.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Неплатени сметки за gsma - неустойки ?

Здравейте,
    абонат съм на globul.
    Имам две неплатени фактури в размер на около 40 лева, месечната ми такса е 8 лева. Получих смс в който пишеше че дължа неустойки някой има ли идея колко горе-долу може да са ?

Мега фен Аватара на TheBeliever
    Ако са ти прекратили договора дължиш неустойка в размер на всички месечни вноски до края на договорения период. Например ако месечната ти такса е 8лв. и до изтичането на договора ти остават 10 месеца ти дължиш 40лв (неплатените 2 фактури) + 10х8лв (неустойки) = 120лв.
    I'll forget the love letters you never fuckin' wrote

а дали може да платя само тези 40 лева без да подновявам договора ?

Ти не подновяваш договор, а си плащаш за това, че не си спазил вече сключения такъв. Няма как да не си платиш неустойките. Ако не платиш до определен срок влизаш в базата данни на "некоректните платци" и започват да те търсят от фирма за събирания на вземанията като на всичкото отгоре се трупат лихви. Следваща инстанция е съдът.

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Неустойка е когато той сам си прекрати договора. Тогава дължи сумата на всички останали такси от периода на договора. Ако просто не е плащал 2 сметки, дължи общата им сума и съответната лихва върху неплатеното. Но не мога да кажа каква е, трябва да ги питаш/
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Цитирай Първоначално написано от slavito007
    Неустойка е когато той сам си прекрати договора. Тогава дължи сумата на всички останали такси от периода на договора. Ако просто не е плащал 2 сметки, дължи общата им сума и съответната лихва върху неплатеното. Но не мога да кажа каква е, трябва да ги питаш/
    Неустойки се плащат и когато договорът бива прекратен вследствие на нарушена от него клауза, в случая задължението да си изплаща фактурите в срок. Всичко си го пише в онзи (целенасочено) дразнещо дребен шрифт на гърба на договора.

Супер фен Аватара на slavito007
    Град
    Sin City
    Ами не знам. Моят (Мтелският) договор има твърде много липсващи неща, затова се налага често да питам оператор за елементарни неща, които все пак не са указани

И все пак си оставам на мнението, че най-сигурно е авторът да посети магазин на Глобул, за да му кажат.
    Цитирай Първоначално написано от charlotte^
    Цитирай Първоначално написано от thefreak
    Известно ли ти е с какво се пълни пениса като се втвърдява ?
    Сигурно с ракия.
    Мисля да ги наритам или да падна върху тях, но този път нарочно Mad Surprised

Мега фен
    Мтел не са такива мишки. От опит го казвам слушай ме .
    При тях просто си плащаш просрочените задължения + 5лв да ти активират номера отново.
    При Виваком (а явно и Глобул) си заплащаш неплатените сметки + някаква лихва + оставащите месечни сметки от договора. Тоест ако дължиш 50лв ,месечната ти сметка е 20лв и да кажем си натрупал лихва от 5лв и ти остават още 5 месеца до изтичане на договора ще платиш 50+5+5.20 = 155лв. На всичкото отгоре ти прекъсват договора и на практика тези 5 месеца си ги платил/а ей така .

Та като си избирате оператор и сте от типа "оф утре ще мина да ги платя ,че сега ме мързи" по-добре стойте далече от Виваком и Глобул. Пък и не само заради това

На твое място и аз щях да съм тъжномомиче.

Едит: Съветвам те да си разкараш лицекнигата от подписа.
    активизъм/превенция; писане; музика

от личен опит стават много големи суми.. аз имах 70лв. сметка и след известно време с неустойките беше 200 и нещо... кофти работа е по добре плати по рано, защото после стават МНОГО пари ...
    какwотo i да стаwа знай че момiчето от тwоето мiнало ще те пазi wечно w сърцето сi [!]

дано да не сте прави, щото и аз съм в аболютно същото положение. 2 неплатени сметки в р-р на 40 и няколко лв. ии ми казаха, че ще плащам неустойки, НО на моя фр, който е дължал повече от 200лв не са му начислявали никви лихви. В тва ми е надеждата.

Цитирай Първоначално написано от CookieJar
    дано да не сте прави, щото и аз съм в аболютно същото положение. 2 неплатени сметки в р-р на 40 и няколко лв. ии ми казаха, че ще плащам неустойки, НО на моя фр, който е дължал повече от 200лв не са му начислявали никви лихви. В тва ми е надеждата.
    Има разлика между просрочено плащане и неаустойки за прекратен договор. Ако задълженията се изплатят преди да прекратят договора няма неустойки.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си