Цитирай Първоначално написано от SK0RP10N
Да, вярно е, че не е най-важното нещо на този свят да си слаб, а и това не е решаващ фактор, за да изглеждаш добре, но е плюс
А и във всеки случай, с по-малко килограми товариш ставите си по-малко, сърцето - също.
Л-карнитинът е витаминоподобна аминокиселина и общо взето няма какво лошо да ти направи, най-много да те хване леко стомашно разстройство ако прекалиш (говоря от личен опит, а не от някакви фантасмагории в мрежата)
Ако не знаеш, нека ти кажа, че се използва официално в медицината, при хора, прекарали инфаркт на миокарда
Фактически карнитинът (по-точно неговият l-енантомер, защото d-енантиомерът не играе никаква роля в метаболизма (или поне не желаната)) кара организмът да използва вече натрупаните мазнини за гориво, вместо да вкарваш "горивото" отвън. Убива и апетита, а и се чувстваш тонизиран. В продължение на около месец пиех по 3 грама л-карнитин на ден и си се чувствах повече от чудесно
Идеята с диетолога също е добра, но като ги знам някои диетолози колко са кадърни... не, мерси

xxpamzy, аз отдавна съм си заковал на желаните кг и съм спрял да употребявам всякакъв junk food. Даже когато съм ан заведение, пия кафе/чай, без захар, докато всички от обкръжението ми пият я водка (или някакъв друг твърд алкохол), я бира, я кола (или някаква подобна газирана напитка)
За щастие, нито кожата ми увисна, нито се чувствах зле. Абе, всичко стана просто чудесно
С колко пари, според теб, ще разполага едно 14 годишно хлапе, и колко от тях ще даде за качествена добавка, без мама и тате да разберат? Л- карнитин или каквото и да било, купено не откъдето трябва и не от когото трябва, не трябва да се приема по никакъв начин. Добавки и глупости. Лично мнение.
Иначе благодаря за информацията, не бях запозната