.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 16 от общо 16

Отчаяна съм, помогнете ми

Здравейте на всички...На 15 години съм и имам огромен проблем с майка ми. Не знам от къде да започна... Може би от това как в събота получих странно обаждане от нея, от което разбрах, че се е случило нещо ужасно. Бях забравила скайпа си включен и тя е прочела хронология с един приятел, където подробно бях описала за един от пътите, в които съм правила секс с гаджето си, за наказанието ми в училище (предупреждение за изгонване) и за това, че пуша . Тя беше възмутена от това, че не съм девствена и се разплака, каза че съм наказана да не излизам и, че не иска никога повече да говори с мен, а според мен това е доста крайно решение. Добре, всичко приех нормално, но не и факта, че не ми дава да се виждам с приятеля ми, а аз съм влюбена в него. Тя ми забранява да излизам попринцип, с когото и да било, а сега вече напълно имам забрана да го виждам. Винаги съм била ощетена сравнение с по-голямата ми сестра но вече няма да издържа. Вчера дойде при мен и ми каза, че ще го съди, защото той е пълнолетен, но тя не знае че той не ми е първият. Повечето родители приемат това нормално, само тя направи огромен проблем, за това реших да и напиша писмо, в което казвам, че съм правила секс на рожденият ми ден с момче, което тя не познава, но със сегашният ми не съм правила никога, че той е прекрасно и много добре възпитано момче, че и се извинявам,и че е прошки и се надявам да ми прости .... Беше точно 1 лист голям формат, а сестра ми ми каза,че не му е обърнала никакво внимание и е казала, че съм го написала само, за да ми дава пари и го е захвърлила някъде.. Моля ви помогнете ми, дайте ми някакви съвети, защото съм отчаяна !

Супер фен Аватара на GLaDOS
    Град
    Purgatory
    Кой каквото си надроби ...

Даже не знам какво мога да те посъветвам ...ако беше малко по-голяма ,вероятно нямаше да е толкова трудно да се разбереш с нея .
    Сестра ти колко е голяма , не може ли тя да ти помогне някак ... примерно да говори с майка ти ?
    С писмото изглежда не се е получило ... търси контакт "очи в очи "
    според мен , трудно ще ти е да говориш ,но й привлечи вниманието на саме и се разбери с нея - в никакъв случай не допускай момчето да изгори заради твойте глупости .
    ...И другия път поне си трии хронологията като пишеш такива работи ...
    Успех !
    Това ,което не ни убива , ни ебава майката .

..
    Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Поговори с нея,СЕРИОЗНО.. Също така помоли и сестра ти да ти помогне.. Освен разговор - нищо друго няма да подейства.. Обясни й всичко,както си е .. А за съденето - наистина не би трябвало да има някакъв проблем,когато си го правила по собствено желание.. Но все пак нищо не се знае.. Така,че направи нещо по въпроса.. И не допускай приятеля ти да изгори,заради твоята "изцепка"..
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Благодаря на отговорилите... сестра ми е на 18 , но на нея почти не и пука за случващото се.. НИКОГА няма да позволя да го осъди, дори да говори с него... До сега говорих с нея тя каза, че много я боли от това, което съм направила и не можела да го повярва още, но аз мсиля, че съм достатъчно голяма за да водя полов живот и се чувствам готова, тя просо не ме познава достатъчно добре и ме мисли още за нейното малко момиченце.. Опитах се да поговоря с нея, без резултат, може би е по старомодна, или и аз не мога да си го обясня, но не издържам на това напрежение в къщи, не мога повече наистина, тя не ме разбира, както и аз нея

Е тя няма как да го осъди, имаш 14 години, така е нищо не може да направи. Опитай се да говориш с нея, нямаш много опции. Родителите трудно приемат, че малките им дечица вече не са толкова малки
    A day without sunshine is like you know...night

http://www.teenproblem.net/f/viewtopic.php?t=39415 !!!

..
    Търсещият щастие е като пияния,който не може да намери пътя към дома си,но все пак знае,че има дом! ;]

Ами изслуша ме до половината от това, което исках да и кажа , прекъсна ме и започна отново да казва, че аз съм още дете и чака да си останем само двете сами, защото тези дни баща ми не ходи на работа, но не знам защо иска да сме сами при положение, че до сега той не е разбрал .. Опитвам се да се държа мило с нея, да не и отговарям, за сега успявам, но с много усилия. Тя ме предизвиква нарочно и само чака да сбъркам някъде за да ме накаже още повече, имам чувството, че това и доставя удоволствие!

