- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Децата "ИНДИГО"
Това поне за мен са велики деца, които наистина могат да помогнат много на обществото.
Знам че децата индиго родени през 80-те години са по-агресивни, тези от 90-те по-затворени в себе си, а тези родени след 2000 година се наричат кристални. Казват се индиго заради цвета на аурата им, която е такъв цвят.
Такива деца са например,които виждат вътршните органи на човек или могат да четат книга без да я отварят, само като си сложат ръката върху нея и т.н.
има поне две такива теми
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Нека да споделя какво знам и защо не съм съгласна със следното мнение.
Всичко, което ще напиша, е чисто хипотетично , ще се опитам да го обясня от т.нар. духовна , или религиозна гледна точка, след това ще кажа как стоят според мен нещата.
Като изключим твърдата ми позиция, че човек е такъв, какъвто е заради родителите си и средата, че няма никаква предопределеност и т.н. , нека да попиша по темата от някоя друга гледна точка, различна от моята.
Не, не са деца. Някои са възрастни. Имам в предвид - на възраст много над 18г.Това поне за мен са велики деца
Казваш велики. Сигурно можеш да назовеш някакви имена ? Може би си се срещала с такъв тип хора?
Като за начало, наречени са индиго , да, заради цвета на аурата им . И не, годините нямат пряка връзка с хората, стига да не става въпрос за определен период от политическа гледна точка , който предразполага не само т.нар. индигота да имат обща характеристика, но и останалите хора. Тъй, че твърдението ти е безсмислено.които наистина могат да помогнат много на обществото.
Знам че децата индиго родени през 80-те години са по-агресивни, тези от 90-те по-затворени в себе си, а тези родени след 2000 година се наричат кристални. Казват се индиго заради цвета на аурата им, която е такъв цвят.
По теория след 2000та година също се раждат индигота , а преди нея - по-малко кристали. В различната литература пише различно - повечето считат, че аурата им е във виолетово, лилаво . Знаете цветовете какво означават и на коя чакра съответстват.
Също така на индигото наталната карта, или картата на разположението на планетите при раждането им е във формата на купа , всичко е струпано само в една част, което би трябвало да ги прави тесни специалисти. Кристалите - картата им има звездовидна форма.
Кои са индиготата. В повечето характеристики става въпрос за свръх надарени деца, които имат IQ над 120-130 ( над средната стойност) . По характер са интроверти, но въпреки това с много висока самооценка , не подлежащи на външен контрол - непокорни , не зачитат никакви авторитети, анархични са . Същевременно с това трябва да са изключително зрели за възрастта си , да имат изключителна природна интелигентност.
Освен високо IQ , може да се проявяват способности като телекинеза, телепатия, пирокинеза , лечебни спосопностни, ясновидски , разни невербални контакти с извънземни същества и т.н.
- no commentТакива деца са например,които виждат вътршните органи на човек или могат да четат книга без да я отварят, само като си сложат ръката върху нея и т.н.
Всички може да прочете в нета , или да си намерите разни книжки, заради това до тук с това, което е прието по темата.
Нека да сложа един примерен тест за индиго, хвърлете му едно око, защото то обяснява тенденцията всички да се правят на индигота.
Моля, използвайте следния начин на оценяване при попълването:
0 = никога
1 = от време на време (поведение на границата на необичайното)
2 = често (толкова често наблюдавано поведение, че прави впечатление на близките)
3 = много често (толкова често наблюдавано поведение, че се е отразило трайно на живота на детето)
Възраст: 0-5 години
При събуждане често изпитва физически болки, тъй като би предпочело да остане в "своя свят". 0 1 2 3
Нужен му е много малко сън и е много енергично. Някак си е по-различно от другите деца. 0 1 2 3
He позволява да бъде емоционално въвлечено в дадена ситуация. 0 1 2 3
Отнася се към предметите като към живи същества, които могат да изпитват болка.
