.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 10 от общо 10
    Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна

Произношение на думата "BLACK"

Сори, но не намирам подходяща тема .
    От къде идва идеята да се произнася думата Black като "блек" при положение, че американците я произнасят "блак". Много рядко съм чул "блек" отделно, мисля че британците само така я произнасят, а ние учим английски, не британски .
    http://bg.forvo.com/word/black/
    Тук 3-ма американци и 1 канадец от различни области я произнасят както трябва, а именно блак.
    Търсещ половинка .

Град
    София
    АХАХАХ, ами американците много думи им сменят произносшението и правописа, а ние учим английски език, не американски диалект.
    Ние можем да минем през огън и лед, ние можем до стигнем до края - там, където днес духът ни води напред и се срещат и ада... И Рая !!!

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mech0
    АХАХАХ, ами американците много думи им сменят произносшението и правописа, а ние учим английски език, не американски диалект.
    Ами това ми е проблема. Английския език представлява американския диалект. Британски, кой ли ти учи? Коренно различен е в произношение и правопис и не е на мода хич. Американците много се подиграват на англичаните в това отношение. Но този сайт е актуален и едва ли диалекта/езика на американците ще се смени толкова бързо .
    Търсещ половинка .

Супер фен Аватара на slicky
    Американците се опитват да опростят английският,но англичаните не го позволяват,което в някои случаи е добре-а в други не.

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Писането на black като "блек" не знам откъде идва, но думата не се произнася нито блак, нито блек. Произнася се bl

Мега фен
    Американците много се подиграват на англичаните в това отношение. Но този сайт е актуален и едва ли диалекта/езика на американците ще се смени толкова бързо
    Приятел ,или аз съм в грешка ,учейки 12 години чист британски английски ,или ти си в грешка ,че учиш американски английски.

Доколкото съм запознат в България се преподава british english и произношението на учителите също е нещо сходно с британски акцент (или поне се опитват да го докарат ).

Ако имаш намерение да Мье-каш като американец - никой не те спира.
    И още нещо - САЩското население действително си прави ташаци с британците ,но в същото време е пълно с разни клипове в ютюб ,в които американци УЧАТ други американци на БРИТАНСКИ акцент.
    И няма да ти описват каква подигравка отнасят от въпросните британци ,с които си правят ташак.

О ,и да. Не е нито А ,нито Е. Всъщност произношението на въпросната гласна в едносрични думи май винаги е "ае" (или поне не ми идва на ум изключение ,може и да греша ).

Град
    Варна
    Ами да учим британски английски и аз такъв уча, но по-произношение мисля, че всички се стараят винаги да си е американски. Не е приятен британския вариант въобще . Излишно сложен го прави. Чувал съм от човек ходил до Англия, че за прости думи като чаша имат сигурно 10 думи и ще кажат такава, която не знаеш. При това в отделните квартали имали различни диалекти, което е прекалено и дори от преводачи имали нужда ...
    Значи няма грешка да казвам/записвам блек? И как се нарича този символ "ae".
    Търсещ половинка .

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от Samoten89
    Значи няма грешка да казвам/записвам блек? И как се нарича този символ "ae".
    Няма грешка. И блак да го беше написал, пак нямаше да е грешно.
    Символът се казва "аш" (или

Има ли значение, и блак и блек ще се разбере и от американци и от англичани.
    В училище се учи "английски" не "американски".
    Американците, които са потомък на европейците, винаги стремят да се правят на оригинални и няма как да не променят дори езика си!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    темата беше от март месец О_о
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си