А аз доколкото си спомням се наричаше стадо едно мнозинство от хора, които се кланят 100 години на тоя и оня и се наричаше използвач оня, който все гледа да се възползва от дадена ситуация? Или греша? Това не е някаква особеност на нашата държава или на това правителство, та да заслужава някакво особено внимание. В една демокрация контрол винаги има, защото иначе е анархия. Като те слушам за щатите, ми е пределно ясно, че не си ги видял и разбрал, така че не ми коментирай модела им. Повтаряш нещо, което 90% от невежите псевдо американофоби (които не знаят защо мразят САЩ), пупуникат всеки ден. Което не го прави по-вярно или грешно.
Недей така с презрение ,моля те . Не съм те обидил ,просто бях обективен.

Колкото до САЩ - не ,не съм американофоб. Не съм и русофил/фоб ,германофил/фоб и прочие. Нямам никакви предпочитания. Ако трябва да си избирам къде да живея - това ще е Норвегия. И не ,не съм и субективен ,повярвай ми .

Не знам защо ,но подхождаш с чисто снизхождение към ситуацията ,само и единствено защото си се обявил в подкрепа на ББ. Ако го смяташ за хубаво - добре. Няма смисъл да спорим.

Тъй като вметна и нещо за стадото ,кланящо се на тоя и оня - такъв е и случая с него. И точно това ме дразни. Не е нормално едно име да бъде цялата държава.

"Това не е някаква особеност на нашата държава или на това правителство, та да заслужава някакво особено внимание. В една демокрация контрол винаги има, защото иначе е анархия"

Анархията произтича не от липсата на контрол ,а от присъствието на обекти ,причиняващи я . Следователно контролът трябва да е насочен точно към тези. Абсолютният контрол НЕ Е демокрация. А точно на това ставам свидетел в България.
Тъй като поне в това отношение ще си компетентен - в САЩ полицията ли държи сметка на обществото или обратното ? Отговори си сам ,помисли защо ти задавам въпроса и ще разбереш какво имам предвид.

И аргументум ад хоминем не те прави по-компетентен.

ПП: Ако имаш намерение изобщо да водим дискусия провери това ,за което споменах. Ще ти дам и насока - става въпрос за АД ,в които ББ е участвал и събитията около тях. Лично за мен този човек е престъпник и продължава най-нагло да го показва дори сега.

Провери сам.