Жадува за любов, иска да се чувства защитено; предпочита да стои непрекъснато в едно и също помещение. 0 1 2 3
Вживява се изключително силно и е много интуитивно. В много случаи предварително знае какво се готвите да кажете. 0 1 2 3
Първата дума, която би могло да каже е "не" - употребява я твърде често. 0 1 2 3
Играе с невидими приятели, които възприема като истински. 0 1 2 3
Иска да е непрекъснато в близост с родителите си и да е в центъра на вниманието им. 0 1 2 3
Понякога силно се отегчава. 0 1 2 3
To е типичен единак. 0 1 2 3
Знае много добре какво иска и трудно се оставя да бъде отклонено. 0 1 2 3
Започва да заеква във възрастта, когато децата проговарят, защото не успява да се сеща достатъчно бързо за думите. 0 1 2 3
Казва с голяма увереност неща, които изобщо не би могло да знае. 0 1 2 3
Общува с животни, растения и камъни. 0 1 2 3
Има качества на медиум и усеща онова, което е "истинско". 0 1 2 3
С вътрешното си зрение вижда картини, цветове и форми, които не е в състояние правилно да обясни. 0 1 2 3
Може да си спомня ситуации от предишни животи. 0 1 2 3
Възраст: 6-10 години
Има различни навици на хранене. Знае много добре от какво има нужда и какво иска да яде. 0 1 2 3
Непрекъснато е устремено нанякъде, пълно е с излишна и трудно контролируема енергия. 0 1 2 3
Често е твърде уморено, за да стане, да се облече и да отиде на училище, уморено е и толкоз. Невнимателно е, разсеяно, несъсредоточено. 0 1 2 3
Несправедливостта направо го поболява. 0 1 2 3
Жадува за любов, иска да се чувства защитено; предпочита да стои непрекъснато в едно и също помещение. 0 1 2 3
He реагира на отправени обвинения. 0 1 2 3
Проявява търпимост към всичко. 0 1 2 3
Твърде малко се страхува за себе си, но може ужасно да се плаши за другите. Ежедневно ви докарва до ръба на духовните и емоционалните ви възможности. Много е контактно, говори с всички за всичко и по всяко време. 0 1 2 3
Склонно е да бъде единак. 0 1 2 3
Предпочита компанията на възрастните пред тази на връстниците си. 0 1 2 3
Във всички ситуации се стреми към любов, справедливост, търпимост и неосъждане. 0 1 2 3
Протестира при всеки удобен случай и демонстрира силна воля. 0 1 2 3
He ce оставя да бъде ограничавано от остарели възгледи. 0 1 2 3
Трудно се поддава на укротяване, чувства се крал/кралица и иска да се отнасят към него по съответния начин. 0 1 2 3
Предпочита да научи истината, отколкото да чуе лъжа. 0 1 2 3
Има качества на медиум и усеща онова, което е "истинско". 0 1 2 3
Често се чувства неразбрано и неприето от другите деца и възрастните. 0 1 2 3
Нашият материален свят е твърде прост и скучен за него. 0 1 2 3
Обича динамичните и остроумни разговори. 0 1 2 3
Действа лечебно на другите хора. 0 1 2 3
Няма особено отношение към материалната действителност. 0 1 2 3
Разбира духовните и човешки взаимовръзки. 0 1 2 3
Много е лоялно и вярно на семейството и приятелите си. 0 1 2 3
Често чувства Земята като "погрешно" място и казва: "Искам да се върна обратно." 0 1 2 3
Възраст: 11 и повече години
Никой не е в състояние да го накара да бърза. 0 1 2 3
Нуждае се от много движение. 0 1 2 3
Когато учи, непрекъснато се върти или е хиперактивно. 0 1 2 3
Страда от алергии и/или обриви по кожата. 0 1 2 3
Понякога се чувства напълно изтощено и дълго време не се възстановява. 0 1 2 3
Умее да се аргументира без никакви емоции, логично и самоуверено. 0 1 2 3
He се оставя другите да го санкционират, но познава самонаказанието. 0 1 2 3
Вживява се, способно е на пламенни чувства, но същевременно е силно и независимо. 0 1 2 3
В творческо и духовно отношение се чувства по-развито от другите деца. 0 1 2 3
Демонстрира сила в трудни ситуации и умее да вдъхва смелост на по-слабите. 0 1 2 3
В общуването си с хората е повърхностно. 0 1 2 3
Изисква от другите ясни становища и указания. 0 1 2 3
Настоява да се държат към него като към пълноценен член на семейството. 0 1 2 3
Обикновено върши онова, което сметне за правилно. 0 1 2 3
He e съгласно да вземате решения вместо него, без да го информирате предварително. 0 1 2 3
Отхвърля повечето от онова, което му се казва и се прави на глухо. 0 1 2 3
Готово е да приеме градивни предложения и безкористни внушения. 0 1 2 3
Държи да го питате за мнението и убежденията му. 0 1 2 3
По-леснодостъпни са му идеите, свързани с духовното, а не с материалното. 0 1 2 3
Вътрешно се стреми към по-висши духовни принципи и идеали. Знае житейската си задача и с нетърпение чака най-сетне да порасне. 0 1 2 3
Знае, че във всички неща се съдържа духовна енергия, че всичко е едно и че хората са свързани помежду си. 0 1 2 3
ОТГОВОРИ:
- Ако сте зачертали предимно 0 и 1, можете да заключите, че детето ви не е индиго. To само понякога показва подобни начини на поведение.
