- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Искам да отслабна 10-12 кг през лятото..?
Здравеите! искам да сваля 10-12 кг през лятото защото сега съм 7ми клас и следващата година ще уча в ново училище.. и неискам да съм дебела. Висока съм 160 и тежа 64 кг. Таа някои ако е имал такъв проблем да сподели решениетомерси предварително
![]()
Редуцирай килокалориите с 250, максимум 500. Изключваш газирано, изключваш junk foods и бързоусвояващи се захари. Започваш да правиш упражнения, ако нямаш време и ходене пеш върши работа. Ако няма ефект след половин година, се консултираш с ендокринолог и гинеколог.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Извинявай, тя е 64 кг, ако свали дори 250 кг, ще е по-зле от анорексичките !!!
Ти четеш ли изобщо какво пишат преди теб или драскаш мнение, колкото да си увеличиш броя постове?!Първоначално написано от MusicAddicted
64 кг на 160 см ръст прави BMI 25!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Не е вдянала, че пиша за килокалории.Първоначално написано от JustSmile97
Оттам идва цялата работа.
аз съм ааааадки негативно настроен към децата с наднормено тегло,не говоря за тези с метаболитни проблеми,а за такива които са мързеливи и не се грижат за собственото си здраве,и от това което чета,виждам,че държиш да отслабнеш,защото отиваш в ново училище с нови хора.това малко ме възмущава,но само ще ти кажа,че тези килца,които при теб не са чак толкова много,но те вредят на организма ти,моят съвет е мотивът за да отслабнеш да бъде свързан със здравето ти,а не с това дали ще те харесват или ще ти се подиграват.съветите на kalpazanka са добри,аз само ще добавя да не се подлагаш на диети особено на Пиер Дюкан(протеиновата диета),защото те са още по-вредни,просто се храни по възможност с пълноценна храна,контролирай въглехидратите,и прочети малко за хранитите съдържащи ненаситени мастни киселини,и се стреми да консумираш тях,и най-важното идва лято,направи си график и ходи всеки ден в някой паркче да тичаш,1во че ще се чувстваш по-добре физически и ще постигнеш ефекта който желаеш до началото на есентауспех
Аз съм момче и съумях преди да сваля около 13 кг за 1 месец
Прасках по 3-5 грама l-карнитин на ден + тренировки (говорим за 200 коремни преси на ден, 100 лицеви опори и още сума ти и упражнения с дъмбел за бицепс, трицепс, рамо и т.н.), като храната на ден ми се състоеше в 2 препечени филии, намазани с тънък слой извара.
В началото е голям зор докато потръгнат нещата, но след 3-4 дена се свиква и спира да ти прави впечатление
за 1 месец паднах от 75 на 62 кг, а сега съм 58-59 кг, при ръст 1.67
Сега продължавам да тренирам, за да правя мускулна маса и релеф, но вече внимавам какво и по колко ям
Бързото сваляне на килограми не е полезно. Килограми се свалят постепенно и с физическа активност.
Ти си на... колко, 14? Замисляла ли си се до какво води толкова бързото отслабване? Повярвай ми, после ще си блъскаш главата...
Щом искаш тооооооолкова много да отслабнеш, кажи на родителите ти и идете на диетолог. Не вярвам да ти откажат. Той ще ти изготви режим, съобразен с възрастта ти. В момента, като подрастваща, се нуждаеш от голямо количество... всичко- протеини, въглехидрати, мазнини. И не трябва да се лишаваш от нищо. ДИЕТА е хранителен режим, навик, ако щеш, а не начин за отслабванеА добавките като Л- карнитина толкова мизерии могат да ти направят на тялото.. Мен ако питаш, не си струва.
Запиши се на танци, на спорт или на йога, ако те влече. Яж повече плодове и пий повече вода. Откажи мазните полуфабрикати и банички, недей да пиеш алкохол. Шоколадът далеч не е вреден, яж колкото ти се яде, но не прекалявай.
Помисли си хубаво какво си готова да дадеш заради измислен идеал на нещо-си- там. Защо си мислиш, че ще те харесват повече слаба? Нима да си слаб е по- важно от това да си добър, усмихнат и позитивен човек?
Лично не мисля, че килограмите са определящ фактор. Тук играе роля и плътност на костите, мускулна маса, бла бла. Затова се ходи на диетолог. Някакви си онлайн калкулатори за БМИ не могат да ти дадат с точност еди- колко- си- кг трябва да отслабнеш, след като не се знаят подробностите за тялото ти.
