- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Кое е по-ефективно. На лостовете ли или на фитнес ;]
Аз примерно се затруднявам да докарам накрая 4 x 10 лицеви след като съм направил 16 серии преди това и съм се изтощил прекалено много.
Какви са тези 16 серии ми е много интересно![]()
Нормално е като помпаш в много повторения силата ти да пада на тежкото. Обаче другото е total bullshit. Набиранията и кофите са билдърски упражнения, класически. Абсолютно трябва да присъстват в тренировките ти в залата по начало.
Аз когато бях много зарибен по лостовете не вдигах тежести, защото просто не ми се занимаваше. 2 години бях само на лост, успоредка и земя, без да пипам щанга. След 2 години на тегло 65 кг бутнах без проблем 100 от лег, както дигах и преди. Но далеч не правех само кофи на набирания.
Сега, понеже ми дойде акъла в главата, съчетавам и двете тренировки, извличам най-полезното от тях според целите си.
Ако целите са чисто козметични, залата бие по принцип, тъй като упражнения като предна везна, набирания на една ръка, планчове и тн. може и да дават много сила, но не са добри за хипертрофия на мускула. За разлика от кофите и набиранията, които са просто перфектни за тази цел.
Така че ходи си на зала и интегрирай в програмата си кофи и набирания, бъди сериозен![]()
http://vbox7.com/play:392c45b4
My street fitness trailer^
А бе за гърди бе пичПървоначално написано от HHristov
Какви искаш да са..Накрая със сетни сили изкарвам 4 x 10 а иначе някой път като съм вкъщи правя 30 x 5
Това е добре!Значи тренировката на лега е била достатъчно натоварваща.Въобще каквато трябва да бъде.Ако имаш сила за много лицеви опори,значи нищо не си правил във фитнеса.Горе пишеш за 50 кг от лег,а долу за 20 кг щанга или дискове.Не знам кое е вярното,но много бързаш.Започни да правиш серии с поне 60 кила на лега и сетне пак ще говорим за силата ти.Колко лицеви ще можеш да направиш тогава.И кое е по-важно 300 броя лицеви или да вдигаш щанга 60-80-100 кг?Първоначално написано от loveca777
![]()
Лицевите и лежанката нямат чак толкова общо - за много лицеви се иска повече издръжливост, за много лежанка - сила.
Първоначално написано от Myrth
Мерси . Но аз на лостовете не искам да мога само набирания и кофи. Искам да се науча на изчистени силови набирания, да правя коремни на лоста, а кофичките - и мокри и с плясак и с тежести. Лицевите опори да ги правя над 100. Че се питах такива резултати на лостовете - могат ли да се постигнат като едновременно вдигам щанги и гири и тнт във фитнеса. А между другото един приятел вдига 60 кг от лег, а лицеви опори прави само 50. В др. форум ви прочетах идеята за стреет фитнесса в България и Варна. Предложението е хубаво
. Общината трябва повече нови площадки да построи ( и на закрито дори). И клипът ви в стреет фитнеса е добър \
/ . И аз ходя от време на време в руското ам още съм от по начинаещите
![]()
Първоначално написано от redbul2
Ама , ако вдихаш от лег 60 - 100 кг - можеш ли пак да си правиш лицеви опори по много и със плясак и с 1 ръка
![]()
Аз май ще последвам стъпките на Myrth .
Първо цяло лято ще си ходя само на лостовете докато не стана доста добър - и тогава ще почна и фитнеса![]()
Виж, ако искаш да си изверг на лостовете, не ти трябва фитнес. Маса само на лоста също може, ама там е помпачество повече и не толкова силови и везни, защото те са чиста сила и техника, а за маса си трябва яко помпаж. Ако искаш маса, прави кофи и набирания за време. Примерно 100 за време и гледай да си подобряваш рекордите. Страхотна формула за маса. При градене на силата вече е малко по-друга картинката.
Аз вдигам и тежести, защото имам известно обурудване у нас и работя така над някои детайли.