- Ако оценката ви в повечето случаи е била 2, можете да сте напълно уверени, че детето ви се е появило на света с индигов "калъф" върху основния си цвят. To притежава много от качествата на индиговия цвят и на индиговата личност и е истинско дете на новото време, което ще помогне на човечеството да се преобрази през новото хилядолетие. Но това дете не е стопроцентово индиго.
- Ако най-често сте ограждали цифрата 3, можете да сте сигурни, че имате в семейството си чисто индигово дете.
При резултати 2 и 3 следва да отделите достатъчно време, за да обмислите какво означава това за вас. Да се възпитава дете на новото време е трудна задача, която определено си заслужава, стига да подходите съзнателно.
В днешно време има няколко типа хора, които се (само)определят като индигота.
1.Децата аутисти. Понякога на майките им е по-лесно да считат, че детето им е надарено с нещо свръхестествено, вместо да срещнат реалността, че то има помощ за да се вмести в обществото . Много от характеристиките съвпадат с тези на заболяването. Макар,че много известни учени са имали аутизъм и се е предполагало, че са индигота, както се казва, - не всички аутисти са свръхнадарени и майките им трябва да си седнат на задниците и да приемат отклонението на децата им за НОРМАЛНО, а не да ги делятот другите като свръхумни , защото другите ги делят като деца с недостатък.
Не обичам да деля хората така, не го разбирайте погрешно.
2.Децата , възрастните, които са били подценявани или не са получавали достатъчно внимание от семейството си / родителите си .
В следствие на такова отношение някои деца стават интроверти, подтискат реакциите на това недобро отношения. Но по други рефлектира по следният начин.
Юношата , вече на възраст около 16-17 осъзнават, че съучениците и приятелите му са самоуверени, имат разностранни интереси , способности и постижения. Той е бил игнориран , заради това може да не е открил такива. Чувства се подтиснат , нищожен . Това се изразява във външна демонстрация на самочувствие и знания в различни области . Принципно пред познати или непознати , във форум /не пред хора , които го познават добре/. Изведнъж прочита характеристиките на индигото и решава , че той е такъв. Какво се случва с него:
- става още по-егоцентричен и самонадеян
- вече няма съмнение, че е по-велик от другите
- налга си мнението, не зачита чуждото
- склонен е да преувеличава за способностите си , да лъже , за да се изкара велик.
Абе, получава се нещо много досадно, което е честно срещано по форумите. Бас ловя, че и кюфтето се смята за нещо като дете-чудо , дете-индиго, въпреки твърдата му атеистична нагласа ( даже не е такава, през повечето време той не знае какво говори, камо ли аз ).
3. Посещавах един форум за духовни учения . Беше фраш с хора, които се мислят за индигота, - indigota.com . Там се запознах със следните хора:
12г. момиче. Пишеше като момиче от провинциална гимназия - сравнително правилно, но незадълбочено. Мислеше се за индиго. Имаше твърде високо самочувствие , защото общува с възрастни , баща й примерно , които съзнателно й го повдигат. Аз бих я нарекла леко разглезена. Това не ми хареса в нея. А тя твърдеше, че е индиго.
13г. момче. Представете си енергичността, анархичността , буйните хормони на кюфтето комбинирана с едно постоянно писане на наистина интересни най-различни статии. Но момчето си въобразяваше, че е бил български владетел в предишният си живот, защото някаква жена му казала ( няма да ви казвам тактиката й , пробвах я тази жена, ако искате мога да разкажа за случая ) . Та, енергично момче, хубави статии, но иначе и то имаше твърде високо самочувствие.
22-23г. мъж . Обясняваше ми постоянно как е против "системата" , каквото и да е това, при което се получаваше нещо , което може да се получи между атеист и християнин - първия постоянно обсипва с въпроси , втория само обяснява как първия е зле , защото не е свръхнадарен с вяра. Само, че аз се държах изключително възпитано, а той само се опитваше да гради самочувствие на мой гръб. Аз, наивната, си търсех компания . Та, и този злетак се мислеше за индиго.
