.
Отговор в тема
Страница 6 от 6 ПървиПърви ... 23456
Резултати от 126 до 136 от общо 136
    Мега фен Аватара на gandalfepi4
    F3arL3sS

Bra1nL3sS

Nam3less3

am I being trolled?

I smell faggotry

чакам "H3adl3sS" да се логне до вечерта

anyway
    Бог иска ние сами да намерин пътя към доброто, защото ако Той премахне злото то тогава какъв свят ще е това ?
    свят в който намираме доброто сами без да има страдане и зло - толкова ли е трудно?

Аз ще ти кажа изкуствен и не реален.
    бог може да направи света такъв и да е натурален и реален, нали е ВСЕМОЖЕЩ

Той ни е дал свобода и ние трябва да се научим на отговорност. Smile
    какво общо има това (18+) http://images1.43places.com/entry/58573pw150.jpg

с отговорността????????????
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Отговора ми е едно цяло като извадиш по 2-3 думи от изречението не знам как очакваш да намериш смисъл в тях.Свободата е отговност сама по себе си ти отговаряш за деиствията си

това заплаха за ад ли беше?

Явно не знаеш какво са свобода и отговорност та реших да те просветля това е всичко.
    ПП: Защо се опитваш само да ме провокираш и да кажа някоя простотия като другите двама идиоти ? Не всички вярващи са малоумни.

не се опитвам - на това ми замяза

а иначе аз ще те просветля нещо - ако имаше всеможещо същество и то беше добро, то ЩЕШЕ да се оттърве от зло и страдание по такъв начин че резултата да е свят по-добър от нашия във всяко отношение

ти го знаеш и аз го знам - това че вярваш че стар каанитски бог, части от чиито митове са вкарани в канон по политически причини, канон който е бил променян десетки пъти по много начини и който противоречи на логика, морал, на самият себе си и на науката е словото на велико космическо зомби, което е своят баща и обожава миризмата на изгоряла сланина около бъбреците на овце изобщо не ме бърка (нито те прави малоумен)
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Мега фен Аватара на RagioL
    Гледам че доста яко сте се зачесали с тълкованията на библията, та за стария завет или по точно еврейския талмуд евреите са си създали цяла една наука наречена кабала. Общо взето твърдят че свещената книга не е създадена поначало да бъде разбирана от всички, като истинският и смисъл е кодиран някъде там под повърхността.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    не се опитвам - на това ми замяза

а иначе аз ще те просветля нещо - ако имаше всеможещо същество и то беше добро, то ЩЕШЕ да се оттърве от зло и страдание по такъв начин че резултата да е свят по-добър от нашия във всяко отношение

ти го знаеш и аз го знам - това че вярваш че стар каанитски бог, части от чиито митове са вкарани в канон по политически причини, канон който е бил променян десетки пъти по много начини и който противоречи на логика, морал, на самият себе си и на науката е словото на велико космическо зомби, което е своят баща и обожава миризмата на изгоряла сланина около бъбреците на овце изобщо не ме бърка (нито те прави малоумен)
    Бог е създал света и хората, оставил ни е ясни и точни напътствия за духовното ни развитие и еволюция чрез словото на Исус Христос в Новия Завет и другите произведения и тълкувания, вдъхновени от Светия Дух, но само и единствено от нас хората зависи дали ще следваме завета Му. Именно в това се проявява свободната воля, която Господ ни е дал.И да, Той е всеможещ и добър, може за един миг да премахне всичкото "зло" в света.Но нека те попитам нещо: Знаеш ли какво в крайна сметка е "зло", и дали в крайна сметка всички злини по света не служат на една по-висша цел в плана на Бог? Не е дадено на човек с нищожния си ум да проумее плана на Твореца, и от тази гледна точка някой да посмее да Го критикува е просто смешно Как би било възможно духовното усъвършенстване в един идеален свят без зло и страдание, как би било възможно да се познае кое е добро и свято, ако не можеш да го сравниш със злото и низшето? Според мен т.нар" зло" е просто изпитание за човека, така както в училище се държат тестове, така в живота трудностите и болестите са Божиите "тестове" за вярата ни в Него. Не можеш да кажеш че Бог е несправедлив или зъл, защото за разлика от нас хората неговото съзнание не е ограничено, и мисълта му тече във вселенски план, и понякога малки "злини" и жертви са необходими, за да се изпълни накрая плана на Бог за възвисяване на човешката душа. Бтв точно Гандалф (който наистина е пич ) е въплъщение на християнските добродетели в ЛОТР
    Не поставяй въпросителен знак там, където Бог е поставил точка.

[vbox7]http://www.vbox7.com/play:5bcbac11[/vbox7]

^

.Но нека те попитам нещо: Знаеш ли какво в крайна сметка е "зло", и дали в крайна сметка всички злини по света не служат на една по-висша цел в плана на Бог?
    колко жалко и обидно. да, знам. това че ти никога не си бил подлаган на нищо чудовищно е само... жалко в случая

