Цитирай Първоначално написано от iiordanova
Цитирай Първоначално написано от TheBeliever
По нивото на образование в гимназията, постиженията на учениците и това как се реализират след завършване и т.н. Доста субективно понятие е.
Съгласна съм!
Уча в най-елитната гимназия за града ми (не съм от София)! И да ти кажа не е толкова елитна , колкото изглежда от страни. Говоря за учениците , които учат. Да , има много напреднали и умни , талантливи и т.н. Но има както навсякъде една маса ученици , които развалят всичко. Но от преподаването нямам забележки. Попаднах на прекрасни учители и съм доволна от това. Определено има разлика в това да си просто в някакво си училище и в елитна гимназия.
Същото. От Пловдив съм.

Елитна е, защото дипломата оттам ми отваря доста повече врати отколкото диплома от средностатистическо училище. От преподавателите по немски имаме 6 с лиценз да обучават ДСД паралелки (вид сертификат е) и да бъдат изпитващи където и да е , ако ще да е в Бразилия. Да не ви обяснявам пък за преподавателите ни по английски.

В езикова гимназия съм, но уча ВТОРО равнище математика (не първо, както би трябвало), задълбочено физика и химия и история на немски.

Естествено, има примери за хора, които са завършили някви супер странни и обикновени училища, пък са супер успели в живота.