ВНИМАНИЕ, следва описание на личност, която не е много интересна, но предизвика емоции в мен . Не е подробен анализ, но съм се постарала да се разбере за какво става въпрос. Този тип се мислеше за индиго.
28-30г. мъж .. Този ми разказа игричката. Четеше само във форума. Харесал ми коментарите и ми поиска скайп. Дадох му го .
Пише ми след ~ 1 година . И двамата не се сещаме защо си имаме скайпа, но нека да пресъздам дискусията. Искам да кажа, че за първи път бях толкова арогантна , защото ми писна да съм потърпевшата.
Аз: Кой си и какво искаш, бла бла
Той: ами имам те случайно в скайпа
- казвай веднага защо си ме добавил и какво искаш
-- ами не знам, случайно те имам, но може да станем приятели.
- това е толкова субективно понятие, какво по дяволите имаш в предвид с него , нямам нужда от приятели, сама се справям , мерси.
-- приятел е човек, който можеш да потърсиш когато имаш нужда от помощ. ето, аз разбирам от техника и ако искаш телевизор , може да се консултираш с мен и да ти помогна.
- ( аз бях ВТФ от ТРОЛВАНЕТО МУ ) аз разборам от техника, образованиетоми е такова, егати егоистичното е това да си приятел с някого.
-- хайде да си разменим снимки
- защо?
-- защото искам да знам с кого си пиша.
- искаш приятелство, а после ми искаш снимка, какво значение има как изглеждам? не е ли страшно повърхностно това?
--(настоявайки дълго време, че е нормално да ми иска снимка изтърси ) по дрехите посрещат , по ума изпращат.
- не , не съм дебела и грозна, спокойно.
Е, не му пратих снимка, ама направо гледах така О.о през цялото време.
и после:
--сега се сетих защо те имам - напоследък се случват някакви странни неща с мен и реших, че може да ми обясниш какво са. Не мога да стоя в едно помещение с много хора, почва да ме боли главата. Имам много повече нужда от сън, винаги се натоварвам в чуждо присъствие. Ходих при хиляди лекари, правих си толкова изследвания - и никой нищо не показва. А аз знам, че нещо се случва с мен.
- Първо, на 30 си , продавач си в някакъв магазин, приятелката ти е зарязала ( защо ли , въпреки , че излъга, че са се разделили приятелски) , нямаш нищо в живота си , нищо не си постигнал , чувстваш са малоценени и си измисляш простотии и сега искаш да ти кажа , че си индиго и свърхнадарен ? Е НЕ, не си . ПРОСТО си зле.
Егати ретарда. При което ми се разцупи, че явно не съм човека за когото ме е смятал, и понеже му казах, че за разлика от него, не му пука каквито и въпроси да ми задава , той почна да ме пита за личният ми живот. Стори му се адски фрапантен, след всичките психологически обяснения, които следваха. Може би огромна част от терминологията даже не разбра . Но ми заяви - никога не е късно да станеш за резил. Да, за резил съм . Защото се занимавам с глупости като него.
Един ден ми прати кавър версия на прекрасната БГ песен - Руфинка болна легнала, изпята от някакви бебета ретардчета в италия, и аз казах, че изобщо не ми харесва, при което той заяви - НЕ Е ВЯРНО . И всички били му казвали, даже специалисти, че децата били страхотни.
Не издържах и го блокирах.
( да , имам живот извън интернет. )
Та, това са индиготата, които познавам и за които знам. Не ги понасям , повечето хора се държат така и имат претенции да са такива. Заради това почти не общувам , защото нямам нерви за такива хора.
Това е моето мнение . Много е разхвърляно и емоционално, но това е.
Не ме интересуват тези хора . Аз съм си самостоятелна функционална единица. Имах невероятни планове за това как мога да помогна, имам ги и сега, но нека да оставим на индиготата. Те са за да разчистят идиотите като мен , за да направят място на кристалите.
