Цитирай Първоначално написано от bullit
Игрите за Маемо също са за touchscreen,а ако съм фен на хардуерните бутони както ти каза просто си отварям клавиатурата Че тези 2 OS са най-популярни спор няма.За това,че 90% от твоите приложения ги няма за др системи важи с пълна сила и при N900.Интернета не ти го казах заради дисплея,а заради това,че вади наистина страниците както на настолен компютър-абсолютно цялостно и без липса дори на Flash и подобни глезотии.А резистивния екран има и stylus,което е доста удобно в интернет( и за капацитивни има но я ми кажи някой модел с включен такъв в комплекта?).Избор на браузъри-MicroB(вградения),Mozilla Firefox,Google Chrome,Opera-не е като да няма избор.Мултитаскинг-http://www.youtube.com/watch?v=7emvUBpEkbU кой Android може това???За iOs е ясно че няма какво да говорим с тази пародия на мултитаскинг-замръзване на приложения.На пазара няма Маемо/MeeGo защото не се правят масови-такива устройства не са за всеки.
А сега по темата от тия апарати,който ми изброи по горе кой може да се намери за до 400лв,че не разбрах
При N900 пък колко приложения има? Всеки хай-енд андроид девайс показва уеб страниците също като настолен, пълна flash поддръжка и т.н., и е доста по-добре на 4 инчов капацитивен, за който никога нямаш нужда от стилус, ами с лекота се навигираш, има и pinch zooming и други мултитъч жестове, резистивните екрани са отживелица. Мултитаскинг възможностите на Андроид са идеални, системата прави всичко, сама затваря и се грижи за приложенията, твоята работа е да задържиш 1 бутон и да си избереш приложение, няма нужда да се занимаваш да ги затваряш, което е по-добрият вариант за такива устройства.

По-темата - "N97 е доста несполучлив модел, а n900 става най-вече за браузване в нета(има флаш). Иначе до 400 лева ти препоръчвам lg optimus one или globul z3(zte blade)."