- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Морални доводи оправдаващи аборта
Преди известно време имахме да пишем есе на тема "Морално оправдан ли е аборта", в него си изказах мнението, мотивирах се защо мисля така, а отговора беше нещо от рода на "тва е убийсвто, по никакъв начин не може да бъде морално оправдано" и т.н. След дълги спорове от страна на класа и госпожата се стигна до изцепката и "Като нямате пари, ще си стискате краката". Днес имахме биология с един всеизвестен, но непреподаващ ни за жалост господин.. тъ се сетих за следната ситуация. Майка с бебе в количка стой пред училище. Минават хора - радват му се. Минава той и казва: "Кво толкова му си радвате? Ларва в поднос на колелца!"
И тук идват въпросите ми.. Първо - за или против аборта? Защо? Според вас аборта убийсто ли е, докато зародиша е все още в начален стадии? В определени случеи не е ли по-добре да се направи аборт, отколкото да се стига до странния казус "дете се грижи за дете"? Не е ли по-добре да се направи аборт, отколкото една майка да обрече детето си на лишения, знаейки че няма да може да му осигури това, от което се нуждае или по-лошото - да го остави в дом обричайки го на страдания? Общо взето интересно ми стана как повечето млади разсъждават над тази тема.
Everybody has been through some shit,
whether it's drastic or not so drastic.
Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".