- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Мои съвети за ДЪЛГА коса
До скоро и аз слагах Тривитаминол,но го спрях,за да си почине косата ми,иначе има ефект.Ще ви пусна тея дни снимка да я видите.Иначе преди слагах и хининова вода,но не ми помогна.
Ето оригиналната маска с тривитаминол,която аз слагам.
Оригиналната маска:
2 с.л. тривитаминол (ново име- АД3Е/мастна основа, Виалитон/водна основа)- купува се от ветеринарна аптека, струва около 4-5 лв за 100 мл.
1 с.л. свинска мас - заменя се с бадемово масло (най - мощният стимулант за израстване на коса); зехтин; масло от гроздови семена (за регулиране на омазняването); масло от пшеничен зародиш (за много суха, накъсана, цъфтяща коса), масло от шеа/карите , масло от жожоба
1 с.л. ракия - или друг алкохол - водка, ром, коняк
1 с.л оцет - за да се избегне миризмата на салата, можете да замените с лимонов сок
2-3 капки газ - за блясък ако е с изтекъл срок на годност мирише по - слабо. Купува се от железария или евентуално магазин за домашни потреби.
Към тази маска в зависимост от вида на косата може да се прибави:
кисело мляко - за еластичност на косъма
мед – за всеки тип коса, прави косата мека и подхранена
жълтък - подхранва, но „извлича” боята от боядисаната коса , затова ще се наложи да се боядисвате по – често. Изсушава леко. Да се измива внимателно с хладка вода, тъй като ако започнете с гореща, ще се пресече и „свари” – ще останат малки топченца, които трудно се премахват и започват да гният в косата.
аспирин – за растеж и п-в пърхот
хума - за мазна коса (има различни видове хума - зелена, жълта, бяла, розова, синя, - консистенцията е подобна на кашичка. Ще е необходимо по - голямо количество, за да се покрие цялата коса.Маската се нанася в корените и се разнася по цялата дължина на суха коса, преди миене. Косата се прибира в найлонова шапка /торбичка и се завива с кърпа или се увива в потопена в гореща вода и добре отцедена кърпа. След 2 часа се измива.
Прави се 2-3 пъти седмично (зависи от честотата на миене) за период от 2 месеца (една опаковка тривитаминол/АД3Е е достатъчна за около месец при посочените по - горе количества на продуктите), след което се почива месец - два, за да не се пренасити косата и да не се предизвика обратен ефект.
Маската може да се редува с готови маски. След измиване, при желание се нанася подходящ балсам в краищата на косата. За по - лесно разресване може да се втрият две-три капки кристали/масло от жожоба/карите. Против цъфтящи връхчета е подходящо втриването на пшенично масло (има лек "мокър" ефект).
Не знам как, но бих го пратила на онези mythbusters (ловци на митове) от discovery да го проверятПървоначално написано от justdie
![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Първоначално написано от justdie
Аз се постригах януари месец на пълнолуние и наистина преди няколко дни като ходих при фризиорката ми забеляза,че е пораснала с около 2-3см има голяма разлика от предишните пъти когато съм се постригвала...аз вярвам на тия неща![]()
Мама, баба, братовчедка ми.. постоянно следят тоя лунен календари честно казана за възрастни хора (говоря за баба и мама ;д) имат доста мека коса, като се има в предвид, че се боядисват.. аа и мама ползва преса. Апък на братовчедка ми косата..... да не ви казвам!! Супер яката е! Ама тя постоянно си прави някакви маски и изобщо не използва преса, дори гледа да избягва сешоара.
