- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Храни подходящи по време на ограничаване!+Резултати
защо си мислите, че само с ходене, бягане и спорт се изразходват калории? Изразходва се енергия даже по време на сън или дори да лежиш, за да сме живи ни е нужна енергия, за това човек на диета трябва да яде 1200/1400 ккал така те покриват осноивните нужди на организма и вече ако има спорт отделно помага
Ето тук може да изчислите изразходваните калории за деня: http://www.hranite.info/razhod.php.
FuckingFreak, разбира се, че може да се замени.
Няколко пъти си приготвих тези овесени блокчета със сушени плодове и ядки,но с по-малко масло.Вземам си няколко за училище или като много ми се яде сладко.
Мисля да приготвя и това,но не съм сигурна,дали е подходящо,при положение,че се старая да ограничавам сладкото...
Смятате ли,че са подходящи или са твърде калорични?
аз си правя овесени сладки, които също са с масло, но слагам доста по-малко и ги правя с мед
взимам си по 2 за училище
не мисля, че са голям грях ;д
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Някои снимки преди и сега от решилите се да смъкнат килца.Ей така за стимул![]()
Аз вече съм си само на стягане и може би до 2-3 месеца ще съм си доволна с тялото.Равносметката е,че махнах коремчето,бедрата,дупето,ч даже и в лице имам малка разлика.
ПП NqkfaNikakva21,някакъв напредък?![]()
ами напредъкът е че успявам да се придържам към здравословното хранене (:
![]()
![]()
Весииии
![]()
![]()
![]()
Една Любов, Една Борба, Един Отбор
Дигам темата,за да питам:
Например 1 вафла мура е 149 ксал,а мляко с ориз 100гр е 327...по-добре ли ще е да изям една вафла,за да заситя глада от сладкото?
И вчера си взех уникалните мюсли и който вече се чуди какви да си купува няма да сгреши с тези
http://www.germanfoodgrocery.com/pub...i_1500_enl.jpg
сега... млякото с ориза е по-полезно от вафлата, тя е тъпкана с Е-та стабилизатори, консерванти, но най-добре ще ти се засити глада от един малък фин млечен шоколад или две лъжици мед
Въпросът ми не беше,заради това,че гладът от сладко искам д аго заместя с вафла.Не съм яла от много дълго време шоколад и шоколадени неща нито бисквити(освен диетични),но гледам дневните ми калории да не надвишават 1000-1200,а обожавам мляко с ориз ...
Що се отнася до шоколадите,кои са най-добри като изключим черните,понеже са ми ужастни?
обикновен малък фин млечен той е почти 200 ккал или малък Своге само, че неговите калории са повече,ей тоя е най-вкусен и идеално засища глада за сладко
![]()
добре де хора, аз ли съм единствената на която не и се "прихапва нещо сладко" а ми яде някой мазен обемист дюнер примерноА ако не си кажа "да. от утре започвам да гледам какво ям." никога !! няма да ми се дояде нещо такова ;д
Е,естествено,че ми се прияжда,но не вече до умиране.Всеки ден пред мене се ядат големи пици,дюнери,банички,мусаки, шоколади,но си трая![]()
въпрос на воля си е, мацки
аз съм най-безволевото съществоколкото и да се навия, да се мотивирам и просто не става. още първото междучасие в бюфета и си купувам я солети, я бейкролс...броя си калориите и ги изкарвам към 1500 на ден, понякога по-малко понякога повече, но не обядвам никога и ям боклуци вместо обяд...
шапка ви свалям момичета, аз ще продължавам да се мъча да се храня здравословно
п.с. иначе на мен не ми е толкова голям проблем сладкото, защото декември получих адска алергия от едно брауни дето изядох и после месец и половина не пипвах шоколад, като почти половината от това време бях на сухари, чай и сирене![]()
DisturbiaV, направи си млякото с ориз с подсладител. Майка ми прави така за баща ми, който трябва да избягва захарта заради висок холестерол.
А иначе аз вече седмица съм си на диета и малко не съм за темата, но ще си я следя, че след месец като приключи режимът ми, искам да се ориентирам какво да ям, за да не стана пак слонче.
Виждам, чe в тази тема могат да се предлагат и рецепти, затова ще дам 2 много лесни за десерти, които обожавам и докато се ограничавах си хапвах тях вместо шоколади и други неща, жалко че в момента диетата ми не ги позволява.
Банани на грил
1 неголям банан
1 ч.л. течен мед
4 изчистени и смлени ореха
Бананите се белят, отгоре се намазват с мед, поръсват се с орехите и се запичат за 4-5 мин.
Извара с ягоди
100 гр. извара
1 ч.л. лимонов сок
100 гр. ягоди (може и с други плодове)
Изварата се разбърква с лимоновия сок и се добавят ягодите.
