^ето това е!

Точно това и аз мисля.
И btw отвращавам се от някои крайни последователи на Тайната, знам една такава, която твърди че изнасилените момичета сами са си предизвикали да са изнасилени с негативната си енергия и някви такива. Или примерно ако те оберат, ти си си виновен. Трябва да мислиш позитивно и никога няма да ти се случат лоши неща. Sounds like stupid karma shits, doesn't it?

Все едно човек преднамеренo си мисли че ще го изнасилят някога (ако изобщо си го мисли). Просто се случва...

И да, получава се едно мислене тип "Няма лоши неща, всичко е хубаво, така трябва да бъде, светът е перфектен", и така се блокира всякакво желание за усъвършенстване на нас като хора, и на светът като цяло.
Най-зле е да гледаш новините по телевизията и да мислиш над тях позитивно. Да мислиш позитивно за несправедливостите, за престъпленията, все едно нищо не е станало, само за да не се натовариш с негативни мисли.

Не знам защо пиша това, но ми се искаше да го кажа, въпреки че аз самата се старая да бда оптимист, но не краен, разбира се.