Така за растеж на косата отивате във ветиринарната аптека и си купувате витамин AD3E (това е т.нар тривитаминол но това му е новото име), купувате си също от там Екзематин Ц цената и на двете е 4 лв
и така маската
1 с.л AD3E, 1 жълтък, 1 аспирин, 1с.л водка и 1с.л Екземетин Ц
прави се 2 пъти в седмицата но само в единия се слага Екзематин. В смисъл веднъж маската с него, веднъж без него. Изобщо не се срамувайте до отидите във ветиринарната аптека или при ветеринаря и да си купите тия витамини те направо ще ви попитат за маска "за коса ли ти трябва
""Първоначално написано от justdie
Аз мисля да си правя нещо подобно + лимонов сок,защото пролетта е сезонът на косопада и мен можеби ще ме почне,всяка пролет го наблюдавам.
Също така ще трябва да увелича козметичните продукти ,например кристали за коса![]()
Прочетох цялата тема и аз като цяло си правя адски много маски- за растеж, за подхранване, всякакви..
Преди бях със средна коса:
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7488930_n.jpg с оранжевото, отзад е беше по- дълга, но не мога да намеря снимка в гръб
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...6_644568_n.jpg
после си постригах каре:
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5470806_n.jpg
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._2079029_n.jpg
Походих си доста време с къса коса и сега отново я пускам дълга![]()
Косата ми расте бързо и не съм се притеснила особено просто ми е кеф да си и правя маски и да гледам да е в добър вид. Сега ми е 5-6 пръста под раменете и до септември предполагам, че ще ми е отново предишната дълга коса![]()
http://www.youtube.com/user/Michelle...15/rOCzQ3pKGvk
Шофирай разумно- стигни жив!!!
Аз също съм ползвала и за растеж Себорал форте-червения и има многооо голям ефект,сега съм се наканила да си го купя пак,и като го свърша да слагам лятото Тривитаминола.Иначе сега в момента ползвам купена професионална маска от фризьорката ми,вътре е с сусамово семе,1л е вече съм на половината й.От близо 4 месеца я ползвам на всяко къпане,и съм адски доволна.Сега съм си поръчала шампоан пак професионален и другата седмица ще ида да си го взема,дори тя ми изми косата във салона с него и останах очарована затова си го поръчах.От моя клас половината учат фризьорство в у-ще а другите друго,и един ден се заговорихме с едната и тя ми каза,че преди си е слагала ампули за коса за растеж и косата мн бързо й растяла.Та сега проучих за едни мн добри ампули дори ги намерих в аптеката до нас 13лв за 10 ампули и съм се наканила да си ги купя.Какво ли не съм си слагала по главата![]()
Първо да кажа, че темата е СТРАХОТНА ! Браво на Авторката.
Вече се чудя кой продукт по напред да си купя и коя маска да си направяпонеже косата ми е адски третирана от преси.
А сега искам да попитам понеже косата ми цъфти страшно много по крайщата и не съм я подстригвала от лятото миналата година какво да правя ? Да я подстрижа до там до където цъфти (тоест да я подкъся доста) и да започна да използвам продукти стимулиращи растежа или само да я филирам за да махна цъфтежите и пак да ползвам такива продукти ? Как мислите, че ще е по добре ?
ЕТО И СНИМКА на която се вижда косата ми горе долу : http://prikachi.com/images/553/3200553p.jpg
Хора много , Човеци малко !
^Отрежи цъфтежите, за да се съживи малко.
Аз откакто използвам масло с пшеничен зародиш на Икаров, нямам никакви проблеми с това. Нанася се само на връхчетата на косата.
В момента съм с една маска с бира и яйце, по-късно ще пиша как ми се е отразила.
Всички пишат за продукти на Икаров за стимулиране разтежа на косата... какво представлява това и къде мога да си го купяПървоначално написано от billytalent
![]()
rebeccaa много ти е хубав цвета на косата![]()
Продават се в аптеките.
Аз лично за растеж използвам Бадемовото масло. Към 2 лв. е.
Иначе съм доволна и от Кокосовото-предава ми блясък на косата и от маслото с пшеничен зародиш-нанасям го само на връхчетата, преди да се изправя с пресата.