Така е. За маса и помпане на големи мускули - е повече фитнеса . Мен много не ме интересува колко см. ще ми е мускула на ръката , нито пък колко мускулест ще изглеждам. Искам сила. Лостовете е съвсем различно от фитнеса. Кое придава повече сила не знам . Но познавам един , който и 5 кофички не може да направи, И 5 набирания не може, а просто малко повече е тренирал с вдигане на тежест за бицепс. Иначе е по-слаб от мен. А пък ме бие на канадска борба :Х . И ми вика,че фитнеса придавал повече сила от колкото лостовете. От лостовете не било ставало силен..( дрънка ги глупости и той)... Че ме кара да ходим на фитнес. Ако ме питаш - мен не ми се ходи много на фитнес. А като ходя - като че ли донякъде ми пречи на тренировката на лостовете. Защото един като тръгна се набирам , минава семица две. Мускулат се втвърдява на кокал. И като отида на фитнес да вдигам гири - мускулат ми отново става мек ;д. А набиранията ми стават после бавни. И силово набиране тай май няма да успея никога.. и тай
Впрочем канадската е нещо много повече от сила и техника. Не се подвеждай по нея.
Е кажи какво деПървоначално написано от Myrth
![]()
Практика.
Е за канадската борба е важно и дишането. И според мен - най-главния мускул бицепсът. Защото този , който ме би само бицепс повече е трениел...
И още се чудя дали да продължавам да ходя да вдигам за бицепс щанги и др. Дали, ако не ходя на фитнес , а само на лостовете ще стана по -корав. Защото иначе ту мускула се размеква и тръгва да расти, ту се втвърдява .. Или пък не, но да не успея да напредвам и да правя силови набирания ,ако се ходя на ф. нзм.
в грешка си приятел , в канадската най-вадно е рамото и до голяма степен здрава предмишница/те са като опората на бицепса. Техниката е от огромно значение. Това къде казваш , че този които те е победил е правил повече за бицепс , не може да е от това , понеже съм ставал свидетен на безброй много пъти на хора с чукове(разбирай -50-55санта ръце , говорим сериозна сила в ръцете!!) които падат от хора с по силна предмипница и техника , но с по-малък бицепс. Това не е фактор !!![]()
на лостовете максималната използвана тежест е собственото ти тегло. Което разбира се никак не е малко,особено за начало.В залата можеш да товариш щангата неограничено.Тежестите са няколкостотин килограма. Философията на фитнеса е да вдигаш все по-голяма тежест.От това силата непрекъснато нараства.Бодибилдингът има още за целк големи мускули.Големите тежести предизвикват мускулна хипертрофия.Тъй че,ако търсиш това-зала.обаче,ако искаш да си само един строен гимнастик,с гъвкаво тяло.Лек,подвижен и може би издръжлив(това е свързано с многото повторения на лицевите опори) фитнес не ти требеПървоначално написано от loveca777
Големият брой лицеви са повече физическа издръжливост отколкото груба сила.
И между другото да тренираш само бицепса в залата е голяма грешка. Самото тяло е много по-важно отколкото само крайниците.Малко повече сила в бицепса,не значи по-голяма обща сила като цяло.Здрави бицепси на хилаво тяло...![]()
Във бодибилдинга последното което те интересува е силата. Не бъркайте фитнес с бодибилдинг. Фитнесът е зала - там можеш да ползваш най-различни методики и не винаги целта е хипертрофия, може да е функционална сила, експлозивност. Ако това се комбинира с лостове, става нещо страшно.
Билдингът е помпачество. Тъй като големите тежести се вдигат по-скоро благодарение на нервната система (говоря за 1ци и 2ки.. и 3ки), те не са цел на билдинга. За да порастне един мускул, той трябва да развие гликогеновите си запаси, водното си съдържание, капилярната мрежа. Това става не с много големи тежести, а с помпане, тоест съвршване на максимално количество работа в минимален обем време.
Големите тежести тренират невероятно нервната система. Много упражнения на лостовете наподобяват усилието при големи тежести в залата - научаваш се да мобилизираш цялото си тяло в дадено движение, нервната ти система да генерира повече сила, без да разраства обема на мускула. Самото качество на мускулната тъкан се подобрява, става по-плътна. Адмирации, за тези, с такава цел.