[/quote]
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Ами не случайно човек е част от някоя среда и някое семейство, т.е. това също е предопределеност. Иначе е хубаво да се мисли и от различни гледни точки, но после ще ти прочета поста, че сега не съм на вълна за толкова дълги дискусии.Първоначално написано от NomNomNom
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Ном ,хвърли светлина върху опита си с онази ясновидка ,моля . Не за друго ,просто макар и да съм на твърдо-атеистична позиция ,винаги съм търсил начин да оборя тезата си (нали знаеш ,на всеки му се иска ,а понякога дори имаш чувството ,че има нещо повече ) .
От чисто любопитство съм си имал работа с врачки и гледачки и пр. ,но истината е ,че винаги съм оставал разочарован. Разочарован не от това ,което ми казват ,а от "източника" им на информация ,така да се каже.
Трябва да призная - повечето от този тип хора имат заложби за психолози ,но дотам.
Както и да е ,темата е друга . Съжалявам за оф-топика.
Типът хора ,които си описала ,са точно типът хора ,които никога не съм срещал ,а много ,много ми се иска. И не ,нямам предвид "свръхестествените" качества ,а чисто човешкия ,вроден интелект и усет ,който липсва на точно 100 % от моите познати.
Нека и аз да добавя пример към твоите
Имам един познат. Запознахме се преди 2-3 години и веднага ми направи впечатление с поведението си - нали знаеш - когато усещаш ,че човека отсреща е интелигентен и възпитан ,а в същото време не се вписва в "рамката зубър / смотаняк". Излизахме в една компания и постепено установих ,че въпросното хлапе (май пропуснах да спомена ,че е по-малък) действително е интелигентно. Но в същото време успехите му в училище бяха буквално обратнопропорционални на заложбите му. Накратко - реших да поговоря с него и да му обясня как стоят нещата и какво Е и какво МОЖЕ. Е ,постигнах две неща - първо ,да ,успехът му сега съответства на това ,което може. И второ -
Впрочем само да вметна нещо . Тези характеристики ,които си описала , не отговарят само на подобен модел.Какво се случва с него:
- става още по-егоцентричен и самонадеян
- вече няма съмнение, че е по-велик от другите
- налга си мнението, не зачита чуждото
Имам предвид ,че при много хора присъства подобно поведение (включително мен ... и теб ) и то е ...хмм....ситуационно.
Последна вметка - колкото до мъжа ,който ти е писал. И на мен ми се случва доста често да се претоварвам от околните и си е съвсем в реда на нещата. Когато разговорите / компанията не са ти приятни / интересни емоционалното натоварване е в посока "главоболие".
Ако ти се е случвало след училище / лекции / работа да те боли глава - е , за това говоря.
ПС: Дано не те обидя с това ,което ще ти кажа. По принцип си премълчавам такива неща спрямо хора ,които намирам за приятни (да , нещо като комплимент беше ) ,но нека е изключение.
Забелязвам ,че показваш доста задълбочени познания в психологията и искам да те попитам нещо.
Твърдиш ,че не се интересуваш от чуждото мнение и затова си 100% пряма. Твърдиш също ,че "индиготата" не те интересуват и са ти неприятни ,а в същото време си крайно запозната с "тях" . Твърдиш също ,че си емоционално независима личност . Също така си спомням ,че в друга тема каза ,че не се интересуваш от материалното и си падаш нихилист.
Без да се опитвам да те обидя !!!! - да не би да си точно това ,което си описала :
Оставам с впечатлението ,че търсиш внимание във форума ,пускайки скрити "препратки" към собствената си личност в мненията си (и не ,не остават незабелязани.Децата , възрастните, които са били подценявани или не са получавали достатъчно внимание от семейството си / родителите си .
В следствие на такова отношение някои деца стават интроверти, подтискат реакциите на това недобро отношения. Но по други рефлектира по следният начин.
Юношата , вече на възраст около 16-17 осъзнават, че съучениците и приятелите му са самоуверени, имат разностранни интереси , способности и постижения. Той е бил игнориран , заради това може да не е открил такива. Чувства се подтиснат , нищожен .). Истината е ,че в мненията ти се чете повече лична самооценка и себеанализ. Което не пречи да са на 100% пълноценни и информативни ,разбира се.
Тук не разбрах какво имаше предвид. Ако можеш да разясниш ще съм благодаренНе ме интересуват тези хора . Аз съм си самостоятелна функционална единица. Имах невероятни планове за това как мога да помогна, имам ги и сега, но нека да оставим на индиготата![]()
Ясновидката - просто жена, която твърди , че е чистачка и взима минималната работна заплата , посещава един форум за духовни учения , където кара хората да й дават данни от рода на рожденна дата, интереси, интересни сънища. След това извънземното същество, с което комуникира, й дава данни за предишните животи на дадената личност.
