.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 22 от общо 22
    Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.

Утрояване цените на следването в Британия

Има ли потвърждение на казаното оня ден по БТВ новините? Открих данни само за такова предложение и струдентска стачка:
    Plan to triple tuition fees sparks riot

... но други запознати ми казват, че вече е прието и засяга випуск 2012 и нататък, ще рече прецакани сме. Можете ли да намерите потвърждение на новината, успяла ли е стачката и какво смятат да правят бъдещите студенти, които са се готвили за Кралството?
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

http://www.ndtv.com/article/world/uk...fee-hike-65626
    Предполагам, че е вярно, за жалост. Не мисля, че един родител би могъл да издържа детето си там, ако е просто един нормален работещ човек. Според мен го правят заради недолюбването на другите, които идват в държавата им, вземат им работните места и т.н.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    След вдигането на таксите нещо в мен умря
    Англия отпада, минавам на вариант две.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на Deadlock
    за кои студенти става дума - за тези, които започват следването си догодина, или за тези по-следващата година?

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Тия дето сега сме 11ти клас ни засяга уж. Ама къде точно пише, че е прието, а не просто предложено?
    http://images.encyclopediadramatica.com/images/c/cd/Chris_Hansen_Says_Hi.gif[/img]

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Аз мога да потвърдя новината с източни от Англия и хАмерика. Таксите ще са между 6000 и 9000 лири на година. Тези, които са започнали с 3290, ще си завършат с толкова. Тези, които влязат в британски университети през идната година ги чака това. Но кредитите пак си остават като опция.

Честно казано моето мнение е, че за качеството, което Англия предлага като образование, беше крайно време да си вдигне цените, защото тези бяха нереално ниски. Не може в САЩ бакалавърът да ми е между 40 000 и 55 000 долара, а в Англия 3000 паунда. Тази разлика досега я плащаше правителство, но след като орязаха паричките за образование, е редно малко да се уравновесят нещата.

Супер фен
    и за къв чеп някой си губи времето с тъпата англия или сащ?
    вижте финландия, в момента, че и преди, най-голяма далавера е да се учат компютърни и телекомуникационни специалности именно там, на практика безплатно и на английски. таксата е около 80 евро на година за членство в съюз на студентите. това е всичко, поинтересувайте се и не си трошете парите за тъпата англия

финландия е може би най-високотехнологичната страна в европа, работата ви е гарантирана, като заплатата на програмист започва от 5 хиляди евро! за телекомуникациите сами си знаете, коя е родината на вездесъщата нокия..
    поздрави

аз лично догодина, надявам се, ще запиша една магистратурка

Мега фен Аватара на Pliok0019
    Аз изобщо не правя планове за чужбина. Не само защото нямам финансовата възможност и не искам да се обвързвам с кредити, а и защото целия ми живот ми е тук и не искам да го губя.

Живот и здраве - някоя магистратура в някоя европейска страна и толкова. :Д

^Моите адмирации! Не защото се опитвам да давам на някого наклон, а просто се кефя, когато някой има такава позиция.
    активизъм/превенция; писане; музика

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от assd
    и за къв чеп някой си губи времето с тъпата англия или сащ?
    вижте финландия, в момента, че и преди, най-голяма далавера е да се учат компютърни и телекомуникационни специалности именно там, на практика безплатно и на английски. таксата е около 80 евро на година за членство в съюз на студентите. това е всичко, поинтересувайте се и не си трошете парите за тъпата англия

финландия е може би най-високотехнологичната страна в европа, работата ви е гарантирана, като заплатата на програмист започва от 5 хиляди евро! за телекомуникациите сами си знаете, коя е родината на вездесъщата нокия..
    поздрави

аз лично догодина, надявам се, ще запиша една магистратурка
    Във Финландия е супер добро образованието и е без пари, но се свиква трудно с белите нощи и на тази заплатка от 5000 евро като ти треснат данък 60% оставаш с 2000 евро, което и тук се изкарва в софтуерните фирми (лично нблюдение).

Супер фен
    данъците са 30%. не е жалко да ги даваш обаче, и никой не укрива. силна социална политика - получаваш образование, медицински грижи на извънземно ниво, ако останеш без покрив - получаваш квартира срещу минимален наем. ако имаш деца - множество превилегии, безплатни детски градини и тн.
    освен това за чуждоговорящи има безплатни (някаква много символична сума от порядъка на 20 евро) курсове по език, квалификации и тн.
    аз се опитвам да уча езика, даже ще почна много усилено просто защото вече сме съвсем равни с финландците, няма никакви пречки за работа, учене, живот. пък и да ви кажа честно финландците не са като другите западняци, никой няма да те гледа с лошо - просто защото не знаят за българия много, или който знае е идвал на море (аз бях учуден, че жената на братовчед ми, която е финландка е идвала със семейството си на море и всички бяха много приветливи, и роднини вече и познати и непознати. българия все още не се свързва с бандити, престъпност и крадци кат ов англия или европа. не сме негри все още! а във финландия има и негри между другото и то доста много сомалийци и подобни, но за всички работещата им система се грижи.

