.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 55

Френски език или немски?

Чудя се между немски и френски? Кой ви се струва по-нужен? И защо? (много важно) А кой е по-лесен? Немският и френският са трудни, но кой повече? А френската граматика наистина ли е много трудна?
    Нека отбележа, че моето "р" е типично френско и между немски и френски, ест, че френски, ама все пак искам да се консултирам и ако можете да ми дадете някаква насока в трудността на езиците и някакви елементарни неща, за да добия по-добра представа. Благодаря много, предварително.

Азербайджанският е най-лесен.

anonymous708973
    Guest
    И защо е "ест,френски"?
    За по-полезен не знам. Малко хора успяват да открият красотата в немския, но за мен той звучи страхотно. Ще има хора, които ще ти кажат, че немският е твърд език. Не ги слушай, нищо не разбират

В днешно време, а и попринцип език се учи, не защото е красив, мелодичен или защото владееш "Р" то, учи се, за да извлечеш максимална полза от него, например да учиш в страна, в която се говори, сега не знам точно как е във Франция, но в Германия се предоставят много добри условия за студентите там (въпреки, че е трудно), аз например откакто влезнах с немски в езиковата гимназия, знаех, че влизам да уча език, защото няма да уча висше в БГ, никога не съм си го представял, да уча висше в БГ, не знам защо, но си знаех защо влизам, не знаех, какво ще уча, знаех, че няма да е в БГ :Д , при теб, естествено, е друго положението, но ти си прецени каква полза ще имаш от езика, който си избереш да учиш

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от gofeto917
    В днешно време, а и попринцип език се учи, не защото е красив, мелодичен или защото владееш "Р" то, учи се, за да извлечеш максимална полза от него, например да учиш в страна, в която се говори, сега не знам точно как е във Франция, но в Германия се предоставят много добри условия за студентите там (въпреки, че е трудно)
    Напълно съм съгласна. Аз уча френски, но сега се чудя къде ми е бил акълът.. Убедждавам се, че немският е по-полезен, освен ако не искаш да учиш във Франция.. затова ще записвам и немски след месец, нищо че уча френски и английски и мисля да уча в Англия..
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Еми френския е най-добрия вариант.От гледна точка на разпространение на езика.Той е по разпространен от немския.От гледна точка на граматиката също по-добре.Тъй като във френския липсва падежната система.Лично аз съм учил френски

Цитирай Първоначално написано от chemist9009
    Еми френския е най-добрия вариант.От гледна точка на разпространение на езика.Той е по разпространен от немския.От гледна точка на граматиката също по-добре.Тъй като във френския липсва падежната система.Лично аз съм учил френски
    Тук не става въпрос за разпространение, става въпрос за това, коя държава е по-уредена и къде има повече възможности за реализация, голям праз, че френски се говори в бившите колонии, какво ще прави в Африка, примерно, немски освен немците, знаят и голяма част от хората в Холандия, да не говорим за Швейцария, Австрия, Австрия е също много добър вариант за висше с такси на университетите от 16 евро, същот така и се влиза по-лесно. Също не мога да разбера, как твърдиш, че френския е по-добре от немския, защото липсвала падежната система, това е много субективно, на някои хора, може повече да им допадне падежната система, освен това е научно доказано (вече), че трудни езици няма, има мързеливи хора, просто какъвто и език да избере, в началото ще е трудно докато свикне с логиката на езика ( в началото ще ти се струва, че такава няма).

Град
    TaM..
    Френският има адски много общи чарти с английския , но лично за мен немският предлага по-голяма реализация.
    Какво ли съм си мислил да започна да уча руски , пък сега и френски ...
    Както казаха по - горе помисли къде искаш да се реализираш и на база на това си избери език.

Ами според вашите коментари разбрах, че повечето хора учат немски - и естествено ще го подкрепят. Аз в момента уча руски и скоро ще се наложи да направя избор за езиковата между Френски, Немски, Испански или Руски, защото английският е абсолютно задължителен към горните четири. Всички казват, че френският е по-труден... А за държавите, които gofeto 917 каза, че се говори немски, ами то там се говори само немски и френски. А за падежите - наистина - доста са трудни, аз в руския още не ги знам. Език без падежи е райски език. Сравнявам английски и руски, и разбира се, английският е по-лесен. А за това, че английският и френският имат общи неща - ами то повечето английски думи са с френски корен. Мога да дам примери, ако искате. А имаше въпрос защо "ест, френски", ами то е така, защото искам да уча френски от както се помня.
    Благодаря много за коментарите!

Цитирай Първоначално написано от inloveinsomeone
    Ами според вашите коментари разбрах, че повечето хора учат немски - и естествено ще го подкрепят. Аз в момента уча руски и скоро ще се наложи да направя избор за езиковата между Френски, Немски, Испански или Руски, защото английският е абсолютно задължителен към горните четири. Всички казват, че френският е по-труден... А за държавите, които gofeto 917 каза, че се говори немски, ами то там се говори само немски и френски. А за падежите - наистина - доста са трудни, аз в руския още не ги знам. Език без падежи е райски език. Сравнявам английски и руски, и разбира се, английският е по-лесен. А за това, че английският и френският имат общи неща - ами то повечето английски думи са с френски корен. Мога да дам примери, ако искате. А имаше въпрос защо "ест, френски", ами то е така, защото искам да уча френски от както се помня.
    Ти с това, че учиш руски трябваше да започнеш, тогава горещо ти препоръчвам с 2-те ръце немски, защото си приличат по разсъждаване 2-та езика, освен това имат много общи думи, както и с английския има общи думи немския, ама е нормално след като всичките европейски езици са произлезли от 1 общ, пък и в днешно време новите думи, които се появяват са интернационални и звучат и се пишат почти еднакво на повечето езици, ама в крайна сметка ти си решаваш, може и във Франция да се реализираш по-добре, може работа да си намериш, където френския ще ти е по-полезен, всичко може :Д

