.
Отговор в тема
Страница 3 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 175
    евала ти правя мацка, дано и аз някой ден имам волята ти

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Има пълнозърнести макаронени изделия .

На мен сладкото въобще не ми е проблем,мога да не ям и няма да ми се дояде,но не мога без хляб.Ако не ям в нас хляб като отида на у-ще ще си взема някаква закуска Ако ям в нас сутрин преди у-ще 2 препечени филии и там нищо не ям ще стане ли?Или трябва да махна съвсем всичко тестено?А сладкото и солта съм ги спряла.

Супер фен Аватара на DisturbiaV
    Аз например ям хляб както казах вече само на препечени филиики,защото най-много издържам така.Ако с и като ме до почти 3 часа на училище,не е въпросът до издържането,а до това да не си гладна.Зависи от теб има седмици ,в които не ми се яде въобще в други ставам свинче Всичко тестено махаш,ако чаааак толкова го обичаш си вземай отначало по-малки количества и сама ще видиш,че малко по малко ще се откажеш

Някакви мнения за тия макарони...не искам да си вземам нещо,което няма никакъв вкус...

Мега фен Аватара на Infinity
    Аз за макароните не мога да ти помогна , защото нито макарони обичам, нито спагети .. изобщо не съм по този тип тестени изделия.
    Само за лазаня умирам , но си го позволявам мноого рядко , наистина супер рядко. Веднъж в годината , примерно.
    To infinity and beyond.

Infinity,сложи някоя снимка моля те,че ми е интересно с това хранене дето е идеално каква форма поддържаш Тренираш ли си отделно

DisturbiaV за снимката се разбрахме , а за тренировките - не в момента не тренирам редовно. Качвам се на велоерговетъра вкъщи два-три пъти седмично, но го правя за тонус.
    To infinity and beyond.

^Какъв тонус бе момиче,имаш идеално тяло!Евала.

Някой да сподели любими дресинги в гугъл много,но кои са вашите най-най

Аз точно затова казвам, че тренирам само за тонус ... просто си поддържам освен тялото и духа в добро състояние по този начин.
    А за дресинга не мога да ти помогна, защото мрзя всякакви сосове и подобни гадорийки.
    To infinity and beyond.

Мега фен Аватара на billytalent
    Град
    Карлово
    Цитирай Първоначално написано от shutUp
    ^ има ръжени, диетични, пълнозърнести..
    не съм пробвала, но ето едни:
    http://biozona.eu/images/sierra/Maka...a%20zeleni.jpg

пп. постигнала си много добри резултати (:
    От 2 години някъде ям само от тези макарони и същите спагети.
    Лично на мене са ми много вкусни.

Н якой да предложи какво мога да ям в училище,че тези препечени филиики и млека ми омръзнаха!
    Иии няколко рецепти

Бобена салата
    Съставки
    400г зрял боб
    2 глави лук
    2 домата
    2 стръка целина
    1 салата
    30мл растително масло
    оцет
    сол на вкус
    Приготвяне

•Сложете боба да ври заедно с целината и едната глава лук, нарязан на ситно. •Като поомекне посолете. •Когато боба е готов го отцедете от водата. •Сложете го в купа и полейте с оцет и растително масло. Разбъркайте добре. •Измийте салатата и накъсайте листата на по-едро. •Сложете ги по-периферията на чинията в която ще сервирате, в средата сложете боба. •Доматите нарежете на кубчета. •Втората глава лук нарежете на тънки резени. •Прибавете доматите и лука към салатата и разбъркайте внимателно.

Лятна вкусотия
    Съставки
    300г шунка
    1 домат
    1 чушка
    5,6 картофа
    2 яйца
    кашкавал
    100г сирене
    1 глава лук
    черен пипер
    сол
    подправка \"вълшебен вкус\"
    олио
    Приготвяне

•Първо се сваряват, но не напълно картофите и се нарязват на кубчета. •Шунката , лука, чушката и домата също се нарязват на кубчета. •Така нарязаните продукти се слагат в тавичка с малко олио слага се подправката, сол, натрошеното сирене и черния пипер. •След което се залива с малко вода и се пече на долна и горна фурна, но трябва да остане един пръст вече образувалия се сос. •Когато картофите са напълно готови се слагат яйцето заедно с кашкавала и се пече до златисто.

