- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Моята програма за сила !
Нещо не разбрах чия програма коментираш. Мислех, че е от темата в даото, която solomon публикува.
Тази е доста изчистена, макар и да има рамо (OHP)
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Казвам за тази,която ми даде "уж" човек разбиращ ,обаче искам да има бицепс и трицепс и рамо и всичко,не става така! И програмата е за 20-25 минути и само 3 пъти в седмицата..Първоначално написано от Chacho
Тая програма, дет са ти я дали не е най-най-добрата, която съм виждалПървоначално написано от DownloadVirus
Наистина изключва важни неща - кофички и набирания.
Виж бицепс и трицепс и да няма в отделни упражнения - не се коси, кзах ти, че няма да спаднеш от към обеми.
Ако си навит да тренираш силово известно време ще ти направя аз една![]()
Питай РЕЛЕФАТ как се пишеПървоначално написано от awerw
![]()
Програмата е куца.Първоначално написано от DownloadVirus
Бицепса и трицепса в хубава програма за сила влизат достатъчно, макар и не с изолирани упражнения.Рамото няма как да го пренебрегнеш - след време почват проблеми със ставите...И продължителността в една силова програма не е най-важното...
Да обаче може да река,че дори ме е страх да направя подобна силова,защото ако не към обем,ще спадна към сила на повечето упражнения,които може да ги наречем "допълващи" Пример:
Правя 38 кг сгъване на щанга за бицепс 8 повторения,после с колко ще правя?
Придърпване на горен скрипец 80 кг 6 повторения,после с колко ще правя
С тесен хват 90 кг 6 повторения ..
Искам да кажа,че не искам да увелича на базовите и да правя примерно мъртва тяга със 150-160 кг за 10 повторения,а като ида и правя горният скрипец да се чудя дали ще мога с 50 или не..
Ако има достатъчно базови упражнения, ще дръпнеш на сила и на изолиращите. С лег и кофички ще качиш сила на флайс/трицепсово разгъване на скрипец.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Казаха ми,че набирания и кофи,въобще упражнения със собствено тегло не влизат!
Виж сега къде е разминаването - има силова и силова, както има джип с мотор 200 коня и камион с мотор 200 коня.Първоначално написано от DownloadVirus
Джипа може да ускорява по-бързо от камиона, да мине отвсякъде, да вдигне по-голяма максимална скорост, камиона може да тегли ремарке, което е по-тежко от 15 такива джипа.
Тая схема, която са ти я дали е като да тунинговаш камион - много е ограничено в целите.
Една КОМПЛЕКСНА силова програма ще ти повиши ВСИЧКИ показатели.Вероятно в някои изолирани упражнения да не усетиш прогрес веднага след нея и това ще е защото те не са важни, но в никакъв случай няма свалиш в силата на комплексни упражнения като тоя горен скрипец например.Освен това чисто практически погледното НЯМА КАК да имаш 10ка на 150 тяга и да не можеш да дърпаш яко с гърба скрипец или квот' там се сетиш.
Кои ти го казаха това велико умозаключение?Първоначално написано от DownloadVirus
![]()
И каква примерна програма би ми препоръчал? Щом няма да изостана от към сила на другите упражнения(надявам се наистина да е така) .
Дай изходни данни - максове на клек, лег, тяга, раменна преса и максималната бройка набирания и кофички, които можеш да направиш.Първоначално написано от DownloadVirus
Еми значи :Първоначално написано от SolomonIceberg
Максове на squat,не знам! Вкарах преди 2 седмици тва упражнение и правя 70x4-5,най-вероятно макса ми е 80-85 кг!
Лег-80-85 кг
Тяга- Считай около 100 кг
Раменна преса - Седнал ли?
Нямам максимална бройка набирания и кофички,правя ги на серии (кофите),набирания НЕ правя
Кофите като правя ги слагам в 4 серии 4x10-12 с 1 мин почивка,като за първо упражнение,после слагам кг на другите упражнения и трицепса гори 3-4 дена после![]()
Ами те не правиш набирания и кофички, ама трябва да ги правишПървоначално написано от DownloadVirus
Опитай и ми кажи какви са ти максовете - един път преди тренировка и един път след тренировка.
Раменна преса - както си я правиш по принцип, за предпочитане е прав.При мен разликата килата прав или седнал е 20кг повече като съм седнал.
Мразя да се набирам,но не днес като ида в залата ще видя! Широк,тесен хват или ?
Еми от стоеж я правя 65 кг 3-4 повторения,макса смятай го колко ще е г-д!
Широк надхват.Не да се изсилиш с някакъв измислен максимално широк хват де - максимум две ширини на раменете.Първоначално написано от DownloadVirus
И колкото и да мразиш да се набираш ще се наложи да се набираш доста, че вероятно и с тежестКофичките също - и там пробвай макс на свежо и на уморено.
Раменната преса идва към 70кг макс.
Искаш да кажеш да правя кофички след тренировка на трицепс и набирания с широк надхват точно след гръб?Първоначално написано от SolomonIceberg
Да.Първоначално написано от DownloadVirus
Искам да ги направиш и преди тренировка или пък в ден, в който не тренираш и да ми кажеш и двата резултата.
Искам да ти кажа и още нещо - не робувай на стереотипи![]()
Днес ми е нетренировъчен ден и ще ида около 5 часа и ще пробвам да видя колко ще направя,но то ще бъде само като съм починал! В петък имам гръб и тогава ще видим накрая как ще е работата!
А за какви стереотипи става дума ? :d
Че всичко трябва да се тренира по отделно, че под определен брой серии няма файда, че една група се тренира веднъж седмично, че трябва непременно да има изолирани упражнения...Каквото се сетиш от тоя сорт.Първоначално написано от DownloadVirus
На и тоя дето ми даде програмата,изчистената,каз ва,че била идеална:
ПП: Повечето неща дори не ги и знам
38yrs
Squat: 240x3
Squat to Press: 100X3
Power shrug: 270X3
Rack pull: 250x3
DL: 255X1
SOHP:112x1
BP close grip: 130X1
Row: 190X2
High pull SG 120X3
Zercher Squat 160X1
Hang power snatch: 77X1
И азПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
От всичко разбрах, че е на 38, сравнително силен в краката и слаб в горната половина на тялото и по-точно в разгъващите движения
Не е кой знае какво като постижения това, да не говорим, че някои са направо смешни...BP close grip: 130X1...
Както и да е...
А мислиш ли ,че е възможно да мина моя треньор на лега? Или няма как да стане? 134 от лег !!!
Писна ми да ми вика псевдокултуряга , щото съм бил вдигал със 60-70 кила и така на повечето вика,защото има доста в нашата зала,дето зобат,и вика двойни колкот него,ама се борят със 70-80 кг..
Хахаха, бати келеша, честно! Ще го минеш, изобщо не се притеснявай. Направо не мога да повярвам, че има такива треньори, които си избиват комплексите пред трениращите.
Между другото, вече съм някъде 2ра седмица по програма за сила (беше сходна на кръговата, към която ме насочи solomon, за което благодаря) и съм адски доволен. Сега се прибирам на София и мисля да ида за 1 тренировка да замеря максове, и да си следя прогреса.
Ами като ти каже "псевдокултуряга" спри да му плащаш...Щото явно е псевдотреньор - колкото и да си силен, як, нацепен и незнамсикакъв още, след като си треньор на някого нямаш моралното право да го обиждаш на псотижения и резултати - грешката етреньорска, не на трениращия щото той прави каквото му кажат.Първоначално написано от DownloadVirus
Абсолютно възможно е да го минеш в близките 3-4-5-6 месеца.Това зависи само от теб!