- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Новата ми стая!
В момента с моето аз и семейството ми обзавеждаме новия си апартамент! Искам да ви помоля да ми дадете някой и друг съвет за цветовете в моята стая.Искам да е нещо по тъмно.Черни стени,но не напълно черни,ами с някакви шарки.Но не искам да е съвсем тъмна.И тук точно е проблема-че не знам как да съчетая черното с някакъв друг цвят,за да стане и тъмно и свежо.Съжалявам ако темата жи се стори тъпа.Ако сте намирали в интернет такива картинки на тъмни стаи,може да ги постнете,защото аз не успях.И ако може както казах да ми дадете някой идеи.
имах предвид стените да са черни но да има и шарки,а пук мебелите да са по светли,но се чудя за цвета
Нее,не мисля :Д
Аз имам ето такива стикери http://wallart-bg.com/ (от този сайт) и е много добро и е много готино и свежо![]()
Живота е рисуване без гума за триене...
МОМЧЕ СЪМ !
да,харесаха ми! мерси! но ако може още няколко мнения да чуя
тъмната стая не е много добър избор.. с черните стени стаята ти ще я бъркат с погребална агенция... избери нещо по-светло, например по-светло лилаво, но не и черно![]()
Глупости, майна, само глупости...
нов ник - Miichelle
Черното наистина не е много добър избор. Но пък на мен много ми харесват черно-бели тапети
http://tapeti.avtorbg.com/tapeti_ele...mirova_05.html
Недей да използваш само и единствено този цвят (черни стени и черна мебелировка). Не бих казала, че ще се получи нещо хубаво за спалня, особено за детска/младежка стая.
Щом толкова желаеш черно, прибави и други цветове, например:
http://www.bgphoto.net/photos/2535/o...9370737500.jpg
-- много добре ще изглежда с тъмна стена но да е едната например, особено както на снимката е аранжирано с фото тапет и сини завеси и други аксесоари към мебелите (възглавници, лампи, етажерка) + още един цвят мебели било то хубав цвят на дърво, или светло сиви платове и материи имитиращи зебра такива неща;
http://blogmebeli.com/wp-content/upl...r-design-1.jpg
-- така също е хубаво само едната стена с черен цвят и другите бели и вече за мебели този цвят дърво не е много подходящ, но малко по тъмен ще стане идеално;
http://1.bp.blogspot.com/_Wr9nnkjVcf...600/trdt_8.jpg
-- тази стая най-много ми харесва защото е със сини стени и е доукрасявано с бяло, същото е и за мебелите, но и тук е включено черното, просто не е изразено в мебели или цвят на стена, а изразено в декорацията. Изцяло предмети в черно.
Кажи какви цветове харесваш. В една стая трябва да ги има тея контрасти м/у няколко цветове( не казвам да избереш на ярките и шарени които се противопоставят). Не е и толкова хубаво да тръснеш
всичко в черно. Кажи как точно желаеш да изглежда стаята ти.![]()
![]()
Надявам се да са ти помгнали тези идеи.![]()
Извинявам се ако има грешки.
Живей за удоволствието защото си направен от него.
В интернет имаше един сайт,където хората си показват и дават много хубави идеи за спални.И в Youtube - my room toure -се порови!Има много интересни неща!![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
какви са ти прозорците? ако са френски ,черна стая ок ама иначе не
аз лично предпочитам 2 червени и 2 бели стени, червени завивки, бяло бюро и т.н.
но нашите не ми дават да боядисам...даже и вратата![]()
![]()
![]()
успех в декорирането (може да си наемеш декоратор, доста помага)
Абе вие хора 4етете ли,къде съм казала че искам всичко да е тъмно и 4ерно. :ДПървоначално написано от crazyfrog
Благодаря на всички!
Скоро правих ремонт и имах подобни дилеми, така че те разбирам напълно
Аз лично бих те посъветвала да комбинираш черното с някой друг цвят. С бяло е класика, само че, ако ще спиш в тази стая, според мен контраста е прекалено силен, затова може да го смекчиш като използваш светло сиво, светло розово или друг светъл цвят (за предпочитане топъл).
