- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Немски или испански
Здравейте! Така ..тази година ще кандидатствам (в Бургас) и се чудя къде е по-добре : дали в немската или със испански.Тъй като не съм от Бургас и идвам там специално заради езика искам да съм сигурна в избора си.Тая немска не ми е нещо лицеприятна. Смисъл на много забутано място е и с една дървена дограма... Докато тая испанската ( не знам точно така ли се води) е на много хубаво място- на центъра и като сграда е много хубаво даскалото. Аз уж много разпрогласявах, че ще е немската ама нещо се разобедих в последствие. Лошото е , че от 2 години ходя на уроци по немски и ся изведнъв да го спра...И като произношение испанският ме кефи повече. Какво сте чували за двете училища и какво е вашето мнение по въпроса.![]()
![]()
Според мен щом испанския ти харесва повече, а дори и сградата е по- уютна, по- добре иди там. Все пак ти предстои да се занимаваш много време с този език и най- важното е да ти харесва.
Колкото до това, че си ходила на уроци по немски, нека да не определя избора ти. Казвам го от личен опит, това да харесваш езика, който учиш и от много голяма важност. Немският може да почака. И все пак, за да не похабиш усилията си с него, можеш да си купиш книги или други подобни на немски, за да не го забравиш.. на мен лично четенето най- много ми е помагало.
Упех с кандидатстването!![]()
In the eye oft the storm but I ain't scared
Cause after the storm There'll be calm somewhere![]()
old nick: lori
Аз учих в началния курс испански и след това пак испанска паралелка...много ми харесва езикът,много е приятен за слушане,за говорене,а и граматиката не е чак толкова трудна..и щом сградата е по хубава и мислиш че повече те влече иди там.
И аз мисля че испанския е по приятен език- той се говори много повече от колкото немския. Чувала съм че и граматиката е малко по-лесна и произношението също. Уча го вече 3 години и много ми допада така че мисля да продалжавам да го уча след като приключа с училището.![]()
Според мен, ако ти харесва сградата повече и ти е по-удобно да стигнеш до там- кандидатствай там. Питай хората къде им харесва повече и така и самата ти ще разбереш. Успех!
не съм учила немски, но за това пък вече 5-та година уча испанскинай-готиният език
и просто съм убедена,че е много по-лесен от немския
![]()
По принцип не е важно къде се намира училището и каква е дограмата, а на какво ще те научат там. Например, моето училище е на края на Пловдив (буквално на полето), но е едно от най-елитните в града.
Аз уча немски и мога да ти кажа, че не е чак толкова труден, ако в началото се понапънеш и научиш основната граматика (и думите, разбира се). И на мен в началото ми се струваше неприятен, но с течение на времето страшно ми допадна.
Испанският също е доста разпространен език, на мен лично ми харесва и ако наистина искаш да го учиш, давай смело.
Общо взето съветът ми е да учиш езикът, който повече ти харесва, но ако решиш да учиш немски, избери го като първи чужд език, защото почти всички, които познавам, които го учат като втори, не са научили нищо от него.
![]()
Аз съл учила и испански и немски, но испанския е толкова по-приятен че просто няма на къде а и да не говорим кооолко е по-лесен![]()
Който език те влече повече, този учи. Не избирай езика, само по външния вид на двете училища или по това, че си ходила на уроци.
Много е важно да харесваш езика, който учиш. Не ти ли харесва, няма да научиш нищо.
Аз уча немски като първи език и мога да ти кажа, че няма нищо сложно в езика. Граматика като граматика, думи като думи. Българският например е много по-сложен![]()
Стига да имаш желание да учиш, всички езици са лесни.
И спря да се върти за миг земята..
в момента уча немски не е лош езика но неми допада усобенно знам и малко испански той ми е много по симпатичен според мен избери испанския приятен е за слушане и говорене и на мен неми е толкова труден отколкото немския ..![]()
Аз съм в средата и на 2та езика - говоря немски, оправям се с испанския и живея в Испания всяка година през цялата лятна ваканция
Та и немският не е лош, изобщо не е толкова труден и груб, колкото всички го описват, а и е лесен за учене (например на мен английският ми е много по-труден, отколкото немския, въпреки че уча немския на къде-къде по-високо ниво (немска литература и подобни)).
Въпрос на личен избор е и сам да прецениш, кое ще ти върши повече работа за вбъдеще.
Испанският е значително по- лесен от немския. Затова според мене е по- удачно да учиш в немската, защото ще се занимаваш много с езика. Испанския можеш да го научиш и на курсове. Помисли си обаче кой език ще ти трябва. Ако искаш да следваш медицина или архитектура- немският е страхотен избор, но ако ще се насочваш към топлите страни, много ясно че немският само ще ти заема място в паметта![]()
Никога не казвай никога, защото ти се връща.
Смехът е заразен. Бъди преносител!
Spanish.
И двата са с МНООГО трудна граматика,но испанският е по-приятен. И като произношение,и като цяло.Немският е сякаш имаш гущер в гърлото (no affence).
"A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."
Ако мислиш, че немският е с трудна граматика, върви си направи отново тест за интелигентност и гледай да изкараш поне 40 точки, че иначе работата е кофти...Първоначално написано от SoStarstruck
Ще отида още утре,мерси за предложението.Първоначално написано от SK0RP10N
![]()
"A few years ago, I had a dream. It began in the summer and was over by the following spring..."
Не уча нито един от двата езика, но направо бях влюбена в испанския от една песничка..Много е приятен..
Времето е еднакво за всички, всичко е въпрос на организация.
Пише се offenseПървоначално написано от SoStarstruck
Иначе немски.
Испански.
учила съм немски, но испанския го обожавам
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Испански определенодоста по приятен език е от немския
![]()