.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 5 от общо 5

Зайче на 40 дни - въпроси

Преди 2 дни ми подариха зайче и никога до сега не съм отглеждала такъв домашен любимец. В магазина са им казали, че зайко е на 40 дни. Та искам да ви попитам по колко пъти на ден трябва да го храня и по колко? В магазина са им препоръчали една храна в нея има сушени плодове, царевица, фъстъци, пуканки ... добре ли е да го храня с такава храна? Ще му повлияе ли друго животно в стаята, като костенурки, но те са в аквариум. Кога трябва да се имунизира? И ако вие можете да ме посъветвате с нещо друго за отглеждането му ще съм ви много благодарна.
    Благодаря на всички, които ще се отзоват.

Голям фен Аватара на stelit0
    Не го вдигай за ушите.Храни се по 2 пъти на ден.Може да се храни с тези купените храни за който ти спомена,но е най-добре да се храни със сено.То изпилява зъбчетата,който растат през целия му живот.Ако не се изпиляват от гризане или от сено се получават много кофти деформаций на челюста.От време на време може да му се дава някоя бисквитка или пък сухар,но не много често.Всеки ден трябва да се пуска на разхотка за поне 20 минути.Животинчето трябва да има постоянен достъп до вода.Трябва да избереш постелка за клетката.Тя може да бъде от стърготини или специални пелети.Ако самото зайче пишка повече пелетите се раздробяват на прах,полепват и е много неприятно,но пък талаша трябва да се сменя по-често.Хубаво е в клетката да има някакво парче дърво което да гризе и да си пили ноктите.Ноктите трябвада се режат на 1-2 месеца.Не е зле и да има някаква играчка в клетката.По възможност клетката да е колкото може по-голяма.В никакав случей не го къпи,ще умре.Внимавай когато го пускаш да не гризе кабели,защото може да го удари ток и също може да умре.Ще беде добре да му копуваш от време на време крекери,витамини и солени или царевични кубчета.Надявам се да съм ти помогнала.Ако има нещо питай.

Мерси много за информацията, да наистина ми беше много полезна. Ами аз му давам по 2 пъти на ден от тази храна не по много и по често му давам сено. Постелката за клетката ми е стърготина. Вода има винаги поилката му е в клетката постоянно и водата я сменям всеки ден. А колкото до ваксината като направи 3 месеца ли трябва да се направи?

Голям фен Аватара на stelit0
    Ами аз имах едно зайче което почина същия ден когато го взехме.После се оказа,че в магазина друго зайче е умряло,а казват,че там където умре зайче всички други също умират.След това си взех зайче на 6 месеца ,защото реших,че вече на 6 месеца трябва да е укрепнала имунната му система.Не знам дали в магазина са му правени някакви ваксини(съмнявам се,но е възможно),но аз след това не съм му правила никакви ваксини.Вече 1 година от както аз се грижа за него то е добре.Но твоето е много мъничко и смятам,че ще е добре се имунизира.Не искам да те плаша,но попринцип зайчетата докато са малки много трудно оцеляват,така че се грижи максимално добре за него за да не се обвиняваш после.

Наистина това ме стресна. Ами вече 4 дена си живеем заедно и всичко е наред ( и дано така си остане ) хапва си, закача се с мен ... отпусна се. И аз съм чувала, че има чума сред зайчетата и тази болест хване ли едно зайче всички се заразяват, но мисля, че моето е още малко за ваксини.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си