.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Не мога да науча формулите по химия

Здравейте, осми клас съм и проблемът ми е в това, че материалът по химия със всеки изминал урок става все по сложен, а на мен ми е много трудно да запомня формулите и уравненията казват ми да ги пиша, но с писането ги запомням само колкото за един ден а след това ги забравям и след като ме изпитат на старият материал се поникиосвам и не мога да кажа нищо, понякога ми се струва че това е просто защото сам притеснена , а когато съм спокойна предполагам че ще се получи и ще си спомня, но не зная как д се успокоя! Моля помогнете!

anonymous546178
    Guest
    Формулите във химията не са чак толкова много. В ЗП да се учат 10-ина формули и те се учат в 10 клас. Иначе хим. формули и хим. уравнения не трябва да ги знаеш на изуст. Трябва да можеш да ги разпознаваш и съответно да знаеш какви действия да предприемеш по натам.

Говоря за формули от типа S+Mg->SMg Примерно а тези трябва да ги знаем наизуст, но аз не мога да ги науча ;(

Супер фен Аватара на miShle
    Е то това формула ли е бе човек .. това са си уравнения .. еми виж логиката просто толккова е елеменарно тфа като да събереш 2+2 ..
    S + Mg --> логично ги събираш в едно съединение SMg .. повечето са на този принцип ..
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

anonymous546178
    Guest
    Добра логика.. събери сега Al + O2 Научи основните снойства на елементите и няма да имаш проблеми

Супер фен Аватара на miShle
    Казах, че стават на този принцип това, че трябва да им оправи валентностите и тнт е друго ..
    Цитирай Първоначално написано от blq_blq
    Ние обичаме да се чукаме мързеливо, докато аз чопля семки, а той решава кръстословица.
    Цитирай Първоначално написано от smile98
    Не съм кифла .. Мразя кифлите!!! Тфа и да не ме познавате трябва да го знаете! Анти-кифла съм!! Няма спор по тая тема !!!

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    да събери 2+2....ама S + Mg не дава SMg уравнението е:
    S + Mg = MgS

Просто дадох пример .... не мога да запомня много по големи и сложни уравнения от това които не са 2+2

Мега фен Аватара на chemist9009
    Град
    Столичная
    Значи и такива не можеш да запомниш:

KMnO4 + FeSO4 + H2SO4 = K2SO4 + MnSO4 + Fe2(SO4)3 + H2O

Banned Супер фен
    Град
    Varna
    Оу 9-ти клас с органичната хими, като учите кви уравнения те чакат
    10-ти кл е преговор на 8-ми с някои нови неща само

Супер фен Аватара на ImmortalSportFreak
    Град
    София
    Не трябва да ги учиш на изуст.И се наричат уравнения,не формули.Трябва да научиш свойствата на веществата и да знаеш кое с кое реагира.Чети си уроците и слушай в час.

"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
    Audrey Hepburn

И двете ги правя но както и да е...днес ме изпитаха и имам 6 благодаря все пак

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си