брат ти има проблем и аз бях така седях по цели дни и никой не можеше да седне от мен но на мама и писна и почна да ми дава само по един час на ден. на мен ми беше скучно и лежах на леглото си и размишлявах защо го е направила и просто по едно време осъзнах че съм прекалявала и съм забравила истинския живот. намерих си хобита, записаха ме на плуване и ми беше по забавно от скапания компютър. по сговорчива съм и дори си играя със сестра си (а докато бях вманиачена по компютъра не я поглеждах) пак седя на компютъра но максимум по 2 часа на ден
може би брат ти трябва да бъде наказан да не играе на компютъра заради оценките и/или като има свободно време да поканиш приятелите му у вас или да излезете заедно или му кажи да опита нови неща да прави но ако това не подейства му обясни че има проблем или поговори с родителите си и им обясни те да го заведат на психиатър или да го запишат да ходи на някой спорт
може да направите така: да му кажеш да пробва една седмица без компютър да се забавлява в реалността и после да го питаш дали е по-хубаво така или е по-хубаво да играе на тази машина