Преди известно време имахме да пишем есе на тема "Морално оправдан ли е аборта", в него си изказах мнението, мотивирах се защо мисля така, а отговора беше нещо от рода на "тва е убийсвто, по никакъв начин не може да бъде морално оправдано" и т.н. След дълги спорове от страна на класа и госпожата се стигна до изцепката и "Като нямате пари, ще си стискате краката". Днес имахме биология с един всеизвестен, но непреподаващ ни за жалост господин.. тъ се сетих за следната ситуация. Майка с бебе в количка стой пред училище. Минават хора - радват му се. Минава той и казва: "Кво толкова му си радвате? Ларва в поднос на колелца!"
И тук идват въпросите ми.. Първо - за или против аборта? Защо? Според вас аборта убийсто ли е, докато зародиша е все още в начален стадии? В определени случеи не е ли по-добре да се направи аборт, отколкото да се стига до странния казус "дете се грижи за дете"? Не е ли по-добре да се направи аборт, отколкото една майка да обрече детето си на лишения, знаейки че няма да може да му осигури това, от което се нуждае или по-лошото - да го остави в дом обричайки го на страдания? Общо взето интересно ми стана как повечето млади разсъждават над тази тема.