.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7
    Град
    столицата

Как да постъпя ?

Историята накратко :

Тя ми е колежка (от моята група е, ако ви е по-лесно, го приемете като съученичка) и ни предстои да учим още 5 години заедно (това ни е първата година в университета. Случи се нещо неочаквано - преди месец и нещо ми се стори, че я харесвам. (Прекарвахме повече време заедно от обичайното, случи се да излезем 1-2 пъти, но нищо сериозно) Поне осъзнах, че не ми е толкова безразлична, колкото в началото, а понеже не вярвам много в приятелство между момче и момиче, не мисля, че симпатиите са на приятелска основа. Нямах намерение да и казвам, разбира се, но така се получи, че се случи. Тя ме харесва. Тези "тайни" бяха разкрити наскоро, когато имахме няколкодневна почивка, в серия много интересни чатове с скайп, в които дори стигнахме до мечета и целувки...

Проблемът :

Проблемът дойде, когато трябваше вече да се видим след като учебните занятие започнаха отново. Още с наближаването им, осъзнах, че нещо не е наред. Не се чувствах много щаслив от факта, че тези чатове се състояха и си разкрихме всичко. Не мисля, че я харесвам чак толкова силно. Бездействах близо седмица, което, естествено, нямаше как да не я изнерви малко. Не го правих нарочно, но не мисля, че искам нещо сериозно. Проблемът е, че не мисля, че я харесвам достатъчно силно (или поне толкова, колкото ми се иска) , не искам да бъда сериозен, не мога да и давам напразни надежди и така нататък, и така нататък. Разясних и опасенията си, на което тя отговори, че и тя не била искала нещо кой-знае колко сериозно, а просто някого, който да я радва (въпреки, че по-рано през седмицата, след като не и се обадих веднъж, тя каза, че ако не е сериозно, няма смисъл) и че аз трябва да реша дали да рискувам.

Лесно и е да го каже , но не знам дали тя наистина осъзнава риска. Освен това не знам дали не искам наистина да опитам, или пък поне оставащите 2 седмици, преди сесията и лятната ваканция (тя не е от София и ще си замине за лятото). Рискът се състои в това, че симпатиите й към мен могат да нараснат, а с това нараства и вероятността да я разочаровам, да я нараня и после да имаме тегави отношение доста време Не съм много сериозен, пък и не искам да бъда. Ето ако съм влюбен примерно, да, но не искам много да се ангажирам с някого и да поемам точно сега тези големи отговорности и тн. Пак казвам, не ми е безразлична, добре си прекарваме времето, но не знам дали този риск си струва и ще ми е отполза да чуя няколко мнения, за които благодаря предварително.

А, и да спомена, че всичко това се е развивало, се развива и ще се развива (надявам се) в тайна от другите по взаимно съгласие. Това е още един риск, понеже групата ни е една от най-готините и се разбираме много добре, а нещо подобно би могло да развали тази хармония. (една друга колежка също ме харесва, имам много сериозни основания да твърдя това ) Ще има конфликт на интереси, било то и несъзнателен.
    Цитирай Първоначално написано от qsmin
    бях 2 месеца в изпания.
    Ако познавате някого, който не харесва Чък
    Норис, няма да го познавате за дълго.

Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.

Мега фен Аватара на Sh@d0w
    Град
    Някъде из София...
    Моя най-добър приятел е в същото положение.Тръгна с една колежка от групата в началото на втория семестър и до сега са си щастливи вече 4 месеца.Той е от софия,тя е от пазарджик,но това не е проблем за тях.

Предполагам и за теб не е.На 20 си,пълнолетен си,винаги можеш да отидеш до мястото от където е да поостанеш,или пък лятото да отидете на море.По-скоро ми се струва като оправдание това от твоя страна,търсиш някакво извинение за да не започнеш тази връзка.

Нищо не пречи да опитате,очевидно е че и двамата сте много нерешителни в това отношение и никой не се предприема да направи първата крачка

Голям фен Аватара на bitchwolf
    Град
    Sofia
    Никога няма да разбереш дали ще стане или не,докато не опиташ. Ти се опасяваш от това,че тя ще се влюби силно,а защо изключваш същото да се случи и при теб? Може пък да се окажете подходящи
    I'm inside! Open your eyes! I'm you! Sad but true!!!

Град
    столицата
    Това, че не е от София не е никакъв проблем. Казах го във връзка с това, че до края остават 2 седмици и каквото и да не се случи сега, то ще бъде прекъснато за 2-3 месеца, което е в полза на моята несериозност, ако евентуално се сближим точно сега.

А най-лошото е, че съм убеден, че ако тръгнем, няма да трае дълго точно заради мен. Не мисля, че тя е човекът, с който искам да имам връзка от най-сериозен тип, но не отричам, че ми е приятно с нея. Просто е твърде вероятно да загубя интерес прекалено бързо, а после ще стане много тъпо и за двама ни.
    Цитирай Първоначално написано от qsmin
    бях 2 месеца в изпания.
    Ако познавате някого, който не харесва Чък
    Норис, няма да го познавате за дълго.

Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.

Фен Аватара на saskou
    Град
    Bourgas
    Искаш ние да ти кажем дали си струва момичето? Щото аз така ги виждам нещата ако съдя по това, което си написал. Anyway от пробване глава не боли (или поне в повечето случаи), обаче е тъпо да си играеш с чувствата на някой.
    да слуша

Мега фен Аватара на nepowtorima
    Град
    ^___^
    ..Ами тогава останете само приятели. Щом имаш такива опасения.. може и наистина да се случат след време. По-добре всичко да остане така както си е! Нито тя, нито ти да се влюбите повече един в друг.

~ ` всяка минута, в която сu тъжен,
    губuш по една мuнута щастuе..
    ♥♥

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си