Тя самата няма ясновидски данни , но комуникира с някакво същество - извънземно- бог ( за нея всички извънземни същества са богове). То и казва, че трябва да бъде добра с другите и да им помага, да им казва за предишните им животи, за да се поправят, което ще й даде точки пред боговете и те ще се държат добре с нея ( с по-прости думи) .
Ще го оставя без коментар, сега няма да натрапвам позиция.
Характеристиките - да , заложени са ни, но при някои хора те постоянно присъстват в поведението им.
Точно този тип хора много ме подтискат , имам не много високо самочувствие , държа се умерено с непознати и познати, но тези хора ми пречат да се изявя . Та дори и в училище . Когато се води спор или дискусия те налагат мнението си, не искат да чуят човека срещу себе си. Особено ако изглежда леко неуверен , или като мен - по-спокоен и не натрапващ се . Във форума ми е много удобно, защото мога да хвърлям и страсти, и чувства в това, което пиша, докато навън не го правя.
С индиготата съм запозната, защото имах криза на аза свързана с липсата на вяра и причина за съществуване. И попаднах на един форум за духовни учения, където всички пишещи твърдяха, че са индигота.
Относно мен - подтискана съм от баща ми, от майка ми - тъкмо обратното . Като умения - занимавам се с мрежи, скоро започвам да преподавам, а съм на 17 , занимавах се с народно пеене, покрай него и с поп пеене, психологията също ми е интерес . Но родителите ми единствето лансираха математическото ми мислене въпреки, че имам желание за изучаване на хуманитарни науки. Не е като да нямам интереси и постижения в някои области, просто нямам шанс да се изявя в тези, в които желая.
Препратките не са само към мен, но и към хората около мен. Първоначално изцяло се базирах на личният си психоанализ, какъвто се опитвах да правя, след това започнах да ровя и по другите хора. Извратила съм се до толкова, че когато вляза в заведение, вместо да пуша цигара/ както правят пушачите/ просто си избирам някого и мозъка ми почва да изрежда разни варианти. Доставя ми удоволствие.
Та, да , повечето ми мнения се базират на това което се е случвало вътре в мен, но тъй като съм минала през не малко процеси, както всички останали, споделям като мнение получените резултати.
Както казах, около мен има и достатъчно различни хора, които да ми помагат. Баща ми с алкохолната психоза и три делириума , майка ми - пуберска история в личен план, в делови - идеална. Приятеля ми има огромни заслуги - слуша, дава мнение, позволява ми да се ровя навсякъде . Семейството му изглежда нормално, даже човек би казал - перфектно - родителите му се "обичат" , не са си изневерявали, той има по-голяма сестра, която постоянно му идва на гости с гаджето й и правим всички заедно семейна вечеря.
Е, това не пречи на пръв поглед нормалният ми приятел да е толкова смачкан, че само упорито момиче може да се занимава с него. Така де, има некрофилски фантазии и такива към деца, защото не беше свикнал да ги прехвърля към жени . Проблема беше от поведението на майка му, която е такава заради баща си . Беше много приятно търсенето на проблема, ако някой някога се интересува мога да му споделя .
Относно внимание - всъщност търся място, където да си изявя гледната точка свободно , без да бъда отхвърлена с нелогични аргументи .
Когато решавам някакъв проблем, се абстрахирам от съществуването на понятията любов, омраза , завист и други тъй сложни чувства, приемам всичко като инстинкт за самосъхранение и сметките ми винаги излизат точни.
Понякога правя логически грешки , но метода ми изцяло отразява начина ми намислене.
За последното - преди бях изключително състрадателна, преди да започна да гледам на живота като инстинкт. Изпитвах т.нар. любов към всичко, родителите ми постоянно ми натякваха , че съм егоист, което ме превърна в алтруист .И сега даже изпитвам затруднения в съществуването си , защото последният смисъл беше в това родителите ми да са щастливи , но те остаряха , личи си , че даже и не се заблуждават понякога, че изпитват любов към мен. Майка ми изпитва съвсем нормалната и логична завист, вече и тя се опитва да ме мачка. Най-забавното е , че баща ми в стремежа да се прави и той на дете ми завижда, защото все пак аз някога бях детето в семейството . Сега само се опитвам да ги накарам да не се избият, майка ми вече не живее у нас. А тя сама си го търси, иска баща ми да я нарани.