Аз ползвам Екземетин Ц от два месеца някъде, маска си правя в неделя. А той за какво е попринцип? Как влияе на косата? На мен козметичката ми ми го беше казала, че и се оправил косопада от него и от тривитаминола.Първоначално написано от justdie
Научих, че трябва винаги да се разделяш с тези, които обичаш с думи на любов. Може пък това да е последният път, когато се виждате.
Може ли да ми препоръчате нещо и за моята коса, дълга и къдрева е, но къдриците ми не издържат много, още на втория ден започват да се изправят и се разрошват! Преди не е била в такова състояние, не знам какво й става![]()
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RYTHM
YOU ARE THE MUSIC!
Пълни глупости. За да имате косопад, който не е сезонен, че даже и сезонен да е, няма да го оправите като си мажете главите с каквото и да било. Това е породено от недостиг на витамини, и е 850151451 пъти по-добре да се храните здравословно и да приемате витамини по естествен път, тъй като човек който не ги усвоява е 1 на 1 милион и едва ли сте точно вие.. Той не случайно е предназначен за овци - те се хранят само с тревки и е близо до мисълта че няма откъде да приемат витамини, точно затова им се инжектира подкожно този тривитаминол. Още повече пък да го препоръчвате на други хора, имате ли идея какво ще стане ако например дадено момиче с хубава коса, което иска да се грижи за нея, и се храни здравословно се намаже, ще започнат да и падат цели кичури коса, наблюдавах го на живо на една приятелка и да ви кажа хич не е приятно.Първоначално написано от lqlq89
Bell666, има някакво спрейче ново на Глис за къдрици и мисля да го пробвам. Към 6-7 лева е. Същата работа съм и аз, косата ми хвърчи и става безформена и бухнала.. Гледай да я подхранваш повече, тъй като явно ти е суха, поне съдя по моята, тя е суха в краищата, пък в корените е склонна към омазняване. Но аз често се къдря с плитки, парцалчета, фолио, ролки и всякакви такива и вече е по-рядко така безформена. А пък ако съм забравила, сутрин къдря кичурите които хвърчат с пресата и молив, те са 2-3 и като ги направя изобщо не се личи че съм ги пипала, точно като останалата ми коса..
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Мерси за отговора. Ще го пробвам спрея, а иначе моята коса в краищата е къдрева, а горе в корените се изправя и се сплесква, направо ме побърква![]()
GOD IS A DJ
LIFE IS A DANCEFLOOR
LOVE IS THE RYTHM
YOU ARE THE MUSIC!
Относно лунният календар ... ей сега ходих и си клъцнах млако от краичето на един кичур! да не се мина просто !![]()
![]()
![]()
![]()
Аз попринцип го гледам това и последните пъти като ходя да се постригвам първо гледам в кой ден може , резултат дали има незнам.Ама , за да не се прецакам го следя .
Успех мацки . Чакам отговор за резултата от маската бира и яйца, представям си какво мазало е. Ама нищо , аз си правя с яйце , алкохол, някое друго масло.
Ползвала съм това на Иакров и стимуланта за коса и бадемовото му масло, и какво ли още не.Не очаквайте чудеса ..
![]()
Сега се сетих , че имам масло с пшеничен зародиш и ще взема да си мацна малко връхчетата , че скоро не съм го ползвала ;д
... Живей с мечти, а не със спомени ...
След маската с бира и жълтък от яйце, косата ми е невероятна.
Адски обемна и мекичка и за щастие, не мирише гадно.
Вече ще си я правя всяка седмица.
billytalent, колко минути държиш маската върху косата си?
Mерси. Ще я пробвам някой път, когато имам времеПървоначално написано от billytalent
![]()
rebeccaa,косата ти е супер,и ако искаш да изглежда хубаво,не я оставяй толкова време без подстригване.Защото оставиш ли я на произвола много време,след време цъфтежа ще се вдига нагоре и като идеш да се подстригваш,ще ти се наложи поне 2-3 пръста да ти отрежат.