.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 27

Новата ми стая!

В момента с моето аз и семейството ми обзавеждаме новия си апартамент! Искам да ви помоля да ми дадете някой и друг съвет за цветовете в моята стая.Искам да е нещо по тъмно.Черни стени,но не напълно черни,ами с някакви шарки.Но не искам да е съвсем тъмна.И тук точно е проблема-че не знам как да съчетая черното с някакъв друг цвят,за да стане и тъмно и свежо.Съжалявам ако темата жи се стори тъпа.Ако сте намирали в интернет такива картинки на тъмни стаи,може да ги постнете,защото аз не успях.И ако може както казах да ми дадете някой идеи.

Тъмно, пък свежо. Няма как да стане тази комбинация

имах предвид стените да са черни но да има и шарки,а пук мебелите да са по светли,но се чудя за цвета

Голям фен Аватара на n3zabrawiimaa
    Град
    Щом съм ти в ръцете, ползвай ме ДОКРАЙ! :]
    Зеброви тапети?

Don't hate me, cuz Im Beautiful ♥

Нее,не мисля :Д

Голям фен Аватара на kyka1
    Град
    Варна
    Аз имам ето такива стикери http://wallart-bg.com/ (от този сайт) и е много добро и е много готино и свежо
    Живота е рисуване без гума за триене...

МОМЧЕ СЪМ !

да,харесаха ми! мерси! но ако може още няколко мнения да чуя

Град
    ``Сокър Сити
    тъмната стая не е много добър избор.. с черните стени стаята ти ще я бъркат с погребална агенция... избери нещо по-светло, например по-светло лилаво, но не и черно
    Глупости, майна, само глупости...
    нов ник - Miichelle

Черното наистина не е много добър избор. Но пък на мен много ми харесват черно-бели тапети
    http://tapeti.avtorbg.com/tapeti_ele...mirova_05.html

Град
    ChujdeneCiqq (*)
    Недей да използваш само и единствено този цвят (черни стени и черна мебелировка). Не бих казала, че ще се получи нещо хубаво за спалня, особено за детска/младежка стая.

Щом толкова желаеш черно, прибави и други цветове, например:
    http://www.bgphoto.net/photos/2535/o...9370737500.jpg
    -- много добре ще изглежда с тъмна стена но да е едната например, особено както на снимката е аранжирано с фото тапет и сини завеси и други аксесоари към мебелите (възглавници, лампи, етажерка) + още един цвят мебели било то хубав цвят на дърво, или светло сиви платове и материи имитиращи зебра такива неща;

http://blogmebeli.com/wp-content/upl...r-design-1.jpg
    -- така също е хубаво само едната стена с черен цвят и другите бели и вече за мебели този цвят дърво не е много подходящ, но малко по тъмен ще стане идеално;

http://1.bp.blogspot.com/_Wr9nnkjVcf...600/trdt_8.jpg
    -- тази стая най-много ми харесва защото е със сини стени и е доукрасявано с бяло, същото е и за мебелите, но и тук е включено черното, просто не е изразено в мебели или цвят на стена, а изразено в декорацията. Изцяло предмети в черно.

Кажи какви цветове харесваш. В една стая трябва да ги има тея контрасти м/у няколко цветове( не казвам да избереш на ярките и шарени които се противопоставят). Не е и толкова хубаво да тръснеш
    всичко в черно. Кажи как точно желаеш да изглежда стаята ти.

Надявам се да са ти помгнали тези идеи.
    Извинявам се ако има грешки.
    Живей за удоволствието защото си направен от него.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    В интернет имаше един сайт,където хората си показват и дават много хубави идеи за спални.И в Youtube - my room toure -се порови!Има много интересни неща!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    какви са ти прозорците? ако са френски ,черна стая ок ама иначе не

аз лично предпочитам 2 червени и 2 бели стени, червени завивки, бяло бюро и т.н.
    но нашите не ми дават да боядисам...даже и вратата

успех в декорирането (може да си наемеш декоратор, доста помага )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Ако си момиче...черно и светло розово

Re: Новата ми стая!

Цитирай Първоначално написано от crazyfrog
    В момента с моето аз и семейството ми обзавеждаме новия си апартамент! Искам да ви помоля да ми дадете някой и друг съвет за цветовете в моята стая.Искам да е нещо по тъмно.Черни стени,но не напълно черни,ами с някакви шарки.Но не искам да е съвсем тъмна.И тук точно е проблема-че не знам как да съчетая черното с някакъв друг цвят,за да стане и тъмно и свежо.Съжалявам ако темата жи се стори тъпа.Ако сте намирали в интернет такива картинки на тъмни стаи,може да ги постнете,защото аз не успях.И ако може както казах да ми дадете някой идеи.
    Абе вие хора 4етете ли,къде съм казала че искам всичко да е тъмно и 4ерно. :Д
    Благодаря на всички!