Град
    София
    Станалото,станало.
    Ние тук не можем да те съдим.
    Не сме ти никакви.
    1.Само с разговори няма да стане.
    2.С времето ще и мине.
    3.Не говори,a започни да и доказваш,че това,че си правила секс,не те прави по-различна и може да ти има доверие.
    Да,притесвява се за теб.
    Нормално е.
    Но е много крайна.

Голям фен Аватара на LeDa
    Разликата с приятеля ти въбоще не е голяма, не разбирам защо майка ти реагира така. Моята ми каза, че не е до поколение, че дори когато тя е била на моята възраст, повечето са си изгубвали девствеността на по 15-16, че дори и по-рано, но не са правели, както ние сега - да разкажем на 456789 човека. Твоя е грешката, че не си изтрила хронологията, но и тя има голяма вина, защотот ти навлиза в личното пространство. Ще и мине. Просто й кажи, че не е станало нищо кой знае какво, това рано или късно се случва, и при положение, че сте се пазили и не е станала беля, не виджам какво толкова.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Защитавайки девойката никой не се постави на мястото на родителя. Миличка, знаеш ли защо я боли майка ти? За това, че изключително важни неща за живота ти тя трябва да научи по този начин. За това, че ти си прекъснала комуникацията си с нея, а вероятно и със сестра си. За това, че си действала на своя глава и тя не е знаела нищо.
    Нищо фатално не е станало, но не се откъсвай от нея.

Град
    София
    Кофти,но не я вини...Помисли си кво е да научиш наведнъж,че дъщеря ти е правила секс,пуши и може да я изключат от училище,особено като си на 15 и тя си мисли,че си добро детенце...Тва с писмото според мен си направила голяма грешка,особено с тва дето си правила секс с някъв непознат на рождения ти ден Тва като го чуеш изглежда толкова курварско,че си нямаш на идея...Най-много още повече да се разочарова...Изпадал съм в подобна ситуация,само дето мойта майка тогава научи наведнъж,че пуша марихуана и,че замалко са щяли да ме земат в полицията.Просто я изчакай да й мине и й кажи,че това е момчето,което обичаш и затова си го направила(тва с р-дто според мен ти е най-голямата грешка)...Не вярвам да се стигне до съд,просто е разочарована..Ако искаш още някой съвет кажи

Днес нещата са по-добре, подарих и букет за 8ми март и тя се зарадва дори ме прегърна, наистина се надявам с времето да и мине и благодаря на всички опитали се да помогнат и писали по темата !

Мега фен Аватара на vagarious
    Цитирай Първоначално написано от Barbie777
    Днес нещата са по-добре, подарих и букет за 8ми март и тя се зарадва дори ме прегърна, наистина се надявам с времето да и мине и благодаря на всички опитали се да помогнат и писали по темата !
    Не чакай просто да й мине, а просто оттук нататък не върши глупости и не я разочаровай.Достатъчно е всичко, което досега си направила.Мисли с главата си, ако наистина ти пука мнението на майка ти(защото има такива на които не им дреме, дори ако са разочаровали родител.)
    Big or small, lies are lies!

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Сама си постигнала тези "прекрасни" отношения с майка си. Как очакваш тя да ти има някакво доверие, като дори тя не знае някви дребни неща като това че пушиш... а искаш от нея да разбере нещо толкова сериозно като воденето на полови контакти. Айде малко замисли се. За нея ти си непознат човек. С това криене, ти си и представяла една дъщеря, след това и се разбиват тези представи и тя смята, че си я лъгала за всичко. Не си лъгали истински, но си крила от нея, което е равнопоставено. Нямате ли никакви оформени връзки родител - дете? Всекидневно чета такива теми... Еми първо ти не се поставяш на нейно място да я разбереш, а пък искаш тя да те разбира. На тая възраст си преценила да правиш секс, а не си преценила, че имаш родителско тяло, което има права до 18 ти години.
    Ако искаш да си оправиш взаимоотношенията с майка си, първо си създай такива.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от vagarious
    Цитирай Първоначално написано от Barbie777
    Не чакай просто да й мине, а просто оттук нататък не върши глупости и не я разочаровай.Достатъчно е всичко, което досега си направила.Мисли с главата си, ако наистина ти пука мнението на майка ти(защото има такива на които не им дреме, дори ако са разочаровали родител.)
    Има и доста родители,дето са разочаровали децата си...
    Ами,ако децата вземат да съдят родителите си,представи си колко осъдени ще има.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си