- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Храни подходящи по време на ограничаване!+Резултати
DisturbiaV мерси за отговорааз досега не бях чувала за тези несивита но ще потърся за какво става дума
Несвитата е възможно най-големият боклук. Ако искате да отслабвате изобщо не си правете труда да я опитвате.
Аз също се храня здравословно или поне се опитвам, но съм изключила от менюто си Активиите и производните им. Най-добре си носете в училище сандвич, който вие си приготвяте, вместо да набивате солети и т.н.
Някъде видях нещо за житото, аз лично го ям с малко мед.
Оп,объркала съм името Несвита.Впрочем не ми се струват много вкусни или диетични,нооо...
Може да слагате рецепти за салати и т.н,но да не са някакви префърцунени както се казва,а прости и лесни![]()
Който може за готви и му се занимава или има добричка майка
слагам следните рецепти изровени от чичко Гугъл.
здравословна пица
За тестото:
1 кг пълнозърнесто брашно ;
1 пакет растителна мая ;
1 чаена лъжичка сол ;
4 супени лъжици зехтин ;
1 чаша вода.
Сложете всичко в голяма купа, започвайки с брашното, маята, солта и накрая зехтина и водата. Омесете хубаво сравнително меко тесто, ако се наложи добавете още малко брашно или вода. Покрийте купата и оставете на топло. Целта е брашното да увеличи обема си двойно. С пълнозърнестото брашно и растителната мая обикновенно отнема 2-3 часа (за сравнение бялото брашно в комбинация с вредната мая се надига за 30 мин.).
Съставките изброени по-горе са за 4 големи пици с тънка коричка. Така че, когато тестото е готово можете спокойно да го разрежете на 4 - да направите 1 пица и да приберете останалото във фризера за бъдеща употребаМоят съвет е да сложите тестото в 3 отделни пликчета, така когато решите да правите пица само изваждате едното пликче да се размрази и правите пица за 10 минутки!
Ако очаквате гости можете да разстелите тестото, да изрежете малки кръгчета с помощта на чаша и да направите мини пици като на снимките горе. За целта затоплете фурната на 200°C, сложете мини кръгчетата върху хартия за печене и печете около 10 минути. Извадете от фурната и поставете соса, който искате. Любимата ми комбинация е лютеницата на мама с малки бучки сирене и кашкавал. Печете още около 10 мин с включен горен реотан, за да добият пиците златист цвят и сте готови!
Печена риба тон с домати
Необходими продукти:
* 800 гр. прясна риба тон (предполагам,че ще стане и с такава от консерва)
* 4 средно големи домата
* оцет
* лимон
* сушен риган
* зехтин
* сол и
Начин на приготвяне:
Измийте рибата, подсушете я, поръсете я с лимоновия сок и я посолете с малко сол и пипер. Оставете я да предстои 1 час. Изчистете и обелете рибата и я нарежете на котлети.
Пасирайте доматите, подправете ги с малко оцет, сол, пипер, зехтин и риган. Сложете котлетите да се печат на скарата след което ги потапяйте в доматения сос и сервирайте.
Рецепто за жито(заместител на сладкото)
Препоръчителното съотношение при варене на жито е 1 част жито на 4 части вода. След като заври, се намалява да къкри тихо, докато зърната се разпукнат. Оставя се още известно време на изключен котлон. Ако все още има вода, тя трябва да се отцеди. След това житото се подсушава върху памучна или ленена кърпа, разбърква се с галета или счукани бисквити и се добавят захар, орехи, стафиди, ванилия (настъргана кора от лимон), канела и др.
Пиле с грах
Продукти за една порция:
Пиле 250 г
Грах пресен 320 г (консерва 230 г)
Домати 60 г
Олио 10 мл
Лук 20 г
Магданоз (копър) 5 г
Червен пипер 2 г
Сол 1 г
Начин на приготвяне:
Към задушения в олиото ситно нарязан лук се поставя малка част от нарязаните домати. След тяхното задушаване се прибавят брашното и червеният пипер и всичко се залива с вряща вода. Към така получения сос се прибавя предварително задушеното пиле без кожа, само чисто месо. След като месото поомекне се прибавя грахът останалата част от доматите се слага 10 мин. преди края. След сваляне от огъня (пожелание) се поръсва с нарязан на дребно магданоз.
Химичен състав и енергиен внос в една порция:
Bpeмe зa пpигoтвянe: 30 мин.
Πopция: 1 купичка.
Белтъчини – 47,68 г
Мазнини – 18,26 г
Въглехидрати – 21,09 г
Калории – 451,77
Диетични палачинки
Продукти за диетични палачинки
3 яйца
2. с.л. булгур (20 гр.)
2.с.л. овесени ядки (20 гр.)
1 щипка сол
6 с.л. кисело мляко 3.6% масленост (около 120 гр.)
3 с.л. вода
30 гр. зехтин за мазане на тигана (при мен отиде 6 пъти по около 5 гр.)
200 гр. краве сирене за гарниране
/снимките са най-долу/
Станаха 6 палачинки с диаметър 22 см.
Приготвяне на диетични палачинки:
Разбиват се яйцата. Булгурът се смила в кафемелачка ( 3 пъти по 20 секунди), отделно се смилат овесените ядки по същия начин. Към разбите яйца се добавя смленият булгур, разбива се и после се добавят смлените овеснеи ядки, после солта, отново се разбива и се добавя киселото мляко, разбива се и се добавя водата.
Тиганът трябва да бъде добре загрят и се маже преди всяка палачинка със зехтин. Ако сте на диета за отслабване пропуснете мазането със зехтин, а за да не залепват палчинките използвайте тефлонов или друг незалепващ тиган.
Палачинките обръщах с ръце, като ги хващах от едната страна и бързо ги обръщах. По принцип мога и с подхвърляне на тигана, но пълнозърнестата, каша която забърках не позволяваше това.
Гарнирах палачинките обилно с краве сирене, отиде 200 гр. сирене, ако сте на диета за отслабване използвайте 100 гр. сирене (или най-дибре варено месо и риба тон) за всички 6 палачинки.
Двама души изядохме 6 палачинки или по 600 калории на човек, което си е МНОГО (вижте по-долу разбивката на калориите и хранителните вещества). Обаче, тези палачинки са направени с пълнозърнесто тесто и сдържат много фибри, така че калориите от тези палачинки ще се усвояват бавно, дълго време ще отдават енергия и дълго време ме държат сита и не повишават рязко нивото на инсулина в кръвта.
Подходяща храна са за 2 часа преди тренировка, защото дават енергия да тренирате.
Като брой калории диетичните палачинки не се отличат много от недиетичните (направени с бяло брашно). Разликата е в това, че диетичните съдържат фибри и се усвояват по-бавно, което е важно, когато искате да отслабнете. Все пак не правете тази рецепта всеки ден, а само 1 ден в седмицата, когато зареждате с въглехидрати.
Между другото тази рецепта е подходяща за мъже (и жени също, макар рядко да имат цел качане на мускули), които искат да качат мускулна маса и зареждат 1 път седмично с въглехидрати.
Диетичните палачинки не са подходяща храна за след тренировка, защото съдържат бавни въглехидрати и много мазнини (от сиренето). Протеин след тренировка трябва да приемате около 30 гр. и 5 гр. бърз въглехидрат и 0 гр. мазнини.
Друг вариант на диетичните палачинки е да гарнирате не със сирене, а с варено месо или риба тон – това вече е наистина СУПЕР диетичен вариант, защото ще ви отпаднат калориите от въглехидратите и мазнините в сиренето.
Хранителна стойност на 6 палачинки:
Калории : 1221
Протеин: 56,38
Въглехидрати: 43 гр. въглехидрати
Мазнини: 93 гр. мазнини
Фибри: 4,8 гр. фибри
3 яйца: 234 калории, 18 гр. протеин, 1.5 въглехидрати, 15 гр. мазнини.
20 гр. булгур: 68 калории, 2.5 гр. протеин, 15 гр. въглехидрати, 0.27 гр. мазнини, 3.7 гр. фибри.
20 гр. овеснеи ядки: 78 калории, 3.38 протеин, 13.25 гр. въглехидрати, 1.38 гр. мазнини, 2.1 гр. фибри.
120 гр. кисело мляко – 73 калории, 4 гр. протеин, 5.6 гр. въглехидрати, 4 гр. мазнини.
30 гр. зехтин – 240 калории, 30 гр. мазнини
200 гр. краве сирене – 528 калории, 28.5 гр. протеин, 8 гр. въглехидрати, 42.5 гр. мазнини.
![]()
преди карах 2 седмици само на греийпфурти (може и портокали,лимони) вместо шоколад .. аз попринцип много си ги обичам и са много по-полезни имат супер много витамини .. както и кивито .. просто замени сладкото с тропически плодове ( и не само ) така ще е хем по-добре за здравето ти но и за фигурата ти .. (:
smile-it's the second best thing you do with your lips
Jaune кълнове и киноа сигурно има и по други магазини, особено по диетичните със сигурност трябва да има. Аз лично главно пазарувам от Зелен Био, защото ми е най-близо, но в София има няколко био магазина и продукцията е горе долу еднаква.
___mimity___ да, вярно е, че като спреш да ядеш боклукчиви храни може да се появят пъпки, но не винаги. Организма по този начин се чисти и всичко излиза наяве един вид, но това отминава. Така че ако имаш акне е възможно да се обостри, но след това ще се изчисти, а ако нямаш може и да ти излезе някоя друга пъпка, въпреки, че и това не е сигурно. Когато организма се чисти, тоест детоксикира, най-често езикът се облага с бял налеп и като си миеш зъбите просто трябва да го изчистишслед време и това минава.
За зеленчуците и плодовете като цяло всички за полезни за кожата. Полезни са плодовете и зеленчуците които съдържат бета каротин, тъй като той се бори със свободните радикали, а те са основната причина за стареенето. Също така плодовете богати на витамин C са изключително полезни за кожата тъй като този витамин подпомага производството на колаген, а колагена прави кожата кожата еластична, с възраста когато производството на колаген намалее се появяват и бръчките.
Пиенето на много вода е полезно за организма като цяло, така че ако пиеш достатъчно количество вода и кожата ще се хидратира по този начин.
Впрочем, Активия и Несвита са пълни боклуци.
Rebirthing Aммаа много ти благодаряя !!!![]()
![]()
![]()
Доста ми помогна .. не знаех това за белите налепи .. но явно няма точни плодове,които да спират появата на пъпки .. още веднъж Мнооогооо ти блгадооряяяяя ( хуууг )
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Замествай шоколада с мандарини например.
Те са достатъчно сладки и сочни,зада го заместят.
Пък и можеш да го заместиш с натурален шоколад.
Тези горчивите.
___mimity___ като цяло плодовете са полезни за кожата, ако хапваш повече плодове и се храниш здравословно със сигурност ще имаш по-хубава кожа без акне и други проблеми. Разбира се появата на акнето е доста индивидуална, тоест причината може да хормонална или даже да е свързана с хигиената и за това храненето може да не реши всички проблеми с кожата, но мисля, че ще има доста голям ефект ако се придържаш към здравословното хранене.
Веднага искам да потвърдя, че пиенето на много вода и здравословното хранене супер много допринасят за добрия и свеж вид на кожата.
От опитг го казвам , въпреки че никога не съм имала кой знае какви проблеми с кожата , откакто се храня здравословно и пия повече вода кожата ми е в много добро състояние. Полагам и други грижи за нея, разбира се , но определено си оказва влияние.![]()
Искам сега да препоръчам на авторката сега една много свежа салатка, защото просто съм невероятен фен на салатите и мога да ги ям постоянно в неограничени количества.![]()
Зелена салата с риба тон и царевица
Маруля
Краставици
Домати
Риба тон
Царевица / от консерва , но не прекалено сладка /
Количества не съм посочила, защото зависи от това колко салата искаш да приготвиш. Приготвя се по стандартния начин , а аз лично си я овкусявам само с малко зехтин и пресен лимонов сок.![]()
Много ми е вкусна тая салата.![]()
Предлагам ти неща, защото каза , че не искаш някакви " по-завъртяни"![]()
Иначе към каквато и да е зелена салата можеш да си добавиш парчета пилешко/пуешко филе , парченца сирене , защото аз лично така правя и го правя , защото обикновено си правя салатки за основно ястие / основно вечер /.
И не на последно място искам да препоръчам на всички любители на здравословното хранене едни невероятни сухари , в които съм влюбена !!
Страхотни са , има няколко вида.![]()
To infinity and beyond.
Infinity,мерси за салаткатаЩе си призная,че маруля до сега не съм яла,поради това че никой в нас не я обичал и айде и аз
Честно да си призная когато почнах си казах,че седмица най-много ще издържа,а сега виждам,че има къде-къде по-вкусни неща от мазните манджи и т.н .
За сухарите само тях ли ядеш или ги комбинираш с нещо и цена?
Сухарите най-често ги ям като допълнение към зелената салатка, много добре вървят.![]()
Може да си ги хапваш и отделно , разбира се със пуешко филе , например. Ще ти препоръчавм това на Браво , вкусно и с малко мазнини.
Точна цена на сухарите не мога да ти кажа , защото майка ми ги купува , но мисля, че не са повече от 3-4лв.
![]()
To infinity and beyond.
А, за да те запаля още повече по здравословното хранене ще ти покажа още няколко здравсловни рецепти , за да се убедиш напълно какви полезни вкусотии можеш да хапваш.![]()
Пълнени домати
http://tastegeorgianfood.com/images/...sp/HiFifer.JPG
Броколи и карфиол, овкусени с портокал / мноого вкусно ! /
http://www.kozmetikata.com/show.php?storyid=19463
To infinity and beyond.
Предложете плодове за смути.Ягоди сега няма,а по суперите са някакви безвкусни и гадни...Не съм сигурна дали обаче са диетични,но чак толкова да се ограничаваме![]()
Впрочем единственото нещо,от което не мога да се откажа е 3в1 като отида на кафе,защото освен чай друго по-малко калорично няма.В последно време и 3в1 го отказах.Мразя чай,но опитах един плодов иии се влюбих.На pick wick (май така се пишеше) ягодовият и горските плодове са Б-О-Ж-Е-С-Т-В-Е-Н-И!
Първоначално написано от Infinity
Много е вкуснооооооооо
![]()
Най-хубавите неща в живота ни се случват тогава,когато най-малко очакваме.
Аз смутито си го правя със ягоди, защото така ми е най-вкусно.
Пробвала съм със киви и с банан - супер се получава.
Можеш и да си ги смесваш.![]()
To infinity and beyond.
правила съм си с прясно мляко и ягоди и си е напитка.Пробвала съм с кисело мляко и става за следобедно ядене-леко и приятно.
Малко рецепти за хората,които вече са се изчерпали и искат разнообразие като мен![]()
Пиперки, пълнени със спанак
Необходими продукти:
12 зелени пиперки
500-600 г спанак
2 връзки пресен лук
150 г сирене
2 супени лъжици зехтин
1 домат
черен пипер, сол.
Начин на приготвяне:
Спанакът се почиства, измива се и се задушава с 1 кафена чашка леко подсолена вода. Пиперките се изчистват от дръжките и семето.
