- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за пиърсинга и татусите!
Привет на всички! Тъй като напоследък виждам, че в раздела се въртят често теми за пиърсинг и татуси, направих темичка, в която всеки, който има въпрос/проблем относно това може да пита тук! Освен всичко - всеки, който има конкретна информация за тях може да я поства - надявам се, че хората, които не са образовани в тази област, ще бъдат! Предполагам, модераторите няма да имат нищо против, а за в бъдеще темичката може да си остане отключена и да се доразвива, надявам се!![]()
Женско съм!![]()
^^Първоначално написано от Ванката
![]()
![]()
А добра идея, щот първоначално пак си мислех да очаквам тема от сорта на 'боли ли да си пробиеш езика' 'възпали ми се ухото' 'какво мислите за това тату, колко ли ще струва'.. Добре си се сетила![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Мерси! А по въпрос за темата - мда, и аз забелязах, че създават теми с еднакъв смисъл, а няма смисъл, като може да има една обща!Първоначално написано от StolenBliss
![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()
^ Indeed![]()
Таа... За да отворя темата ще попитам тук (за пиърсинг): значи имам нормално по 1 дупка на двете уши, но на дясното имам 2! Та мисълта ми е - тъй като искам да си дупча трета (на мекото на ухото, не на хрущяла са ми всички, искам и третата да е така) г/д колко време ви е траяла болката, тъй като на мен втората ми дупка ме болеше и разраняваше в продължение на месец!На вас как ви я продупчиха? - с пистолет или с нещо друго и къде, при специалист (в София)?! Мерси предварително!
![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()
Аз имам 3 дупки на дясното ухо. Първите две на дясното и лявото ухо са ми от тригодишна. Преди година и половина си пробих втора и трета дупка на дясното ухо и не заздравяха особено бързо, и на двете им трябваха около 2 месеца, а след това от време на време пак се разраняваха (от некачествено сребро), но сега нямам проблеми. Пробиха ми ги с пистолет.Първоначално написано от AniBG
Humans need fantasy to be human.
А мазала ли си дупките с някакъв крем? Аз я мазах с Витамерфен (за заздравявания, опарвания...)Първоначално написано от ValLoveYa
![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()
AniBG, при всеки зараства различно. Зависи от организма ти
Хубаво е да ги мажеш с някакъв антибиотик 1-2 седмици (не повече), за да не се инфектира, а дупките е хубаво да се правят с абокат, макар че ако са на меката част на ухото може с пистолет.
Мерси за отговора, ще го имам предвид! А случайно да знаеш някакъв конкретен антибиотик/крем? (съжалявам за 100те въпросиПървоначално написано от KumchoValcho
)
Женско съм!![]()
![]()
![]()
Аз имам 5 на лявото и 2 на дясното ухо .. 3 от 5-те са на меката част , а на дясното 1 е на меката част .. аз ги промивах с кислородна вода, без да ги махам първоначално само капвах отгоре .. боляха ме около месец, но при всеки е различно, не съм ги мазала с никакви лекарства и т.н. , пробиха ми ги с пистолет .. всъщност всичките ми обици са правени с пистолет и да - знам, че може хрущяла ми да се раздроби, не се безпокойте знам риска (:Първоначално написано от AniBG
искам да ви попитам .. по-добре е да давам пари и да ходя да ми разширяват дупката на ухото за флеш или да си я разширявам сама ..![]()
Честно казано не само с ракияПървоначално написано от AniBG
![]()
Humans need fantasy to be human.
За мен лично флешовете са адски грозно нещо ...
иначе по добре отиди да ти я направят =) не рискувай сама =)
Една приятелка ми каза че има някакво студио на халите дето правят флешове ама не съм сигурна =)
Иначе обицата на веждата боли ли и колко струва =) ?
ии с какво се прави =Д
Аз искам да попитам вярно ли е,че не трябвало да се слага сребърен лабрет на устата , защото се окислявал![]()
Нали уж е сребро
Четох в един сайт са пиърсинги и така пишеше, пък след няколко дена ще ходя да си слагам ии .. някой знае ли нещо по въпроса
![]()
Най-скъпото е онова,за което плащаме със сълзите си!
Трудно е да очакваш нещо,което знаеш,че няма да се случи.. но още по-трудно е да се откажеш,когато знаеш,че това е всичко,което искаш!![]()
Едва когато се докоснеш до истинското,разбираш колко фалшиво и незначително е било всичко останало!
Няма проблем, питай.Първоначално написано от AniBG
Аз съм ползвал Гентамицин крем, евтин е (към лев и нещо) и не съм имал проблеми. Има и много други, но няма смисъл. По принцип не е задължително да слагаш такова. Ако си го почистваш редовно и качествено не би трябвало да имаш проблеми.
Сребро никога не се слага на нова дупка, има си специални антиалергични материали.Първоначално написано от Lian4ety
Сега не знам колко ще струва но си мисля, че към 30-40 и то пак зависи на едни места по-евтино на други е по-скъпо. Аз моята си я направих с пистолет ( НО ТО ТРЯБВА С ИГЛА) и после отивам в на тъмно да си търса няква обица за езика и оная ме пита с кво съм си напраила пиерса на веждата и аз и казах, че с пистолет. Тя вика, че до две години ще падне. -> След 6 години и още не е падналаПървоначално написано от bebzgirl
верно, че ще е скоро ама още се държи
а кви удари е понасяла само.. Волейболен сервис със нз си колко км/ч хаха и даже нямаше кръв, после заека ми я захапа
и я дръпна супер силно ама пак не падна. И една фризиорка напрао щеше да ми я откъсне с един гребен хахаха ужас.. Та така
Направи си с игла все пак, ако ще си правиш
А за въпроса на AniBG аз само ще кажа, че мойте никога не са се възпалявали там и дори не съм ги мазала с абсолютно нищо. С пистолет са ми пробити. Но то винаги си е до организъм![]()
StolenBliss, късметлийка си![]()
Не е изобщо задължително да се ползват антибиотици, ако си го почистваш редовно не би трябвало да имаш проблеми.
И имам едно предложение към авторката. Можеш да си промениш заглавието да е по-описателно примерно 'Всякакви въпроси относно тату и пиърси' и напрао модераторите ако мое да я направят важна щото иначе ще се изгуби из страниците![]()
Промених го, и да - да се надяваме, че ще го сложат като важна тема!Първоначално написано от StolenBliss
Относно моят проблем - на мен доскоро ми седя на втората дупка "тапичка" и едва вкарвах обецата в дупката, защото ги махам докато се къпя с коса.
Иначе вече ми се успокои, а дупката ми е от 3 месеца вече!
![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()
^Малеее мойта като падне бързо ше я мажа с нещо да зараства и веднага пак да се пробия..Аз много бързо свиквам с нещо пък и то вече 6 годинии, няма да мога без нея после хах. Ама то съм чувала, че след 3-4 години организма просто изхвърля пиерсинга, ама пак при едни по бързо при други по бавно. Шашава работа![]()
При мен най-редовно си ми пада втората обеца - като се обличам с вълнени/мъхести дрехи примерно! То щифтът е леко хлабав (не чак да пада), но незнам как да го стегна!![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()
Само не разбрах - защо искате дупката ви да заразне и после пак да се пробиете?Първоначално написано от divacheee
![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()
А това важи ли и за пиърсите на ушите?Първоначално написано от divacheee
![]()
Женско съм!![]()
![]()
![]()