Лятна мешана салата
    Съставки
    250 г зеле
    200 г червено зеле
    2 зелени чушки
    200 г домати
    смлян черен пипер
    сол
    Заливка: 3 лъжици олио
    захар
    оцет
    сол
    вода
    Приготвяне

Възваряме продуктите за заливката, прибавяме нарязаното на тънки ивички зеле, възваряваме, прецеждаме и подреждаме в средата на салатиера. Отново възваряваме заливката, прибавяме нарязаното на тънки ивички червено зеле, черен пипер, варим, изваждаме, прецеждаме и подреждаме около бялото зеле. Украсяваме червеното зеле с нарязаните на колелца зелени чушки, подреждаме на около нарязаните на колелца домати, посоляваме и поръсваме с черен пипер, Поливаме със заливката и оставяме салатата да изстине.

Пюре от ябълка и круша (понеже круши сега не могат да се намерят измислете си плод )
    Съставки
    1 ябълка
    1 круша
    1 равна с. л. захар
    Приготвяне

Плодовете се измиват добре, обелва им се кората и почистват семките. Сваряват се във вода, колкото да ги покрие. От момента на завирането за 8-10 мин. ако варите на котлон и 10-15 мин. в микровълнова печка на пълна мощност /ако печката е с по-голяма мощност времето се съкращава/ Докато е горещо се пасира с пасатор, ако нямате такъв можете да прекарате през сокоизтисквачката. След това по желание добавяте една мерителна лъжичка оризово брашно, но само в пюрето което ще се консумира веднага. Останалата част изсипете гореща в бурканче от пюре и обърнете с капачката надолу докато изстине.

Филе
    филе риба в домакинско фолио,нареждаш отгоре морков,тиквичка,праз,гъбки. ..Чер пипер,мъничко сол,струйка зехтин,струйка бяло винце.Завиваш хубаво пакетчето и в умерена фурна около 15-20 мин. После внимаваш при отварянето,да не се опариш.

Ролца от раци
    16 броя ролца от раци
    1 голяяяяяяяяяма краставица колкото 2 по-малки
    1 глава лук
    маслини каквито харесваш
    копър (задължително пресен, не че не може сух, но вкусът е съвсем друг)
    зехтин
    лимонов сок
    сол

- оризът се сварява до желаната мекота, след това се облива със студена вода в гевгир
    - ролцата от раци се нарязват на кубчета или по-тънички шайбички по желание
    - краставицата се настъргва на едро ренде или се накълцва като за таратор в чопъра или на ръка
    - лукът като краставицата
    - маслините на половинки или четвъртинки ако са по-едри или се подреждат за украса при сервиране

копър, зехтин, лимонов сок и сол на вкус

може да се добави 2 с.л. лъжици квасена сметана или 3-4 с.л. кисело мляко, но...не е препоръчително такова смесване при диета за прочистване и отслабване.

Тиквички на фурна (нещо като суфле)
    3-4 тиквички се настъргват на едро ренде, оцеждат се и се задушават в малко мазнина с водичка.
    Отделно в купа се разбиват 2-3 яйца, 1/2 кофичка кисело мляко, парче сирене, черен пипер и копър.
    Като поомекнат тиквичките се добавят в сместа и всичко се изсипва в тавичка. Пече се не знам колко минути на загрята фурна (200 оC). Абе бързо става, около 40-мин.
    Отгоре може да се настърже и ементал или кашкавал, ама нали по-диетично ще го правим, затова без...

Суфле от карфиол
    1 глава карфиол
    200 мл прясно мляко
    2 яйца
    2 с. л. брашно
    връзка копър
    100 гр кашкавал за поръсване
    черен пипер и сол на вкус

Карфиолът се измива, накъсва се на розички и се сварява в подсолена вода. Розичките се оцеждат и се поставят в йенски съд или в глинени гювечета.
    Брашното, прясното мляко и яйцата се смесват и се разбиват добре. Добавя им се се копърът и черният пипер. Сместа се изсипва върху карфиола.
    Пече се до зачервяване на 180–200 градуса, като малко преди да се извади от фурната, суфлето се поръсва с настъргания кашкавал.

Преди месец отказах месото, сега се опитвам да откажа и захарта, обаче много обичам шоколади. Намерих една рецепта за бисквити, които са вкусни, диетични и без захар:
    Чаена чаша и половина овесени ядки се накисват в чаша и половина гореща вода докато поемат добре. 2-3 с.л. какао, краве масло и мед се слагат на вкус, 1 банан се пасира, всичко се обърква добре. Сместа се разсипва върху хартия за печене с лъжица, може да се оформят с ръце. Пече се на умерено загрята фурна за 20 минути.
    Много е вкусно, препоръчвам ги!

^Защо отказваш месото..полезно е (освен,ако не си решила да си вегетариантка)

Тези дни ще пробвам пълнозърнестите спагети,които си взех (какви са негърчетааа ),а днес мисля да се опитам да направя една крем-супа,която Инфинити,каза че е страхотна.

