- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Живота ми е ужасен
Консултирай се с психолог.
От мен - съдбата обича смелите. Ескпериментирай. Недей само да си повтаряш че не трябва да ти пука от мнението на тоя и оня, но и го приложи. Бъди естествен;
За проблема със самочувствието, не зная как да започнеш да се харесваш повече, но си има терапевтични подходи.
Това, което ме шокира, е отношението на баща ти към теб.
Лошото е, че когато някой близък (човек от семейството) ни нарани с подобни думи, ние сме склонни да си слагаме такъв етикет и да приемаме думите му като самата истина за нас. Тоест ти си залепяш това качество, което роднина ти е казал. Обяснено ми е от психолог, така работи психиката. Така че за ниското ти самочувствие вероятно голяма роля игрaят родителите ти, които те обиждат и ти приемаш думите им за чиста монета, което е нормално всъщност, но ти вреди на самочувствието и на самия теб.
Опитай се да разбереш, че тези думи са неверни, и също, че когато някой ти се подразни, той не го прави, защото има нещо лично против теб, а защото е подразнен от моментната ти постъпка. Не приемай лично нещата, за да не те изяждат отвътре.
И съветът с психолога остава. Ако искаш пиши на лично :]
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride