Цитирай Първоначално написано от gofeto917
Цитирай Първоначално написано от inloveinsomeone
Ами според вашите коментари разбрах, че повечето хора учат немски - и естествено ще го подкрепят. Аз в момента уча руски и скоро ще се наложи да направя избор за езиковата между Френски, Немски, Испански или Руски, защото английският е абсолютно задължителен към горните четири. Всички казват, че френският е по-труден... А за държавите, които gofeto 917 каза, че се говори немски, ами то там се говори само немски и френски. А за падежите - наистина - доста са трудни, аз в руския още не ги знам. Език без падежи е райски език. Сравнявам английски и руски, и разбира се, английският е по-лесен. А за това, че английският и френският имат общи неща - ами то повечето английски думи са с френски корен. Мога да дам примери, ако искате. А имаше въпрос защо "ест, френски", ами то е така, защото искам да уча френски от както се помня.
Благодаря много за коментарите!
Ти с това, че учиш руски трябваше да започнеш, тогава горещо ти препоръчвам с 2-те ръце немски, защото си приличат по разсъждаване 2-та езика, освен това имат много общи думи, както и с английския има общи думи немския, ама е нормално след като всичките европейски езици са произлезли от 1 общ, пък и в днешно време новите думи, които се появяват са интернационални и звучат и се пишат почти еднакво на повечето езици, ама в крайна сметка ти си решаваш, може и във Франция да се реализираш по-добре, може работа да си намериш, където френския ще ти е по-полезен, всичко може :Д
Между другото си мислех и аз, че руският и немският си приличат просто защото и двата се учат от пети клас (по избор), имат падежи и т.н. Но в крайна сметка ще видя, а ако ти кажа, че ако уча засилено немски в тази езикова историята и биологията ми са на немски ще си промениш ли мнението? Просто с немски е много трудно, не знам, но с френски май само историята ти е на френски. И в двата случая е много трудно, защото те изискват за една година този чужд език да се знае перфектно. Мисля, че имаш в 8ми клас 21 часа засилен език. на седмица А от 9ти само 6 часа...