Цитирай Първоначално написано от TheBeliever
И не само до 18, а докато живееш при тях и те издържат ще трябва да се съобразяваш с мнението им. Но има какво да направиш, за да си облекчиш малко положението.

Казаха ли ти защо не ти разрешават? Ако не са то първо трябва да ги попиташ каква е причината да не те пуснат. Но нямам предвид да им хленчиш или да се развикаш. Говори спокойно като възрастен с възрастен. Целта е да им докажеш, че не си безотговорно лигаво хлапе и може да ти се има доверие.
Но това не става от днес за утре. Нито може в един момент да им се лигавиш "не мога това, не мога онова, малка съм", а в следващия да искаш нещо под предтекста "достатъчно съм голяма за...". Започни да се държиш като зрял млад човек, за да започнат те да те третират като такава.
Ще трябва малко по малко да си извоюваш свободата. Няма как до вчера да си била с вечерен час 20:00 и утре вече да е 2:00. Бавно, но славно са казали хората. Когато получиш дори малък напредък не си проигравай шансовете, т.е не нарушавай доверието им. Спазвай си часа без оплаквания известно време.
И нещо много простичко, но много ефективно: всеки път когато получиш нещо, което искаш от тях, им благодари. Не някакво набързо подхвърлено, а седни и с две изречения им кажи колко много значи за теб, как оценяш това, което са направили. Гарантирано ще ги разчувстваш и следващия път по-лесно ще се съгласят на твоите искания.

Общо взето иска се голямо търпение и много манипулации, за да постигнеш така желаната от теб свобода на тази възраст, особено с по-строги родители. Но не забравяй, че те се държат строго с цел да те опазят възможно най-дълго от всевъзможните опасности в живота, така че не ги съди прекалено.

След 18 вече си свободен На мен лично мама ми беше казала,че щом навърша 18 ще мога да правя каквото си искам.