Първоначално написано от
leprechaum
Така, въпросът ми е защо сте в България?
Към тези, които вече са направили този избор да си останат тук- защо останахте? Равносметката днес каква е?
Към тези, на които им предстои тепърва да решават дали ще си съберат багажа и ще изчезнат да учат и работят в чужбина- защо ще заминете / защо ще останете?
И според вас доколко е вярно обещанието, което всички дават, че ще си завършат образованието в чужбина, пък после ще се върнат да работят в/за България? Какъв процент го изпълняват?
Ще замина, защото нямам какво да правя тук. Не мисля, като повечето хора (нямам предвид капацитетно, а чисто ценностно), ценностите са ми други, културата ми е друга...твърде консервативно ми е тук, а тия разбирания и схващания, които ме ограничават не ми харесват. Освен това нямам бъдеще в България. Не съм учил български от 8 клас. Нямам българска диплома. Мога да пиша, чета, говоря и разбирам перфектно, но да тръгна да се доказвам с няк'ви смещни изпитчета в мижавите ни институции няма да стане просто. Те като не ме взприемат и правят всичко възможно така че да не ми се приема дипломата и да не мога да остана, аз няма да им се натискам на смешната системка. Не съм опрял до тях. Последна грижа са ми...
Аз не давам обещания, че ще се върна. Напротив даже - на наще съм им заявил, че до 2020 и те няма да са тук и т'ва е. Децата ми не искам да растат изобщо тук. Ясно е, че няма да крия от къде са, к'во са и що са и що е то България, но последното ми желание е да се формират като личности в нашата мила родина точно в този момент. Може някога на супер стари години да се върна за година-две-три, но не повече. А
аз от лято 2012 така или иначе няма да съм тук. Ще си идвам 1-2 пъти в годината за 2 месеца общо и ла финито.
А тези, които си дават обещанията да си отговарят за тях.
ПС: И защото не се чувствам напълно щастлив и добре тук. Сякаш нещо ми липсва...и не знам къде точно ще намеря това нещо.