Супер фен Аватара на Sigrina
    Град
    София
    Скоро правих ремонт и имах подобни дилеми, така че те разбирам напълно
    Аз лично бих те посъветвала да комбинираш черното с някой друг цвят. С бяло е класика, само че, ако ще спиш в тази стая, според мен контраста е прекалено силен, затова може да го смекчиш като използваш светло сиво, светло розово или друг светъл цвят (за предпочитане топъл).
    Много ми хареса светлата стена/светлите стени (които се намират с/у прозорците) да са боядисани в тъмен цвят - в твоя случай черни, а другите в друг цвят, можеш да го обмислиш като вариант
    Иначе има доста интересни черни тапети с различни елементи и орнаменти, но аз лично не харесвам тапети. Ако избереш латекс се продават специални стикери за стена, които са доста издръжливи, или пък можеш да направиш като мен - обясни какво искаш на някой художник да ти го скицира и след това да ти го направи на стената - МЕГА ЯКО Е
    поразгледай и тук, има яки работи http://home-garden.shop.ebay.co.uk/

anonymous708973
    Guest
    Черното не е подходящ цвят за стая.
    Цветовете за стаята не се избират само по това какво харесваш, но и по това какъв тип човек си. В тази стая ще учиш и ще спиш. Трябва да е нещо, което няма да те приспива, докато учиш. Тоест ще е кофти цялата ти стая да е в бебешко синьо (примерно). Имам една приятелка-поспаланка, чиято стая е тъмнолилава. Много кофти вариант за нея.
    Аз например съм страшно нервна натура, затова колкото и да обичам червеното, в стаята ми няма червено, защото то би подклаждало още повече "огнената ми натура" (както се изрази майка ми, за която това е силен недостатък). Стаята ми е с прасковени стени и с мебели в светъл бук, чиито вратички са синьо и жълто. Избрахме го да е така, за да мога да сменя вратичките, когато реша. Което едва ли ще стане, защото след две години и половина някъде ще се изнасям, а паричките ще са ми нужни за нещо повече от ремонт.

Щом толкова искаш черно, можеш да си сложиш на стените някакъв абстрактен тапет в бяло, черно и червено. Или да залепиш черен стикер (по-горе ти дадоха линк) на лилава/червена/синь/зелена стена.
    Варианти бол.
    Ооох, стаята ми е правена преди 7 години (3-ти клас съм била, а сестра ми на 4) и определено не е такава, каквато бих я направила сега. Само пари ми дай. Едната стена и без това е с прозорци, бих я разбила и ще си ги направя френски. На отсрещната стена е гардероб и един куп шкафове (никога не ми стигат), ще си сложа един цял огрооомен гардероб в тъмнокафяво или черно дърво с плъзгащи се огледални врати и там ще си слагам всичките простотии. Бюрото ми е доста хубаво и голямо, има сума ти етажерки и чекмеджета - и него няма да пипам, но стената (на нея ми е бюрото и леглото) ще я направя с някакъв фототапет (тъмнолилав), а отсрещната стена (леглото на сестра ми) ще е бледозелена.
    Оох, мечти

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    ^ да си направиш прозорците от обикновени френски е незаконно и непрактично, но да не задълбавам

http://1nteriordesign.com/wp-content...010/07/a60.jpg - това е изключително красиво съчетание на цветове за стая с тъмни стени

http://www.moderneurodesign.com/imag...BedroomSet.jpg - това е класическо решение, макар и малко скучно

Като цяло абсолютно черни стени ще видиш само в минималистичните решения за интериор, защото е натоварващо. Вземи си каталог на фирма и разгледай другите тъмни цветови варианти - те така или иначе изглеждат черни, само при много ярка светлина се забелязва нюансът им, а въздействието е далеч по-благоприятно. Идеята с щампованите тапети и подобни е изключително неприемлива (казвам го от гледна точка на човек, който се занимава с архитектура и интериор от 3 години). Подобните тапети напомнят на кафене с лошо решен интериор или чалга дискотека средна класа. Тъмните стени сами по себе си винаги се нуждаят от раздвижване, но става значително по-силно като впечатление с промяна на материала или на фактурата и текстурата му.
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от AliceSw
    ^ да си направиш прозорците от обикновени френски е незаконно и непрактично, но да не задълбавам
    Защо?

А лично аз съм виждала адски добри съчетания с щамповани тапети. Явно на теб ти се струват така...
    Иначе адски много харесвам една различна стена. На една приятелка баща й е строител и й беше направил венецианска стена в стаята - мисля, че така се казваше. На пипане е като мрамор, има блясък, преливащи цветове.

