- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- На 13 години съм...
Значи на 13 години съм тренирам водна топка и се чудя от кога да почна по - сериозни тренировки... Лицеви опори кляканя вдигане на тежести и тем подобни?! Понеже съм чувал , че не е препоръчително за моята възраст , защото спира растежа на костите но исках да попитам вас?Другите съотборници изглеждат доста по - здрави и се чудя да не да изоставам?
Еми 1.63-1.65см. съм висок.
Лицевите опори няма как да ти спрат растежа.Растежа може да ти се спре,ако дигаш щанги.
след първата чекия и след 15 години!
хаха начи след като навърша 15 годишна възраст може?Първоначално написано от fatrat
да
Първата чекия ми беше на 12Фатрат толкова ли изоставаш,чак на 15 ли
![]()
казах ИЛИ. На 13 костната система е доста податлива на калциранеПървоначално написано от DownloadVirus
И наистина ако на 12 почнеш железа има голям шанс да си останеш нисък. Приятелите ми щангисти, както и най-великия - Величко Чолаков (който имам честта да познавам) са почнали от доста малки
Така ,че има доза истина в това ,че може да си останеш нисък, но най-вече си е до ген
![]()
Всички ги правим тея лицеви, ама на тея години и те вредят на гръбначния стълб (както и повечето неща). Фатрат добре го каза- ако започнеш на 15 до 18 ще имаш много добро тяло. Каквото ти трябва за водната топка ти ще си го развиеш от плуването![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Е още малко ще ме убедиш да не влизам в залатаПървоначално написано от fatrat
Въпреки,че не съм на 13
Вече одъртях
![]()
щом си дърт няма проблеми. На 15 вече е нормално да се занимаваш по-усилено с някакъв спорт било то и фитнес. При добра диета и тренировки и въстановяване за година и половина ще станеш "батка"
благодаря добих някаква представа
Еми ще си слушам трениора той си ме кара преди да влезна в басейна да правя 5 серий по 10 лицеви и 10 кляканя.Дано е прав
Е то това нищо не е бе спокоТова си е проста загрявка,все едно в даскало да те карат да правиш там някви упражнения,нищо не правиш
![]()
да бе Величко Чолаков е нисък ама ... кат си говорим ми трябва стълбаПървоначално написано от fatrat
Живее точно до нас ...като почнем да говорим за тренировки ми се изморява врата да гледам нагоре
по темата : .... и с щанги не е гаранция,че ша останеш нисък, то е до ген и тежестта на щангата
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
аз не тласкам ... аз правя силова, отбора е Стронг помак тиймПървоначално написано от Waterpolo1997
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Верно е,ако почнеш да вдигаш сега 20 кила от лег нищо няма ти стане !Първоначално написано от firstdiesel
![]()
добре