Извинете за спама, ама ама към chemist : Грешката е, че не се умножават така комплексни числа

Цитирай Първоначално написано от inloveinsomeone
    Ти с това, че учиш руски трябваше да започнеш, тогава горещо ти препоръчвам с 2-те ръце немски, защото си приличат по разсъждаване 2-та езика, освен това имат много общи думи, както и с английския има общи думи немския, ама е нормално след като всичките европейски езици са произлезли от 1 общ, пък и в днешно време новите думи, които се появяват са интернационални и звучат и се пишат почти еднакво на повечето езици, ама в крайна сметка ти си решаваш, може и във Франция да се реализираш по-добре, може работа да си намериш, където френския ще ти е по-полезен, всичко може :Д
    Между другото си мислех и аз, че руският и немският си приличат просто защото и двата се учат от пети клас (по избор), имат падежи и т.н. Но в крайна сметка ще видя, а ако ти кажа, че ако уча засилено немски в тази езикова историята и биологията ми са на немски ще си промениш ли мнението? Просто с немски е много трудно, не знам, но с френски май само историята ти е на френски. И в двата случая е много трудно, защото те изискват за една година този чужд език да се знае перфектно. Мисля, че имаш в 8ми клас 21 часа засилен език. на седмица А от 9ти само 6 часа...

А 8-ми клас в гимназията учих 26 часа немски седмично :Д, учил съм немска литература, както и история на немски, това само ще ти помогне, освен това, материала е по-малко като е на чужд език.

Повече от фен Аватара на UnkNoWn12
    Понеже казваш,че трябва да избираш между четири езика аз горещо бих ти препоръчал испански.Езика набира все повече скорост,а и за мен е мн по-благозвучен от немския и френския.Но ако трябва да избираш между двата,които ти посочи-според мен немския е по-добър избор.Говори се в редица европеиски държави-Германия,Австрия,Швейцария ,да не говорим,че и повечето холандци и датчани също знаят немски.А за това кой е по-лесен аз нямам наблюдения върху френския,но предполагам,че той е по-лесния.
    Човек никога не е толкова нещастен, колкото му се струва и толкова щастлив,колкото му се иска..

Град
    Столичная
    Извинете за спама, ама ама към chemist : Грешката е, че не се умножават така комплексни числа

извинявам се за спама...но не става въпрос за умножение на комплексни числа,а има друга грешка...щото ако ставаше въпрос за комплексни числа трябваше да има както реална и имагинерна част,а тук пише само имагинерната единица i

Град
    София
    Дойч

Фен Аватара на wildheart
    Град
    Варна
    Според мен немският ще ти бъде по-полезен. Мен лично много ми харесва като звучене. Германия, Австрия, Швейцария.. това са държави, които имат много добър стандарт на живот и предлагат добра реализация на студентите.
    А това за падежите, в руския с 6те падежа (поправете ме, ако се бъркам) наистина е доста трудничко, в немския има 4, но всичко си има смисъл. Моето мнение е, че падежите, колкото и сложни да изглеждат, по-скоро осмислят езика...

извинявам се за спама...но не става въпрос за умножение на комплексни числа,а има друга грешка...щото ако ставаше въпрос за комплексни числа трябваше да има както реална и имагинерна част,а тук пише само имагинерната единица i

напротив, реалната стойност тук е 0 имагинерната единица и се представя и като 0+i тя сама по себе си е комплексно число

anonymous708973
    Guest
    Падежите в немския са тоооолкова лесни, че не е истина.
    Само си мислите, че са трудни. Впрочем, в унгарския има 22
    Сериозно, избери езика, който ще ти е кеф да учиш. Ако избереш немски и го ненавиждаш и ти е гадно да го учиш, доникъде няма да стигнеш.

В осми клас имах 19 часа седмично. В девети - 6. В десети - 6 редовни и още 2 като СИП.
    В Английската в Пловдив съм с профил немски.
    В твоя вариант ще имаш ли възможност да избереш трети език? Имай предвид, че няма да го научиш като хората, затова запиши като първи този, който наистина ти трябва. Подобна е ситуацията при нас. Тези, които са с профил английски, посмъртно няма да научат немски. А и добрите курсове/уроци по немски са адски малко в сравнение с тези по английски.

Ами аз мисля да запиша френски профил като първи чужд и втори чужд английски по същите причини, които каза и ти. Мисля, че ще имам 21 часа френски.

Супер фен Аватара на spopi
    И двата съм ги учила сега съм в немска и повече си харесвам френски и моето "р" е някакво такова за мен френския е по лесен.

Град
    Столичная

напротив, реалната стойност тук е 0 имагинерната единица и се представя и като 0+i тя сама по себе си е комплексно число
    грешката не е свързана с комплексните числа

Супер фен Аватара на katericArofl
    не може да седи „ -„ под корена!?
    п.п. до тука ми стигат знанията

Град
    Столичная
    минус може да стои под корен... по дефиниция i=koren ot -1

ПП:извинявам се за спама

щом имаш i, значи имаш комплексно число 0+1i, а комплексни числа не се умножават така и това е грешка , както и да, стига спам, след i.i, всичко натам е грешно така или иначе, до утре може да си спорим

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си