Град
    a place called home
    Като собственик на жилище в многофамилна жилищна сграда (блок) нямаш право на външни промени в неговия облик. При съгласие на всички собственици принципно може да се направи такава промяна, но тя трябва да бъде с нотариално заверено съгласие на всички + архитект + строителен инженер.

По принцип може да се направи без да се уведомява никой, но аз като архитект ще те съдя с чиста съвест и ще спечеля, защото аз съм решила сградата да изглежда така, ти си я купила при тези условия. Нататък се отива към закони за интелектуална собственост и закони за обща собственост и така нататък.

Освен това имам и друга причина - ако не са обезопасени френските прозорци и някой падне - аз нося съдебна отговорност, а надали в твоите представи френските ти прозорци са с парапет най-малко 1,10 м висок.

За интериора - ти говориш от гледна точка на наблюдател, аз говоря от гледна точка на проектант. Може да изглежда добре за теб, за мен е проява на безсилие откъм композиция и придаване на собствен облик на помещението. Аз като професионалист би трябвало да мога да направя помещението привлекателно, уютно и стилно, без да имам нужда да шаря стените с ненужни мотиви.

Венецианските мозайки и мазилки - и двете нямат нищо общо с Венеция и архитектурата и, ама все тая.

anonymous708973
    Guest
    Ами, за мен не са безмислени мотиви. На една приятелка цялата й стая е в черно, бяло и червено. Тапетите са абстрактни, представляват части от огрооомни окръжности (толкова големи, че тия части са като съвсем леко заоблени линии) в тия три цвята.

Венецианската стена е гладка като стъкло. И познай кой е основният вносител на стъкло през Античността?

Как ти се води специалността? Къде учиш? Мислиш ли, че има поприще в България?

Град
    a place called home
    През Античността Венеция не е била особено развита. Придобива силата си през края на Средновековието и Ренесанса основно заради флота си и като цяло корабостроенето и търговията, които се развиват на нейна територия.

Като цяло Венеция е изключително различна в архитектурата си от континенталната част на Европа по 1 причина - там няма същите материали, които се използвали при строеж. Затова са известни венецианските мозайки - там нямало кариери за камъни, за да се дялат павета или правилни блокове, затова използвали отпадъците от облицоването и строежа на палаците като ги раздробявали на малки парчета и запълвали пространството между тях. Това е венецианската класическа мозайка. А неща като венецианска мазилка съществуват само по каталозите на производителите в България, набедени за такива. И венецианската мозайка няма много общо с мозайките във Венеция, ама хайде, там не е толкова покъртително.

Пак отговарям - ти го гледаш като "изглежда добре", аз ще те попитам какъв и е смисълът на тая стена мазана със боя под формата на сегменти от окръжности. Освен да "оцветиш" стената по-шарено реално няма никаква причина да го прави, никаква функция няма това нещо.

Архитектура уча, тук, в България и съм щастлива от това нещо. Поприще и работа има и ще продължава да е така. Този бранш е съществувал и ще съществува винаги, защото при него има постоянно и непрекъснато развитие. Освен това аз се интересувам и харесвам това, което правя.

Супер фен Аватара на StolenBliss
    Град
    ImaginaryWorld.com
    На мен ми харесва комбинацията черно с цикламено
    Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.

Град
    гр.Русе
    Като комбинация мен ми харесва черно и жълто-щом искаш да е хем черно,хем свежо Просто съвет,последно до какъв извод стигна ,намери ли решение ?
    Женските сълзи са много красиви и нежни,когато са потекли за някой скъп човек..Очите са най-искрени и те никога не лъжат,така ли поне веднъж не се осмели да погледнеш в моите и да видиш болката и тъгата в тях :]

Мислех 4е темата е замряла.Ами в4ера ходихме при тоя 4овек от мебелната къща и той ми показва разни варианти Май си избрах това http://www.hranipex.cz/media/images/...l/HD298425.jpg в комбинация с това http://www.kookykards.com/shop/images/A4card/lilac.gif Второто не е то4но същото но пак е подобно.Убедиха ме 4е е по добре да е по светло,защото стаята е малка и ако е много тъмно,ще изглежда още пове4е! Но все пак няма да е и толкожа светла де,мебелите ще бъдат в първия цвят като ще има и от втория.За стените не съм решила още,но ще бъдат светли. Да
    Едно от предложенията на AliceSw е точно такова каквото и аз си избрах.Съвпадение,а :Д Благодаря на вси4ки! [/url]

Цитирай Първоначално написано от Biskfitka
    Ако си момиче...черно и светло розово
    Дам, и аз мисля така. И да речем мебелите розови. Абе наемете си декоратор, той ще ви помогне доста. Въпреки, че съм на мнение, че черният цвят не е много подходящ.
    Big or small, lies are lies !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си