Спанакът се отцежда добре и се задушава в мазнината заедно със ситно нарязания лук. Сваля се от огъня и се разбърква с натрошеното сирене и черен пипер на вкус.
Пиперките се напълват с тази смес и се нареждат в тенджера. Заливат се с половин чаена чаша вода или зеленчуков бульон и се варят на слаб огън, докато течността изври.
Поднасят се, украсени с резенчета от домата.
Време за приготвяне: 45 минути
Нещо сладичко![]()
Сладко жито
Необходими продукти:
200 г жито
180 г пудра захар
50 г галета
50 г орехови ядки
канела
Начин на приготвяне:
Житото се залива с 1 л вода и се вари на слаб огън, за да не загори.
След като омекне напълно, се отцежда много добре.
Смесва се със захарта, галетата, счуканите орехи и канела на вкус.
При поднасяне се слага в черпак или чаши, които се обръщат в чинийки.
Отгоре може да се поръси с пудра захар.
Време за приготвяне: 30 минути
Млечна каша от овесени ядки и плодове
Необходими продукти:
150 г овесени ядки
4 чаени чаши прясно мляко
2 плода киви
2 праскови
150 г захар
2-3 супени лъжици счукани лешници или бадеми
Начин на приготвяне:
Овесените ядки се запичат в тефлонов съд без мазнина, заливат се с горещото подсладено мляко и се варят, докато се сгъстят.
Кашата се сваля от огъня и след като поизстине, се смесва с лешниците или бадемите и с обелените, нарязани на парченца плодове.
Поднася се веднага.
Време за приготвяне: 20 минути
ОРИЗ С ДОМАТИ
ПРОДУКТИ:
900 г. бланширани и обелени домати
250 г. ориз
250 г. почистен лук
30 г. зехтин
1 ч.л. червен пипер
малка щипка лют пипер
750 г. вода
18 г. сол
1 вр. магданоз
Нарязаният на ситно лук се залива с малко вода, добавя се половината сол и се задушава.
Като поомекне, се добавя 10 г. зехтин и червения пипер и още малко се задушава.
Отделно задушаваме добре промития ориз с останалата част от зехтина, докато "стане леко стъклен".
Сглобяваме в тавичка, като добавяме останалата сол, лютия червен пипер и половината нарязан магданоз.
Пече се на слаба фурна - около 140 градуса, докато оризът набъбне и всичката вода се поеме.
След изваждането от фурната се поръсва обилно с останалата част нарязан магданоз.
Има едни салати с кус-кус,но може ли това нещо да е диетично.Все пак си е все едно спагети?
някой ял ли е елда?
бихте ли ми казали някоя хубава рецепта ..![]()
В моето смути слагам 200мл. прясно и 100 гр. кисело мляко и се получава много приятно.![]()
To infinity and beyond.
Аз съм яла, съквартирантките ми я бяха правили. Общо взето какт се вари ориз - с малко сол и от време на време опитваш 2-3 зърна да видиш дали са готовиПървоначално написано от shutUp
Не знам с какви подправки върви, те не бяха слагали нищо освен сол и пак беше много вкусно.
няма какво да допълня.Първоначално написано от GrippingBosh
![]()
I walk through the valley of the shadow of death..
I'm not scared cause You're holding my breath.. <3
Кажете с какво мога да заместя макароните и производните му...агония ще ме хване вече![]()
Как мога да си направя руската салата по-малко калорична демек с каква майонеза да я правя![]()
^ има ръжени, диетични, пълнозърнести..
не съм пробвала, но ето едни:
пп. постигнала си много добри резултати (:
аз руската и слагам грах, морковчета, колбас и сварени картофи и посолено кисело мляко, става супер, за макарони не мога да ти помогна, знам, че като се ограничаваш идва период в който много ти се ядат въглехидрати, тогава просто изяждам филия хляб и доволноПървоначално написано от DisturbiaV
![]()