Та, идеята ми беше да спечеля много пари, да направя центрове за благотворителност , учебни такива за да дават познания на необразованите, за да има по-малко хора без "скилс" на улицата . Най-различни идеи имах .
Но с течение на времето самоубийството вече го виждам като доброволно лягане да спиш, защото понякога е твърде изморително да гледаш чуждият инат , който си измисля причини за съществуване, даже те лъже , и да се самозаблуждава, че живее заради теб.
Както и да е, старая се да бягам от личният ми живот, но той ме преследва във всяко едно мое мнение . Черпя опит от него , не от книгите.
Благодаря за градивните въпроси.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
NomNomNom много добре е описала индиготата. Аз също мисля, че са се навъдили много деца с проблеми в училище или в къщи и техните родители се опитват да ги изкарват специални.
Впрочем братовчедка ми мяза на дете индиго. Отговаря на всички показатели ! Даже я накарах да направи един тест със страшно много въпроси за всеки един цвят на аурата и в крайна сметка имаше еднакъв резултат за лилава и за индигова аура, т.е е едно от двете. Тя самата смята, че се преекспонира с материалите за деца индиго с цел издателите да печелят и доста от нещата били преувеличени (както например по-горе писаха, че четели книга само с докосване и т.н).
Притежават вътрешно знание за истината в живота.
Знаят, че следва да живеем в хармония със самите себе си и със заобикалящата ни среда.
Често съчетават в себе си мъжки и женски аспекти (андрогинен тип).
Знаят, че съществува нещо повече от това, което виждат очите ни.
Убедени са, че материята и физическият живот са илюзия и че животът се състои от енергия или живо съзнание.
Знаят, че всичко във вселената е взаимосвързано. Времето, пространството, разстоянията и формите за тях не са нещо отделно, каквото е нашето разбиране.
Чувстват, че животът следва да се цени във всичките му форми, а към тях - да се подхожда с чувство за единение, с любов и състрадание*. Духовните категории са им по-лесни за разбиране от материалните.
He позволяват да бъдат ограничавани с отживели идеали или догми.
He могат да бъдат накарани да извършат нещо, в което не вярват.
He се оставят да ги ръководят хора, чиито етически възгледи се различават от техните; дори натискът от страна на обществото не може да ги принуди да им се подчинят. o He е лесно да им вмениш нещо във вина, нито пък - да ги накажеш. Този подход просто не ги впечатлява.
Те не желаят да бъдат напъхвани в никакви калъпи или схеми.
Трябва да могат да живеят живота си според по-висши принципи - така, както го разбират; в противен случай се депресират, поддават се на саморазрушението и страха.
Те са честни, искрени и независими. Често им липсва усет за собственото им тяло. Петте им сетива са твърде изострени и поради тях лесно се превъзбуждат и изтощават. Прекалено чувствителни са по отношение на всичко, което ядат; най-подходяща за тях е непреработената и растителната храна.
Те общуват без проблем с животните, растенията, с другите деца и природата като цяло. Можеш да ги завариш да си контактуват с "невидими" приятели. Затова биват класифицирани като деца с жива фантазия или направо - със странна психика. Тъй като усещат, че всички неща са живи, често не могат да бъдат отделени от обекта на своето внимание. He придават прекалено голямо значение на предметите, а ценят "духа" в тях.
Трудно изразяват идеите си с думи. В повечето случаи чувстват езика като ограничение.
Те не гледат на играта, възпитанието, отношенията, работата като на отделни неща. За тях всички тези аспекти на живота се допълват взаимно и представляват цялостно преживяване.
Те са изключително чувствителни и се разплакват от няма нищо.
Нуждаят се от съвсем малко сън, колкото да се възстановят физически.
Склонни са към уединение, защото рядко се чувстват разбрани от другите деца и приети от средата си.
Много добре усещат кое е правилно и кое не е и не се нуждаят от дисциплиниране. Това, от което истински се нуждаят, са ясно очертани отношения.
Ако родителите и учителите не им позволят да действат според убежденията си, предизвикват у тях сериозна съпротива.
Те са много любознателни и не желаят, нито пък са в състояние да се задоволят с дежурни отговори само защото са давани открай време. Отговорите трябва да им създават усещането за истинност.
Идентифицирането с обичайните, разглеждани в училище теми им коства голямо усилие. В повечето случаи те не виждат връзка между тези теми и духовния живот, който за тях е единственото мерило за нещата.
