкликнал Джованино.

Иззад храста е показал един общински пазач и му се усмихнал.

— Не знаете ли че е забранено да се берат рози?

— Много съжалявам, но и не помислих за това.

— Добре, тогава ще платите само половин глоба — казал пазачът така вежливо, сякаш бил асленото човече, което завело Пинокио в страната на игрите. Джованино забелязал, че пазачът пише разписка за глоба с молив без връх и не се сдържал:

— Извинете може ли да погледна сабята Ви?

— С удоволствие ще Ви я покажа — отговорил пазачът.

Разбира се, и сабята била без острие.

— Страната без остриета — отвърнал пазачът толкова учтиво, сякаш думита, които изговарял, били написани с главни букви.

— Апирони употребявате ли?

— Отдавна сме ги забранили, всичко лепим с лепило. А сега моля, ударете ми два плесника.

Джованино зяпнал, сякаш се готел да глътне цяла торта наведнъж.

— Моля Ви се! Не искат да ме бутнат в дрънголника за посегателство на служебно лице. По-скоро на мен би трябвало да ми ударят два плесника, а не аз да ги удрям.

— Но тук е прието така — обяснил вежливо пазачът — Цяла глоба — четири плесника, половин глоба — два плесника.

— Ама на пазача!

— На пазача.

— Но това е несправедливо, това е ужасно!

— Разбира се, че е несправедливо, разбира се че е ужасно — отговорил пазачът — Това е толкова противно, че хората за да не бъдат принудени да удрят плесници на невинните, внимават и невършат нищо противозаконно. Хайде, ударете ми два плесника и друг път внимавайте.

— Но аз не бих желал и да Ви потупам по бузата, най-много да Ви погаля.

— Щом е така — репил пазачът — трябва да Ви придружа да границата.

И Джованино, засрамен, бил принуден да напусне Страната без остриета. И днес той още мечтае да се върне в страната с най-вежливи обноски и да поживее в някоя къщичка с покрив без връх.

Голям фен Аватара на Vesk0u
    Град
    Монтана
    Казвал съм го и преди - нормалните хора си купуват оръжия за да защитават семействата си и себе си, а не за да убиват невинни хора - купуват си легално оръжие и си изкарват разрешително. Психопатите и убийците не си изкарват разрешително и си купуват оръжие на черно. Кой е опасният?!

Иначе аз гласувах ЗА! Скоро време ще си купя газов, а за по-напред може и боен.

Примерно мйани в Тексас е свободно носенето на оръжие,ама да се гърмят за щяло и нещяло ?! Не е в проблема дали ще си вземеш оръжие,а как ще го използваш. Едно е да хванеш пистолета и да отидеш на центъра да стреляш по всеки дето мърда,а съвсем друго е да го ползваш при самозащита.Само дето тука при първото те правят на психично болен и ще те пратят в лудницата и след двайсе дена ще те пуснат с едно условно,а когато те нападнат по какъвто и да е начин застрашяващ твоя живот или имущество и се защитиш,ще си изгниеш в затвора като куче.Преди една-две години бях гледал как некакъв човек влезли да го убират цигани,той прострелял единия в ръката.Няколко дена след това простреляната утрепка починала от сърдечен удар,който няма никаква връзка с ръката му,но човека мисля отдавна си е затвора.

И като за финал кур пеем на русофилските държавници,които ни управляват

ВЛАСТ НА НАРОДА !
    CHERNO MORE VARNA !

1. Самозащита е разтегливо понятие и в качеството си на такова предполага много злоупотреби.
    2. Как ще накараш и научиш някого да стреля в крака, а не в тялото?

Ахахаха, БухалкатаНаТерора като изпадне в някое такова френзи и прави истинска забава.

Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    а как все ти,комплексирани човеко
    Аз нямам потребност да повтарям пред непознати хора колко съм отровен. Помисли си.
    ПРО-малцинствата
    грешка!
    винаги си АНТИ-българщината
    голяма грешка!
    (защото вие ПРО-семитите не сте християни)
    Копнея да разкажеш повече за това, защо аз съм про-семит. Направо умът не ми побира откъде го изсмука.
    насилието е единствения път към освобождение от
    новото световно робство. без битка - няма победа. без насилие - няма свобода!

управляващия Елит (който ти боготвориш)
    не думай...

На ей тия ти изказвания дори не знам какво да кажа. Гледаш толкова елементарно и едностранчиво на всяка дискусия, че намираш в мненията на другите само това, което сам си прецениш. Ако не друго, е забавно да чета такива неща за себе си, истински.

Граничиш с тоталното безумие, байко. Аз поне като казвам нещо, не се боря за него докрай и винаги аргументирам всяка дума, която мога (иначе не я пиша). А ако ти успееш смислено да си аргументираш особено това за про-семита и елита, както се казваше на времето (онези невинни шегички), аз ставам трамвай и тръгвам по линията на петицата.

презирам те.
    Много неприятно.
    Щото ти пък мен вооще не ме вълнуваш. Отговарям ти, щото говориш пълни глупости по мой адрес.

Как пък никой друг не го паля толкова, колкото теб, да му се не види?! Точно с принца на форона ли намерих да си имам проблеми, много ми е гадно... А дори не те адресирам лично в никой пост от дълго време насам, все ти изскачаш да ми се репчиш колко ме презираш...

Цитирай Първоначално написано от strangler
    1. Самозащита е разтегливо понятие и в качеството си на такова предполага много злоупотреби.
    2. Как ще накараш и научиш някого да стреля в крака, а не в тялото?
    Затова ако се изготви един нормален закон,няма да има разтегливост и злоупотреби спрямо самозащитата
    CHERNO MORE VARNA !

Напълно съгласна.

Мега фен Аватара на ZipFail
    Управлението се сваляло с насилие...
    Ако всички решат да свалят правителството, то рано или късно ще падне, дори с вили да сте въоръжени
    Да не говорим, че с тея пистолетчета срещу професионална армия е меко казано смешно..

аз съм против .. и без това достатъчно хора умират всеки ден ..

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    В България това нещо като "неизбежна самоотбрана" е доста объркано понятие.
    n00bs

Относно маймуните- тогава да направят продажбата на оръжие възможна за хора само със завършено средно.Воала!Или ако щеш за завършено средно с повече от 5.00 примерно.Или за хора с редовен трудов договор.Или за хора със собствен имот по-голям от еди-колко-си квадрата.Възможности за изолиране на маймуните- бол!Макар последните да звучат по-забавно биха вършили работа.

Ще се докаже.Кражби и опити за такива се доказват.Примерно какво ще прави въоръжен ъъ... абе... от братята, посред нощ, в къщата на някои пенсионери в някое село?Ще отиде да им помогне да прекопаят градината?

Немски ник?Същото значение би имало, ако бях "midnight".Ника ми идва от песен, представи си!
    "Пишете грамотно, на кирилица!
    Слушайте мама и тате!" А това е страаашно нацисткия подпис, не ще и съмнение! ))

Виж, тезата "Мейк лов, нот уър" е много хубава, ама ми е интересно какво ще стане ако влезеш с нея в Столипиново през нощта, или ако бе се изпречил на ония дивите, размахващи тояги и ножове и крещящи "смърт за българите"
    Пишете грамотно, на кирилица!
    Слушайте мама и тате!

Повече от фен Аватара на IQA
    Град
    WONDERLAND *
    Категорично против!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си