- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Помощ по Англиски език.
не помня дали в 7ми или в 8ми клас ги учих тези работи, но да ти кажа, че като питаш по форумите не лъжеш госпожата или вашите с отценките, а себе си. Защото после по контролни ще се чудиш какво да пишеш. А тези времена са елементарни. Вземи ги научи.
ex.1
1. В, защото има ' утре' и трябва глагола да е в бъдеща форма. GO е основна форма, или поприцип. Използва се също с always, usually и наречията за честотност.
2. А, защото има 'тази вечер' И трябва бъдеща форма с ing. Както казах глаголите в основната им форма (take) са за нещо , което се случва обикновено.
3. А, защото влака си е по разписание и се случва попринцип..
4. В, защото не се срещат попринцип ами еди-си-кога.
5. В, мисля, че вече разбра защо ..
6. В, защото .. следващия петък е бъдеще време и не се случва попринцип за да е в основна форма глагола. Има форма за бъдеще време с -ing, която е за лични планове и тук и е мястото.
ex.5
Глаголите -ing са за бъдещите ви лични планове, които не правите попринцип(като да ходите на концерт в близкия град).
глаголите, които си остават са за неща, които не се променят(като мнението на бащите, че са малки) и са си попринцип.
ex.6
have to(had to(мин.вр.) hadn`t(мин.вр - не трябва.)haven`t(не трябва)) - трябва, но не се налага. Тоест - ако искаш. По твое решение. Не е задължително.
must (mustn`t) - задължително трябва. Налага се.
must > have to
-What are you looking at? o_o
-You, obviously. *smile*
_________
Sex.Love.Control.Vanity.. <3