искаш да кажеш вместо захар-подсладител така ли,че не съм никак на ти с готвенето.Първоначално написано от krem4et0
ПП:
За следобедна закуска тея дне съм на парче сирене,1-2 варени яйца(зависи дали си гладен) и чай.Ако пък все още не може някой да се откаже от хляба-1 печена филиика![]()
Отначало,за да свикна без сладко или,когато ми се приядат ям от тези диетичните бисквити,където пише на тях Оats на престиж са.Има 2 вида или поне толкова аз съм виждала.28калории за бисквитка са с грахам,а с сушените плодове е 29ксал.Ето това са:![]()
А какво ще кажете за мюсли блокчетата ? Продоват такива най-различни видове в ДМ , в Лидл също , те дали стават за следобедна закуска ?
2ро - как се прави смути ? Звучи много вкусно ,но си нямам и на идея какво представлява ?![]()
![]()
Rebirthing, преди си купувах течен за сладкиши, сега ползвам на хапчета за кафето сутрин, а баща ми носи на майка ми на прах - 15-тина лева килограм, но е по-силен и от този на хапчета. И да, синтетичен е. Но не прекалявам. Аз мляко с ориз и компоти не ям, но за хора с висока кръвна захар няма просто друг вариант.
Първоначално написано от krem4et0
Обаче, това, че са с нисък гликемичен индекс не ги прави безопасни...а има толкова много натурални подсладители.
Тъй като виждам, че тук в темата се броят калориите, първият подсладител който ми идва на ум е стевията. Натурална е и е с нула калории. В пъто по-сладка е от захарта. Продава се на листа, стрита на прах, като хапове или течна.
За мляко с ориз мисля, че най-подходящия вариант е стевия на прах или течна. На мен лично на хапчета не ми допада, а на листа не съм ползвала.
milenkaa9, ако говориш за мюсли барчетата на Карбона, не мога да кажа нищо хубаво за тях. Непоносимо сладки и тъпкани с глюкозо фруктозен сироп, който е алтернатива на бялата захар, но в пъти по-вреден. Повечето мюсли барчета от този тип, не стават, в това число и Корнито.
За смутитата: това са няколко плода разбити на блендер с добавена вода, прясно или ядково мляко. Има и зеленчукови смутита към които се добавя само вода.
Искам да попитам активията с горски плодове може ли да спадне към "ограничаване". Знам,че не е много здравословна,но в училище няма какво друго да се вземе освен някоя мазна кифла![]()
DisturbiaVБраво за свалените килограми!
Та аз продължавам без закуска,само ябълка..Обяд,всякакви вкусотий (пържените работи само със зехтин..)зеленчуци,супи (без тестени изделия-питки,пици,хляб).Понякога си правя и диетичен омлет..Хапвам си ябълки и пия много течности.Сладко си позволявам само през уикенда (тогава излизам с приятели и винаги си взимаме нещо сладичко,но не от типа кроасани и т.п.)..Пия кафето си с 1 лъжичка захар (още не мога без захар)
За 1-2 седмици има ефект (не че имам какво толкова да свалям но..)
Не знам колко кила съм сега,мисля че е напълно безмислено да си следя килата..![]()
..Гледам си по дрехите,а пък и то си личи.
Но целия режим допълвам със упражнения,много движение..
Когато се движиш,не е задължително да спортуваш а само да се разхождаш из вкъщи и да се движиш с такта на музиката..Да има динамика..Карате да се чустваш по-жив и енергичен..
Рецепти:
Диетичен омлет а ла Мързеливци.
Счупвате 2-3 яйца,отделяте белтъка от жълтъка.
Рабърквате хубаво 1-2 минути,докато се разбият добре.
Нагорещявате тигана и изсипвате белтъците вътре.Добавете малко прясно нарязани (на ситно) домати (аз слагам 1) и разбъркайте преди сместа да се сгъсти.След това оставете да се запържи (като обикновен омлет) и обърнете.
Не слагайте повече от една щипка сол (само с 2 пръста),колкото по-малко сол,толкова по-здравословно е.
10гр сол-300мл вода![]()
People just can't stop making others hurt..They always smile when you cry,and they like to wash their hands with your tears.
Единственото,което спрях е да ям чипсове,гризки,Марети и производни.
Rebirthing, като се порових колко струва стевията на порции, прецених че кафето ми ще излезе златно. Навивам майка ми да отглежда на вилата, ама нищо е знаем за гледането му и най-вече дали изисква ежедневна грижа. Аз само за кафето си ползвам подсладителя. Когато не съм на режим го пия с мед. Знам за аспартама, знам за опасността от рак, но това е навик. А и не съм сигурна че мога да намеря това удоволствие в Свищов. То тук негрухана пшеница няма...