Често се грижат за онеправданите или несправедливо третирани свои съученици.
Притежават изострено чувство за справедливост.
...Monsters are real, and ghosts are real too. They live inside us, and sometimes, they win.
явлението(феномена) "индиго" не е никак безопасно(-сен), защото това може да се окаже в следствие от верческото/духовното беззаконие на неправедните вярващи/духовници.
Ама вие какво сте ни заобсъждали като нещо не от тази планета? Ние просто или сме ангели или демони зависи как приемем факта че живеем с целта да променим останалите, не по нашия собствен модел а по модела за интелектуално развитото същество което смятаме, че трябва да бъде всеки човек. Едни от нас се радват да помогнат на хората защото ги обичат, други от нас мразят да бъдат равнявани с останалите от което и да е общество защото изпитват ненавист към по-нисшите(не богатите/бедните, не силните/слабите, не обичаните/мразените а точно думата нисши) . Останалите от нас просто са объркани все още непостигнали синхрон в мислите си, тоест тяхните възгледи за поведение и това, което виждат в заобикалящата ги среда. Но ви съветвам не ни подражавайте ние не сме правилния модел на един човешки разум, ние сме просто нещо като съветниците, които трябва да слушате (лошото е че не слушаме нас самите, никога не мислим върху собствените си разбирания и поведение в това е най-човешката ни черта)
ПС: само не ми спамете глупави въпроси![]()
Колкото и интригуващо да е това изчерпателно мнение относно човешката природа, какво общо има с темата?Първоначално написано от VHack
Но ви съветвам не ни подражавайте ние не сме правилния модел на един човешки разум, ние сме просто нещо като съветниците, които трябва да слушате
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Така - в мнението ти има над 10 граматични и пунктуационни грешки - не ,че нещо ,но ако аз изках да се изкарам в подобна светлина (т.е. на извънредно 'надарен') щях поне да си напиша поста като грамотен човек.
Аре бегай от тука ,смешко.
Когато го прочетох изпитах силна нужда да се самозастрелям.Първоначално написано от WaterLilly
Афк Фрейм рилей , поне нещо полезно да науча преди да умра като неинформинарана и недоразбрала истинската същност на живота .
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Елиминира всякаква такава възможност в момента, в който написа изках.Първоначално написано от Auriss
Мисля осъзнаваш точно колко ми е било до това да проверявам за някакви случайни грешки ? "с" и "з" на лаптопа ми са едно под друго.Пуснато на: Вто Апр 05, 2011 2:52 am
Тъпо заяждане беше това твоето - в правото си бях да й ги кажа онези неща.
Постът й лъха на някаква жалка самозаблуда.
Тъпо заяждане? Имаш ли идея колко хора пишат изкам не заради клавиатурата, а просто не знаят как се пише?
За останалото съм съгласна...
Защо да е глупост?Тук не говорим за свръхестествени явления или възможности, а за еволюция на човешкия организъм и мисълСпоред мен съществуват и все пак не съм срещала подобни хора, нямам и съмнения за някой от близките ми.В днешно време, може би такива хора не се забелязват заради злободневните проблеми, които ни заобикалят
![]()
Радвайте се на живота, а не на неговия смисъл - Фьодор Достоевски
Нормално е хората да са грандомани, да търсят и да искат необикновени способности и сили, но истината е, че децата индиго не притежават никакви свръхестествени способни като по филмите.
А и ако някой наистина има някакви "сили", той никога няма да тръгне да се хвали или да пита за това по форуми, тъй че спокойно можете да игнорирате всички интернет магьосници.
Rly? Първата ми работа ще е да заразмятам огнени кълба по църквите и да се самообявя за богА и ако някой наистина има някакви "сили", той никога няма да тръгне да се хвали или да пита за това по форуми, тъй че спокойно можете да игнорирате всички интернет магьосници.. Само гледай. А след две хиляди години някой лунатик ще вярва ,че живея на небето и го гледам дори докато с*ре. Супер яко ще е .
Ами заради това сигурно ще си последният човек, който ще придобие такива силиПървоначално написано от Auriss
![]()
Е виж сега - има си и други начини. Ако не от офиса горе ,то от ъндърграунд движението ще са предоволни да ми услужат![]()
![]()
Нали знаеш кво става с онези, които си продават душата на дяволаПървоначално написано от Auriss
![]()