- Форум
- По малко от всичко
- Пълнолетник
- Просто искам съвет,какво да направя?
Здравейте форумци!В момента съм меко казано пред една дилема ,какво да направя.....В момента си търся работа и миналата седмица кандидатствах в един магазин за белъо.На самата му врата пишеше, че търсят момиче за работа и там попълних един формуляр като cv беше .Даже кандидатствах в 2 такива магазинчета,които са на един собственик,но това не е важно...Днес ми се обадиха и ме поканиха на интервю.Явих се днес в 17 часа и проведохме интервюто.Управителката ми каза ,че работното ми време ще бъде 3 дни и половина,т.е. трябва да съм там 3 дни в седмицата от 10 до 21 часа и още един ден от седмицата да съм половин ден там,демек още 6 часа.Аз имам три дни в седмицата лекции и за това търся работа,в която работните часове няма да се застъпват с лекциите.Та.....пита ме какво заплащане очаквам,съответно аз казах повече отколкото е при тях.Тогава тя ми каза,че аз очаквам повече заплащане,а те не предлагат толкова.Пита ме колко искам да получавам на ден и аз и казах по 30 лева,тогава тя изчисли ,че заплатата става 600 лева и тя каза, че при тях ще е половината на това и не би ме устройвало и каза да си помисля и да и се обадя.Наистина ми се струват много малко парите,според вас това нормално ли е?Да стоиш по цял ден за 300 лева на месец,поне 400 да бяха.Но аз така и не можах да разбера точната заплата,дали има осигуровки и на какъв договор и колко процента е данъка от заплатата....Това забравих да питам,иначе разбрах ,че парите са около 300 лева на месец,явно това е чисто,което ще взимам за месец,за 39 часа на седмица го смятам. В момента се чудя дали да започна тази работа.Знам че парите са малко,но аз не съм работила като продавачка и съм без опит,така че ще трябва и да ме обучават,а не знам дали изобщо ще намеря нещо друго по-добро тук в София.Не ми се иска да търся много време ,може да се каже ,че ми е спешна работата,защото ми трябват пари,а звъненето по обяви и ходенето по интервюта си е пак губене на пари и време и не знам дали изобщо ще намеря нещо по-добро на този етап....А това магазинче е много близо до нас и ще ми е удобно ,когато не съм на лекции да ходя и да не закъснявам сутринта.Нещото ,което ме притеснява е ,че собственичката каза че иска постоянен човек,който да работи минимум 2 години и ако напуска да даде предизвестие 3 месеца по-рано!Е това никога не го бях чувала,по закон си е 1 месец,а не 3...Първо не знам дали ще се задържа толкова много време на това място,второ не мога да мисля 3 месеца напред какво ще се случва .....Това ме притесни и общо взето не знам какво да направя,дайте съвет!!!!
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.