Ако искаш ми пиши на лс, много неща мога да ти кажа по тая темаНо според мен е глупаво, щото накъдето си се запътила ти, аз оттам се връщам.
Тези 2 филиичици трябва да са закуската, не яденето за целия ден. С гладуване не се отслабва, напортив - получава се йо-йо ефектът. И ако изведнъж отслабнеш най-малкото е, че кожата ти ще увисне и след това трябва да правиш допълнителни упражнения за стягане. Храни се здравословно. Препоръчително е 5 пъти на ден - 3 основни яденета и две междинни. Яж повече плодове, откажи се от фаст фууда, баничките и ограничи пърженото.Първоначално написано от SK0RP10N
So baby, don't feel no pain, just smile back <3
Да, вярно е, че не е най-важното нещо на този свят да си слаб, а и това не е решаващ фактор, за да изглеждаш добре, но е плюс
А и във всеки случай, с по-малко килограми товариш ставите си по-малко, сърцето - също.
Л-карнитинът е витаминоподобна аминокиселина и общо взето няма какво лошо да ти направи, най-много да те хване леко стомашно разстройство ако прекалиш (говоря от личен опит, а не от някакви фантасмагории в мрежата)
Ако не знаеш, нека ти кажа, че се използва официално в медицината, при хора, прекарали инфаркт на миокарда
Фактически карнитинът (по-точно неговият l-енантомер, защото d-енантиомерът не играе никаква роля в метаболизма (или поне не желаната)) кара организмът да използва вече натрупаните мазнини за гориво, вместо да вкарваш "горивото" отвън. Убива и апетита, а и се чувстваш тонизиран. В продължение на около месец пиех по 3 грама л-карнитин на ден и си се чувствах повече от чудесно
Идеята с диетолога също е добра, но като ги знам някои диетолози колко са кадърни... не, мерси
xxpamzy, аз отдавна съм си заковал на желаните кг и съм спрял да употребявам всякакъв junk food. Даже когато съм ан заведение, пия кафе/чай, без захар, докато всички от обкръжението ми пият я водка (или някакъв друг твърд алкохол), я бира, я кола (или някаква подобна газирана напитка)
За щастие, нито кожата ми увисна, нито се чувствах зле. Абе, всичко стана просто чудесно![]()
Между другото, не мисли, че дебелите са грозни
Те в Китай приемат за красавици дебелички жени :Д:Д:Д:Д
SK0RP10N Ти си правил упражнения, но мислиш ли че на момичето ще му се занимава със "сума ти и упражнения с дъмбел за бицепс, трицепс, рамо и т.н.". И все пак настоявам, че не трябва да яде 3 трохички на ден, а да приема толкова, от колкото има нужда организмът й. Защото когато се храни малко, а изразходва толкова енергия за упражнения какво ще стане с тялото й?![]()
So baby, don't feel no pain, just smile back <3
Никой не е казал, че непременно трябва да прави упражнения точно за тези мускулни групи, но би било добре да потренира малко за пърделника си, коремни креси, хълбоци (т.е. да изчисти "любовните дръжки")
А и що се отнася до храната, това е строго индивидуално. Аз например, докато правех тази диета, не усещах глад. Невероятно, но факт - чувствах се сит. А когато се чувствам сит, защо зорлем трябва да се тъпча с храна ?
и да отслабне сега от хапчетата един ден всички килограми двойно ще и се върнат а и всеки организъм е различен . на нея може да и подейства от към напълняването . имала съм такива приятелки които напълняха с 30 килограма от хапчета за отслабване . по добре отслабни по естествен начин . можеж да ходиш и на фитнес за мързеливци .
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
С колко пари, според теб, ще разполага едно 14 годишно хлапе, и колко от тях ще даде за качествена добавка, без мама и тате да разберат? Л- карнитин или каквото и да било, купено не откъдето трябва и не от когото трябва, не трябва да се приема по никакъв начин. Добавки и глупости. Лично мнение.Първоначално написано от SK0RP10N
Иначе благодаря за информацията, не бях запозната![]()
Правилна диета и HIIT(high intensive interval training). Това е истината. Не безкрайно вдигане на тежести, не безкрайно тичане, не безкрайно каране на велосипед, не часове скучно кардио и НЕ на фалшивата храна.