Много ми хареса светлата стена/светлите стени (които се намират с/у прозорците) да са боядисани в тъмен цвят - в твоя случай черни, а другите в друг цвят, можеш да го обмислиш като вариант
Иначе има доста интересни черни тапети с различни елементи и орнаменти, но аз лично не харесвам тапети. Ако избереш латекс се продават специални стикери за стена, които са доста издръжливи, или пък можеш да направиш като мен - обясни какво искаш на някой художник да ти го скицира и след това да ти го направи на стената - МЕГА ЯКО Е
поразгледай и тук, има яки работи http://home-garden.shop.ebay.co.uk/
Черното не е подходящ цвят за стая.
Цветовете за стаята не се избират само по това какво харесваш, но и по това какъв тип човек си. В тази стая ще учиш и ще спиш. Трябва да е нещо, което няма да те приспива, докато учиш. Тоест ще е кофти цялата ти стая да е в бебешко синьо (примерно). Имам една приятелка-поспаланка, чиято стая е тъмнолилава. Много кофти вариант за нея.
Аз например съм страшно нервна натура, затова колкото и да обичам червеното, в стаята ми няма червено, защото то би подклаждало още повече "огнената ми натура" (както се изрази майка ми, за която това е силен недостатък). Стаята ми е с прасковени стени и с мебели в светъл бук, чиито вратички са синьо и жълто. Избрахме го да е така, за да мога да сменя вратичките, когато реша. Което едва ли ще стане, защото след две години и половина някъде ще се изнасям, а паричките ще са ми нужни за нещо повече от ремонт.
Щом толкова искаш черно, можеш да си сложиш на стените някакъв абстрактен тапет в бяло, черно и червено. Или да залепиш черен стикер (по-горе ти дадоха линк) на лилава/червена/синь/зелена стена.
Варианти бол.
Ооох, стаята ми е правена преди 7 години (3-ти клас съм била, а сестра ми на 4) и определено не е такава, каквато бих я направила сега. Само пари ми дай. Едната стена и без това е с прозорци, бих я разбила и ще си ги направя френски. На отсрещната стена е гардероб и един куп шкафове (никога не ми стигат), ще си сложа един цял огрооомен гардероб в тъмнокафяво или черно дърво с плъзгащи се огледални врати и там ще си слагам всичките простотии. Бюрото ми е доста хубаво и голямо, има сума ти етажерки и чекмеджета - и него няма да пипам, но стената (на нея ми е бюрото и леглото) ще я направя с някакъв фототапет (тъмнолилав), а отсрещната стена (леглото на сестра ми) ще е бледозелена.
Оох, мечти![]()
^ да си направиш прозорците от обикновени френски е незаконно и непрактично, но да не задълбавам
http://1nteriordesign.com/wp-content...010/07/a60.jpg - това е изключително красиво съчетание на цветове за стая с тъмни стени
http://www.moderneurodesign.com/imag...BedroomSet.jpg - това е класическо решение, макар и малко скучно
Като цяло абсолютно черни стени ще видиш само в минималистичните решения за интериор, защото е натоварващо. Вземи си каталог на фирма и разгледай другите тъмни цветови варианти - те така или иначе изглеждат черни, само при много ярка светлина се забелязва нюансът им, а въздействието е далеч по-благоприятно. Идеята с щампованите тапети и подобни е изключително неприемлива (казвам го от гледна точка на човек, който се занимава с архитектура и интериор от 3 години). Подобните тапети напомнят на кафене с лошо решен интериор или чалга дискотека средна класа. Тъмните стени сами по себе си винаги се нуждаят от раздвижване, но става значително по-силно като впечатление с промяна на материала или на фактурата и текстурата му.
Това е болест да съм влюбен в теб,
това е болест, вярвам на приятел.
Това е корист - целият живот,
това е грешка, но тя не се повтаря....
Защо?Първоначално написано от AliceSw
![]()
А лично аз съм виждала адски добри съчетания с щамповани тапети. Явно на теб ти се струват така...
Иначе адски много харесвам една различна стена. На една приятелка баща й е строител и й беше направил венецианска стена в стаята - мисля, че така се казваше. На пипане е като мрамор, има блясък, преливащи цветове.![]()
Като собственик на жилище в многофамилна жилищна сграда (блок) нямаш право на външни промени в неговия облик. При съгласие на всички собственици принципно може да се направи такава промяна, но тя трябва да бъде с нотариално заверено съгласие на всички + архитект + строителен инженер.