Dear Mrs. Budd. In 1894 a friend of mine shipped as a deck hand on the Steamer Tacoma, Capt. John Davis. They sailed from San Francisco for Hong Kong, China. On arriving there he and two others went ashore and got drunk. When they returned the boat was gone. At that time there was famine in China. Meat of any kind was from $1–3 per pound. So great was the suffering among the very poor that all children under 12 were sold for food in order to keep others from starving. A boy or girl under 14 was not safe in the street. You could go in any shop and ask for steak—chops—or stew meat. Part of the naked body of a boy or girl would be brought out and just what you wanted cut from it. A boy or girl's behind which is the sweetest part of the body and sold as veal cutlet brought the highest price. John staid there so long he acquired a taste for human flesh. On his return to N.Y. he stole two boys, one 7 and one 11. Took them to his home stripped them naked tied them in a closet. Then burned everything they had on. Several times every day and night he spanked them – tortured them – to make their meat good and tender. First he killed the 11 year old boy, because he had the fattest ass and of course the most meat on it. Every part of his body was cooked and eaten except the head—bones and guts. He was roasted in the oven (all of his ass), boiled, broiled, fried and stewed. The little boy was next, went the same way. At that time, I was living at 409 E 100 St. near—right side. He told me so often how good human flesh was I made up my mind to taste it. On Sunday June the 3, 1928 I called on you at 406 W 15 St. Brought you pot cheese—strawberries. We had lunch. Grace sat in my lap and kissed me. I made up my mind to eat her. On the pretense of taking her to a party. You said yes she could go. I took her to an empty house in Westchester I had already picked out. When we got there, I told her to remain outside. She picked wildflowers. I went upstairs and stripped all my clothes off. I knew if I did not I would get her blood on them. When all was ready I went to the window and called her. Then I hid in a closet until she was in the room. When she saw me all naked she began to cry and tried to run down the stairs. I grabbed her and she said she would tell her mamma. First I stripped her naked. How she did kick – bite and scratch. I choked her to death, then cut her in small pieces so I could take my meat to my rooms. Cook and eat it. How sweet and tender her little ass was roasted in the oven. It took me 9 days to eat her entire body. I did not fuck her tho I could of had I wished. She died a virgin.[10]

Как би било възможно духовното усъвършенстване в един идеален свят без зло и страдание, как би било възможно да се познае кое е добро и свято, ако не можеш да го сравниш със злото и низшето?

ТЪПАНАР! нали си чупя клавиатурата точно заради тъпата ви идея че бог толкова тъп, жалък и безпомощен че въпреки всичкото си всеможение и всезнание не може да направи свят в който тъпото усъвършенстване или каквото там си искате да не изисква зло и страдание!

ако иска може да промени законите на логиката и да направи така че и яденето на моркови да ни прави морални и добри и извисени

"тестове" за вярата ни в Него

http://news.bbc.co.uk/2/hi/africa/1703595.stm

сигурен съм че всезнаещ индивид се нуждае от тестове като оставя бебе на по-малко от годинка да бъде изнасилено и заразено със спин

PRAISE TEH LAWD

Hе можеш да кажеш че Бог е несправедлив или зъл, защото за разлика от нас хората неговото съзнание не е ограничено, и мисълта му тече във вселенски план, и понякога малки "злини" и жертви са необходими, за да се изпълни накрая плана на Бог за възвисяване на човешката душа.
    всъщност мога да го кажа - виждаш ли, аз не съм отвратително чудовище. в това се корени разликата. планът му МОЖЕ да бъде изпълнен БЕЗ зло и страдание НАЛИ Е ШИБАНО ВСЕМОЖЕЩ! може дори да направи така че вселена без зло и страдание да доведе до резълтат ПО-добър от този който е запланувал (нали е всеможещ)

пък и заеби хората - защо страдат животните? да се научат малките премазани под камък котенца на морал ли? да могат умрелите от глад, осиротели кученца да упражнят свободната си воля? за да може изяжданата жива от паяк муха да се извиси духовно?

dumass

Град
    София
    Бог ни е оставил точни и ясни напътствия как трябва да се живее, така че да се следва пътя на доброто.Едва ли човек който е приел учението на Исус Христос в сърцето си ще тръгне да изнасилва бебе, не мислиш ли? Тези извращения идват от нас хората, и Бог не ги спира и няма да ги спре, защото ни е дал свободна воля със всичките последици от нея-и позитивни, и негативни. Но Исус Христос е казал-"Блажени страдащите, защото те ще се утешат", така че бъди сигурен че за мъките на това детенце в сегашния живот ще има подходяща отплата на небето, както и че за човека причинил му това наказанието ще бъде страшно. И кой знае, колкото и гадно да ти звучи, цялата случка може да е предназначена за изпълнение на плана за духовна еволюция на душата на детето? Казано е че " неведоми са пътищата Господни", но каквото и да става те винаги служат на по-висше добро, което ние не можем да проумеем. И именно всеможещия Бог е създал света в който живеем перфектен, защото в него ние можем да използваме свободната воля, дадена ни от Него в каквато посока си искаме-и добра, и лоша. Така се изявяваме като творци, нали в крайна сметка сме създадени по образ и подобие на Твореца

^ fuck yeah йешуа никога не е давал зло напътствие

И каза им: Хубаво! вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание!

Защото Моисей рече: "Почитай баща си и майка си" и: "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви".

The Bird of Hermes

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    ^ fuck yeah йешуа никога не е давал зло напътствие

И каза им: Хубаво! вие осуетявате Божията заповед за да спазите своето предание!

Защото Моисей рече: "Почитай баща си и майка си" и: "Който злослови баща или майка, непременно да се умъртви".
    В една друга тема ти обясних за този цитат, той се отнася до спора на Исус с книжниците, не е напътствие, което Той дава И нещо много кратко го даде, очаквах по-добри аргументи след романа дето ти написах, да не ти се губят нещо

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си