Високо интензивните тренировки са дълги до 15-20 минути най-много, кратки интервали от различни силови и кардио упражнения. Диетата не трябва да е диета, а начин на живот. Чисти протеини(1 шепа), зеленчуци/плодове(2 шепи) и зехтин на зеленчуците(поне 1 път на ден). Може да ти звучи еднообразно и досадно и на пръв поглед гадно, но това е единствената здравословна и поносимо вкусна храна, която няма да те направи дебела. Забрави за всички хамбургерчета, банички, вафлички, шоколадчета и така нататък. Забрави за огромните серии от по 100-200 коремни преси. Това тренира мускула, не гори мазнините над него. Не ти трябват оформени коремни мускули ако са под 2 пръста мазнини, повярвай ми. Не си мисли, че ти казвам да забравиш също за ориза, лещата, боба, хляба(пълнозърнест по възможност)... консумирай всичко умерено и до ситост.
Още нещо. Купи си въже и скачай по 20 минути на ден! Направи 20-30 подскока, спри, преброй до 5 и започни отново. Така 20 минути. Гориш много повече калории отколкото седиш пред компютъра.![]()
Да простиш не означава да забравиш за грешката на някого. Означава да запомниш, че всички правим такива!
aз свалих 12 килограма само за 3-4 месеца без диети или нещо подобно ..... ((бях 57 а сега съм 45 и си ги поддържам вече почти година)) не мисля че това да си броиш калориите или пък по колко точно грама ще поемеш на закуска ще по,огне!! а и каква е тази мания обхванала всички: "искам да отслабна...блаа..блаа" вече анорексичките не са на мода повярвай ми !!
fear4o <--- май bro' xDD
darkPaladin <--- *миг, мииг*
So what we get drunk
So what we smoke weed
We’re just having fun
We don’t care who sees
So what we go out
That’s how its supposed to be
Living young and wild and free
1.Сутринта ставаш рано, отиваш да бягаш някъде (най-добре е,ако има стадион около вас)
2.Закусваш обилно,но не боклуци(добре е да хапнеш 1-2 варени яйца с чаша изцеден сок от портокал)
3.Следобяд излез и карай колело
4.Вечерта не яж обилно, добре е да ядеш салата и задължително някакво месо(препоръчително е да е пилешко или риба)
надявам се да съм помогнал))))
Rock 'n Roll...
Какъв е тоя фитнес за мързеливци?Първоначално написано от gab4ooo
![]()
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че щастливите момичета са най-красивите момичета. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Да, и на мен ми стана интересноПървоначално написано от ImmortalSportFreak
![]()
*пий повечко вода
*като не ядеш или правиш по-големи интервали между храненията организма ти започва да складира мазнините , вместо да ги гори
*тичане ,колкото можеш ама без да се претоварваш
*коремни преси , колкото можеш
*лягаш на леглото по гръб и си вдигаш само краката нагоре като гледаш да не ги сгъваш много в колената(пак корема стяга това ама по-долната част)
*хващаш 2 гирички, ако нямаш- чанти пълни с нещо , бутилки с вода...всичко което ти е удобно да държиш в ръка и ти тежи , но не много, изправяш се и се накланяш на едната страна(не напред/назад - ляво и дясно) като движиш само кръста после на другата страна, това гори паласките(гледам ,че мацките във фитнеса го правят и изглежда ефективно)
най-добре потърси в нета някакво по-професионално мнение по въпроса :P във форум можеш да получиш 1000 различни мнения и в крайна сметка само да се объркаш . или влез в някой фитнес да питаш , едвали ще откаже да ти обясни чичката
Еми отиваш там и задължително си със специалист . Сядаш на една машина като стол ама незнам какво е изолзвали са ги при астронавтите . получава се нещо като изкуствено напрягане . все едно наушким тичаш (не знам как по - просто да го кажа) . Абе само седиш машината си върши работата а ти се потиш . И така една фр свали 7 килограма и още продължава да ходи защото беше с доста наднормено тегло . надявам се да сте ме разбрали :ДПървоначално написано от SorrowEyes
Видовете изкуство , което творим , са си просто занаятчийство . Най - великото изкуство е нашият живот - М.К.Ричардс !
Нещо скрите в нас ни правеше слаби , докато не открихме , че това нещо сме самите ние - Робърт Фрост !
Ох аз съм слабичка и все си мисля, че да отслабнеш е по-лесно, от колкото да надебелееш. Ама виждам, че не е така..![]()
Pretty Little Liars.![]()
Glee.![]()
Supernatural.