По принцип може да се направи без да се уведомява никой, но аз като архитект ще те съдя с чиста съвест и ще спечеля, защото аз съм решила сградата да изглежда така, ти си я купила при тези условия. Нататък се отива към закони за интелектуална собственост и закони за обща собственост и така нататък.
Освен това имам и друга причина - ако не са обезопасени френските прозорци и някой падне - аз нося съдебна отговорност, а надали в твоите представи френските ти прозорци са с парапет най-малко 1,10 м висок.
За интериора - ти говориш от гледна точка на наблюдател, аз говоря от гледна точка на проектант. Може да изглежда добре за теб, за мен е проява на безсилие откъм композиция и придаване на собствен облик на помещението. Аз като професионалист би трябвало да мога да направя помещението привлекателно, уютно и стилно, без да имам нужда да шаря стените с ненужни мотиви.
Венецианските мозайки и мазилки - и двете нямат нищо общо с Венеция и архитектурата и, ама все тая.
Ами, за мен не са безмислени мотиви. На една приятелка цялата й стая е в черно, бяло и червено. Тапетите са абстрактни, представляват части от огрооомни окръжности (толкова големи, че тия части са като съвсем леко заоблени линии) в тия три цвята.
Венецианската стена е гладка като стъкло. И познай кой е основният вносител на стъкло през Античността?
Как ти се води специалността? Къде учиш? Мислиш ли, че има поприще в България?
През Античността Венеция не е била особено развита. Придобива силата си през края на Средновековието и Ренесанса основно заради флота си и като цяло корабостроенето и търговията, които се развиват на нейна територия.
Като цяло Венеция е изключително различна в архитектурата си от континенталната част на Европа по 1 причина - там няма същите материали, които се използвали при строеж. Затова са известни венецианските мозайки - там нямало кариери за камъни, за да се дялат павета или правилни блокове, затова използвали отпадъците от облицоването и строежа на палаците като ги раздробявали на малки парчета и запълвали пространството между тях. Това е венецианската класическа мозайка. А неща като венецианска мазилка съществуват само по каталозите на производителите в България, набедени за такива. И венецианската мозайка няма много общо с мозайките във Венеция, ама хайде, там не е толкова покъртително.
Пак отговарям - ти го гледаш като "изглежда добре", аз ще те попитам какъв и е смисълът на тая стена мазана със боя под формата на сегменти от окръжности. Освен да "оцветиш" стената по-шарено реално няма никаква причина да го прави, никаква функция няма това нещо.
Архитектура уча, тук, в България и съм щастлива от това нещо. Поприще и работа има и ще продължава да е така. Този бранш е съществувал и ще съществува винаги, защото при него има постоянно и непрекъснато развитие. Освен това аз се интересувам и харесвам това, което правя.
На мен ми харесва комбинацията черно с цикламено![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Като комбинация мен ми харесва черно и жълто-щом искаш да е хем черно,хем свежоПросто съвет,последно до какъв извод стигна ,намери ли решение ?
Женските сълзи са много красиви и нежни,когато са потекли за някой скъп човек..Очите са най-искрени и те никога не лъжат,така ли поне веднъж не се осмели да погледнеш в моите и да видиш болката и тъгата в тях :]
Мислех 4е темата е замряла.Ами в4ера ходихме при тоя 4овек от мебелната къща и той ми показва разни варианти Май си избрах това http://www.hranipex.cz/media/images/...l/HD298425.jpg в комбинация с това http://www.kookykards.com/shop/images/A4card/lilac.gif Второто не е то4но същото но пак е подобно.Убедиха ме 4е е по добре да е по светло,защото стаята е малка и ако е много тъмно,ще изглежда още пове4е! Но все пак няма да е и толкожа светла де,мебелите ще бъдат в първия цвят като ще има и от втория.За стените не съм решила още,но ще бъдат светли. Да
Едно от предложенията на AliceSw е точно такова каквото и аз си избрах.Съвпадение,а :Д Благодаря на вси4ки![/url]
Дам, и аз мисля така. И да речем мебелите розови. Абе наемете си декоратор, той ще ви помогне доста. Въпреки, че съм на мнение, че черният цвят не е много подходящ.Първоначално написано от Biskfitka
Big or small, lies are lies !