Слагам и статиика на любимите храни и добри заместители за тях,та ако някой му е прекалено трудно и не се задоволява с малко може да опита Източникът е отслабване.eu

1. Сладолед
    Обожавате го и щом го видите забравяте за всичко друго. Можете да изядете тонове сладолед без да почувствате нужда да спрете. Е, тогава няма как да постигнете успех с желаното отслабване. Вижте какви са здравословните и диетични заместители на сладоледа.
    - студено нискомаслено кисело мляко с плодове
    - замразени плодове
    - чаша ледена вода с лимон и мед
    2. Печени картофи
    Сигурно смятате, че по-здравословната опция на пържените картофи са печените. И спокойно си поръчвате печени картофи обилно залети с масло и поръсени със сирене и гарнирани с майонеза. Ефектът е същият както и при пържените картофи. Какво е решението:
    - задушени зеленчуци
    - вместо масло и сирене поръсете в подправки
    - салата от варени картофи със зехтин и подправки
    3. Пица
    „Само едно парче”, си казвате всеки път и обикновено парчетата стават поне три. Както при пититета, едно парче води до друго, а желаното отслабване остава мираж и отива в контейнера, заедно с празната кутия от пица. С какво да замените пицата:
    - пълнозърнести кифлички със сусам
    - пълнозърнест сандвич с моцарела и доматен сос
    4. Пай
    Ябълковият пай е толкова неустоим, че дори и диетата за отслабване не може да го спре. Но те не са приятели и ако паят влезе, диетата за отслабване излиза. Ябълките са полезни, но в комбинация с брашно, захар и сметана, стават полезни колкото и един бургер. Решението:
    - Половин чаша неподсладен ябълков микс, смесен неподсладено ванилово кисело мляко и

Днес някой гледа ли по нова станция за депутатката,която е отслабнала с 30 кг?

Както и да е та 2 неща ми направиха впечатление.
    Повечето хора знаят,че по време на ядене не е добре да се пият течности,но след ядене не е добре да се пие нещо,а 30мин след това.Причината е ,че стомаха прекалено много се издува.

Другото беше,че адски голяма грешка било,че не трябва да се ядат мляко с мюсли за закуска,но не успях да разбера защо.

За смесването на например пържола със сирене да хапваш не мога да разбера защо пък да не е добре.

ПП няколко човека ме питаха на лично за подпобности и е по-добре в темата,за да могат и други хора да виждат

Гледах депутатката, отслабнала е благодарение на разделно хранене, нищо ново, пък тя чак и книга написала

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DisturbiaV
    За смесването на например пържола със сирене да хапваш не мога да разбера защо пък да не е добре.
    Месо и млечни никога не се смесват на едно ядене ! Пък и на мен лично би ми било отвратително .

Добре защо пък като ям пържола трябва да ям само такова,а не добавя и към яденето примерно парче кашкавалл,сирене или да пия мляко?

Аз например ям сирене с всичко...Не ми е правило проблем при отслабването...

аз също смесвам сирене с месо, няма никакъв проблем, освен това наскоро четох, че разделното хранене е вредно, както физически така и психически за човек, защо да се затормозявам излишно с тези глупости, а като спреш да ги следваш качваш двойно

Град
    София
    Месото и млякото са най-трудносмилаемите храни. Да не казвам какво става в стомаха когато са съчетани, че преди малко ядох .

А някой гледа ли онази диетоложка Енджи Касабие днес по БТВ в "Нека говорят" ?

мне Енджие не сме я гледали, днес гледахме НОВА ТВ :P ако може клипче?

Град
    София
    От днешното предаване клипче няма.

Но има нейно гостуване в "На Кафе" с Гала:

http://vbox7.com/search/?completed=0...B1%D0%B8%D0%B5

Записала медицина когато била 13 (ебаси ?! ), била диетоложка на Бритни Спиърс и на Ейкън. Обаче някак си не ми вдъхва доверие, та искам да чуя и други мнения за нея .

гледах я при Гала и при Маги Желязкова лятото още, а ти мисля, не беше ли веган? ако е така едва ли имаш нужда от диетложка

Град
    София
    Да, нямам нужда но все се интересувам и от тези неща.

Аз я гледах и на 3-те места и има нещо,което знам ли ме съмнява в нея.Тя по-скоро с приказки им втълпява неща и като даде 1 примерно меню и всичко си е готово.

А за тази депутатката има не малко така да го кажа грешни впечатления и тя като си е казала да не се смесват белтъчини и въглехидрати и така ще отслабне .

Вечер или слеобяд е по-добре да се яде по-тежка храна...Поне според мен слеобяд понеже след това имам движение и винаги съм по-гладна....?

Защо реши, че тежките храни са подходящи са вечер или следобед ?
    To infinity and beyond.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си