Класическият културизъм не цели нито сила, нито функционалност. При него рядко има значителен растеж на чистото мукулно вещество, повече се развива пълнежа на мускула - капилярна мрежа, гликоген и вода. Това съвсем не е лошо, но така просто ще си един от многото.
Аз избрах street fitness като основа, защото да имаш просто хубаво, масивно тяло няма да те направи да се открояваш много в тълпата - прекалено много хора пак ще са над теб. Виж, напредвайки в лостаджийството придобиваш умения и специфична сила, каквито много малко хора имат.... и пак можеш да направиш голямо, масивно и релефно тяло.
А и според мен е адски забавно, което е най-силният фактор при избора ми.
Да ви разкажа по-подробно. Имам един приятел,който ме бие на канадска борба доста лесно. Обаче той нито не може да се набира правилно и хуво, нито кофички не може да прави (идват му доста трудни). А лицеви опори прави 100 пъти по малко от мен. Та малко по-висок е от мен, но аз съм с няколко кг по тежак от него. Както и да е. Когато ходим да тренираме на лостовете - той още в началото и се измаря . Когато отидем на фитнес - се изтощава толкова бързо,че ме бута да си тръгваме накрая, а аз не искам ;д. ОТ лег вдигам повече кг, от него. А за бицепс - той е малко по добър или като мен.
И тоя моя приятел на канадска ме бие почти винаги или направо винаги. Питам го какво е тренирал и дали е практикувал канадска някога. Той ми вика ,че просто ,когато е бил на село - си е правил серийки за бицепс с някакви железни пръчки ,които тежели. И нищо друго. Дали ме лъже или ме будалка нзм. НО МОЕТО РАМо си е доста по тренирано според мен от неговото. Неговите рамена са изправени като права линия някакви и гърди не е направил.. И аз все се питам - той талант ли има, аз ли съм слаб. Как що? ба си? Според мен издражливост и сила се различават доста. Може и да си силен на място, но да се умаряш бързо и силите ти да се изчерпват. Може ида си издражлив но на място да не си силен. Аз лицевите ги правя 3 пъти повече от него. И с пласак и всякакви видове. Ама... на канадска бе бие. ;( много ми е тъпо.
имах един подобен в класа 70 коремните не можеше а имаше ебаси нацепения корем![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Е аз какво да кажа - водя се силен, набирам се на 1 ръка и тн.. обаче има един пич, мн хилав, но много зарибен на канадска... Много по-висок е от мен, а е на моите кила. Като играем на канадска, все едно бутам стена. Имам чувството, че и с 2 ръце няма да го бия. Но иначе е несравнимо по-слаб от мен и на лоста, и в залата.
Практика му е майката.. играе нон стоп
И генът има значение.
Май и гена играя голяма роля. Защото тоя дето ме бие не играе канадска. ( но може и тайно да играе). Че кл/ощав от страни все едно кокал, ама ...
awerw. Ами може. То коремните плочки според мен във фитнеса стават доста по големи и буцести , но не и много стоманени. А от лостовете - стават много здрави, но с повечко тренировки. Или не. Поправете ме ако греша
.
И защо е прието канадската борба да показва кой е по- силен? Защото скоро гледах един клип на Мито Крика от сървайвър нещо там. И там им бяха специално поръчали международен съдия ( за да няма измама) и той с един Христо К. дето беше със значително по-слаба ръка - играеха на канадска. И Крика загуби три на нула. ...
И въобще на всякъде като искът хората да си мерят силите - все канадска игра играят и загубилия му викат ,че е слаб... .Глупости ,че глупости..
Виж сега на лостовете се постига повече сила и релеф.Докато при залата се трупа повече мускулна маса и ставаш по тромав и набит.На лостовете можеш да имаш рака дето е 30-35см ама да има сила колкото 50-60 обиколкаhttp://vbox7.com/play:4ff36be7
Ето ти пример виж има ръката каква е малка а какви упражненения правят.Това се постига от лостовете.Мога от личен опит да потвърдя.А за залата някои по опитен които ходи да ти каже.Аз лично съм за стреетфитнеса защото първо е на въна на въздух второ можеш да се подмятакап и т.н
Не е вярно това - на лостове можеш също да станеш голям и буцест, ако това ти е целта.