Нека първо да спомена че аз не търгувам с коли по-стари от 4-5 год попринцип.
Имал съм(за лично ползване):
M5 E60
X6M
330I E90
M5 E60 счупих SMG кутията... Но явно не съм единствения тъй като познавам поне 3-4 човека на които е станало + съм чувал от други дилъри че яко са се набутвали с такава кола след като е трябвало да оправят скоростната кутия...
X6M, бе отървах се от него преди да стане някакъв голем проблем... хаха, имаше некви малки ма нема ги споменавам...
330I E90, опа тука идва фъна... 5к км чувам шум в скоростната кутия и отивам в дилъра, 2 седмици седи там колата дори не знаят какво става... 10к км, изведнъж колата от нищото се заключва, заключва се колата без шоф врата... Интересно БМВ казват че това било Anti-Theft System блабла, е как ще е такава като аз мога си влезна, ма пасажера не може? Ами ако имам цял резервоар с бензин няма ми трябва бензиностация за дълго време... Както и да е... БМВ ми викат че това не е в гаранцията(това е дефект на това бмв и трябва да е recall!!!) и ми дават квота от $2500 тъй като не знаят къде е проблема блабла. Оказало се е че са 2 различни бушона за заключване и отключване(Знам, яко простотия, а?) и 1 от тях изгърмял, мда... за 10 цента и 5 мин го оправих... Опа след няколко хил километра преден десен фар спира да се центрира... За продаване
Продължаваме с тези просволути немски коли и как трябва само оригинални части да се купуват от дилъра... Мин седмица смених Timing Belt на моя пассат, отидох да купа 1 от ролерите защото беше повреден, давам им вин и номер на часта и какво ми дават? Децка играчка, некъф боклук, тея ебават ли се с мене? Тази оригинална част и 2 стинки не струва а трябваше плата $80...
1 приятел отиде в бмв да купи глава за м5, казаха му $400. Той я поръча Aftermarket за $80, часта беше 1 към 1 същата, само дето няма fancy кутия и не пише BMW ... Голем прас.. Това са $320...
А знаете ли че Хонда и Тойота купува точно "aftermarket" части от 1 виатнамска компания и ги продават на 3-4 пъти цената? Хонда и Тойота не ги произвеждат тези части... Говора за: Фарове, Бронии, решетки, капаци, калници и др такива боклуци...
Заключение: ако знаеш къде да си намериш часта "aftermarket" e пъти по-добре от дилъра! Др вариант е моргата...
Френските коли не вода спор тъй като аз нямам опит с тях, ма за мене 400 000км и още да се движи говори само по себе си...
И трябва подяволите да спрете да четете тези скапани статистики, ревюта и тн... Не разбирате ли че това е Мафия? Компания А им дава пари да ги хвалят... Да сте видяли ревюта където да кажат нещо лошо за кола? Ми няма такова...
Защо имаше проблем с Тойота? Защото от 50 милярдния заем на GM 10 Милярда отидоха за да съсипат Тойота мислеики си че ще им вземат пазара... Те плащаша на всички организации и списания да псуват Тойота....
и тн и тн и тн и аз даже забравих какво да напиша
ПС: Тайната на дългия живот на 1 кола е никога да не стъпва в официални дилър или при местните гаражи...