- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Признаци, че сте атеист-фанатик
^ Nam3l3ss-чо ,голям християнин си ,човече. Явно ти се струва забавно поругаването на паметта на починалите ? За пореден път доказваш посредствеността и двуличието си.
Колкото до umri - нахраних те ,защото си го заслужи. Ако смяташ че "ваште са били престъпници ,затва баба ти си го е заслужавала" е аргумент ,значи си прав. Виж ,от друга страна съм на мнение ,че си депресирано малко човече ,което с дръвнишкото си поведение във форума си вдига нищожното самочувствие. И да греша - не ме поправяй. Вече ме убеди в това.
Ето това бяха твоите "аргументи" :
Това вече е коментирано - няма смисъл да задълбавам. Все пак - свободата на избор е основен елемент в религията. Правиш добро - получаваш добро. Правиш зло - получаваш зло.Първоначално написано от umri
От което съвсем логически следва (макар и всеки от вас да го отрича) ,че Християнството се базира на това да следваш някакви небесни закони с цел да получиш облаги в друг живот.
Което прави Християнството просто един ултиматум за индивида - или си добър ,или отиваш да се "печеш" ,образно казано.
Което пък значи ,че мога съвсем основателно да твърдя ,че свобода на избора в религията няма. Е ,по-точно - няма свобода на логичния и правилен избор. Трябва да си кръгъл идиот за да отричаш Бог или да престъпваш някоя от заповедите му ,обричайки се на безкрайни мъчения в Ада.
Накратко цялата ви религия може да се обобщи точно в едно изречение - "Ако искаш да отидеш в Рая след смъртта си нямаш никакъв друг избор освен да следваш моите закони и да правиш това ,което Аз съм казал ,че е правилно ,макар и да не ти се струва редно".
Или това ,което прави религията ви нелепа ,жалка ,глупава ,смешна и недомислена - "Не следваш ли неотлъчно всяка моя заповед ще отидеш право в Ада ,независимо дали си живял живота си с чест и достойнство и винаги си помагал ,когато си могъл".
Ако някой смята да оспорва горното твърдение ^ нека прочете "Ад" (който доста се харесва на църквата ,впрочем) и пак да спори (макар да се съмнявам някой от вас да е прочел и 1 книга през живота си)
Не знам как ви възпитават ,но за мен животът не е просто време ,в което да седя със скръстени ръце и да се благодаря ,че не съм двадесеткилограмов сомалиец с два долара месечна заплата.
В основата на човешкото развитие е стремежът към усъвършенстване и достигане на нови висоти. Искаш да ми кажеш ,че трябва да се радвам на живота си такъв ,какъвто е ,вместо да го направя такъв ,какъвто искам да бъде ? Я пак ?
Примерът ,който дадох беше за да ви светне защо смятам религията ви за глупава и притъпяваща стремежа към развитие.
Аз не обвинявам някакъв невидим човек за своите неуспехи ,нито пък очаквам паленето на свещички в църквата и напразните молитви да ми оправят живота. Това сте вие и вашето Християнство - жалка духовна крепост с невидими стени ,зад чиято имагинерна защита да се скриете от действителността. Един ден може и да ви дойде просветлението ,че животът ви е ТУК и СЕГА ,а не след 50 години в небето ... и се надявайте да не е прекалено късно.
Аз - за разлика от вас - вече съм на път да реализирам целта си. Но не защото прокламирам вярата си в невидимия човек ,чувствайки се по-велик от "заблудените" хорица ,които ще се пържат ,когато умрат.
По принцип бих се изсмял на начина ,по който така "авторитетно" заявяваш ,че "сме свикнали" на еди-какво-си и че не можем "да разберем" нещо-си.Първоначално написано от umri
Не знам с какво основание говориш от името на цялото човечество и с какво основание се смяташ за авторитет ,чието мнение е 100% вярно и точно ,макар и напълно необосновано.
Преди няколко века хората са мислели ,че Земята е плоска. Преди още няколко века се е смятало ,че светкавиците се пращат от боговете. А преди още няколко века - че небето е контейнер с вода ,който периодично се 'източва' за да напои земята.
Е - това какво доказва ,освен че стремежът на човек на узнае ,да разкрие тайните на света са го довели до настоящето.
Тук мога да те попитам само едно - с какво недомислени, неадекватни и бих казал - песимистични изказвания като твоето са помогнали някому ?
Виждам че и познанията ти по Физика са доста оскъдни - време е мярка за продължителността да дадено събитие. И ако твърдиш ,че е нещо ,съчинено от човека - и да ,и не. Дали ще кажа ,че Слънцето ще изгасне след 1 милиард завъртания на Земята около Слънцето или ще кажа ,че ще е след 1млрд. години - не прави разлика.
Плюс това намесвайки Айнщайн ( а предполагам това имаш предвид) изобщо не си правиш услуга. Откъде-накъде Бог ще сътвори толкова сложна математическа и астро-физическа система ,а няма да може да измисли как да премахне страданието по света.
Мен малко ми прилича на лош Холивудски сценарий за филм тази ваша Библия.
Винаги ми е било много интересно едно нещо. Защо когато кажеш на някой ,който е невероятно ограничен и се държи като простак ,и то на всичкото отгоре на хартия (т.е. във форума) и му кажеш точно кое го прави такъв (а именно комплексарското му и надменно ,но в същото време необосновано и невероятно глупаво мнение) той веднага скачка като ощипан и започва да те засипва със същите фрази по твой адрес. WTF ,пич ? Откъде-накъде ще ме наричаш слаб и без аргументи (за смешен - може - всеки с вкуса си) - та аз ти обяснявам ,че религията ви се корени в това да си слаб ,докато аз съм свикнал да се боря с живота и да получавам това ,което искам ... Ти ебаваш ли се или просто си наистина толкова тъп и ограничен ,че не можеш да измислиш адекватна нападка ?Първоначално написано от umri