Те пък защо мислят, че ще спиш с тях. Попринцип това не е много препоръчително. Зависи си от самите лещи. Нооо аз ги нося само като съм навън, вкъщи ги махам. А това за смъкването на диоптера.. не мисля, че е много вярно. На мен ми го обясниха като процент от хората, носещи лещи. Абе все едно. Това, че си непохватна не ти пречи да носиш лещи. Не знам защо родителите ти така мислят Обясни им добрите страни на лещите - чустваш се по-добре с тях, по- комфортно ти е,нямаш очила, които да ги мислиш... и т.н.

P.S. бебето, не мисля, че ще е такова чуството. На теб ти е гадно с новите, защото не си свикнала с новия диоптер. Когато свикнеш с него, пък сложиш старите, е нужно малко време да свикнеш със стария и такам. За лещите - то е като очила, същия диоптер и всичко. Ще ти е странно първите няколко дена. Аз си спомням първия път, когато си ги сложих - беше 6-ти клас Едвам си сложих едната, защото ме беше страх да си бръкна в окото. След това не успях да си сложа втората и не отидох на даскало и си стоях цял ден така вечерта се осмелих и я махнах. А в момента ги свалям и слагам точно за 2 минути!