хубава страна е, но не може да си правиш каквото искаш както тук, всичко е регулирано - можеш да ходиш по тротоара свободно, но не можеш да плюеш или да хвърляш фасове и да чупиш бутилки просто ще те е срам да си първия който го направи, ако пък не те е срам, значи не си за там. странно е за разбиране, и аз се чудих как може да не се плюе или да се хвърля в първия момент
    едит: освен събота и неделя де, имаше доста пияници и простотии, ама на другия ден всичко е същото - няма хора по улиците, няма безделници в кафетата - всичко е на работа и от работа вкъщи

Град
    София
    Знам как е. Ходил съм във Финландия и имам 3 съученички финландки.

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Аз пък вчера питах в Интеграл. Още са само сухове, но каквото и да се реши, випуск 2011 са по старите такси.

Цитирай Първоначално написано от Muse_of_Madness
    Аз пък вчера питах в Интеграл. Още са само сухове, но каквото и да се реши, випуск 2011 са по старите такси.
    Блазе ви .
    Двойно по-дълго ще ми излезе да връщам новият евентуален студентски заем, от това което планирах преди .
    Ще минавам на план Б - Единбугр .
    Тъкмо и да не изкарам 100т. на тойфел , няма да се мре .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Голям фен
    Град
    The halls of Lorien.
    Блазе ИМ. И на мен Единбург ми беше план Б бтв.

Град
    София
    В Единбург не се влиза лесно...
    Второ, това, че Шотландия покриваше образованието до сега, не значи, че ще изваде една камара пари да покрие разликата...Влезте в St. Andrews и вижте, че не са си обявили таксите за от 2012 нататък...

Дано да ме приемат тази година

Цитирай Първоначално написано от amk933
    В Единбург не се влиза лесно...
    Второ, това, че Шотландия покриваше образованието до сега, не значи, че ще изваде една камара пари да покрие разликата...Влезте в St. Andrews и вижте, че не са си обявили таксите за от 2012 нататък...
    В последно време не съм поглеждала, добра идея е да го направя.
    Не ме притеснява кандидатстването/влизането .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    asfasfasfasfasfas
    А аз се бях насочил натам...

Цитирай Първоначално написано от terrorclub
    явно се усетиха англичаните и им писна някакви треторазрядни хора да им идват в страната под предтекст,че ше учат нещо си. дано имат същата политика и към пакитата,турците и останалата гмеж,която бавно,но сигурно окупира Албиона,а и цяла Европа,докато ние си мислиме,че дъжд ни вали... както беше казал Бенджамин Франклин - един ден ще се събудиме като чужденци в собствената си държава.
    Ще де подкрепя

Записват се да учат, но единствената им цел е да се възползват от привилегиите - да работиш, получаваш социални и др.Има хора, които са записали университет преди повече от 7-8 години, но още учат в първи курс И единствено българите не го правят това, доколкото съм чул и видял.Май само българите не са алчни, а се задоволяват само със заплатата си, без социални.

Та за това са тези мерки.

Повече от фен Аватара на VQTUR
    Здравейте,
    аз в момента уча 1ва година в Лондон. Повишение на таксите сигурно ще има, но след 2012год - това беше становището на пресата след студентската стачка тук.
    Сетиха се и социалната политика да променят - вече ще спират помощите за децата, за ниски доходи и т.н. което до някъде е добре, защото не мога да ги понасям тези.. араби.
    Ако tuition fees-a се увеличи, трябва и студентските заеми да се вдигнат. Не е толкова страшно да теглиш заем от държавата, тъй като го изплащаш след като завършиш и след като достигнеш определен таван на заплата. Чак тогава започват да ти удържат от заплатата, а ако не достигнеш този таван - не плащаш. Мисля, че това е изгодно както за студента, който получава шанса за образование тук, така и за държавата. Ако тя (държавата) не е успяла да създаде работосбособен кадър или не му е намерила работа - тогава няма да си получи парите обратно.
    Шансове много.. и не си мислете че тук е супер якото. По-готино от Българщината и българската простотия (в добрия смисъл) НЯМА! ))
    МОМИЧЕ СЪМ!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си