Стига ,бре. Вие сега ме изкарахте ,че грам Биология не съм учил. Ясно е ,че като съсипеш една екосистема всичко в нея си отива. Въпросът е ,че тезата му беше ,че са от пряка необходимост за човека ,с което просто не мога да се съглася. Ясно е ,че ако животинският свят си замине си заминаваме и ние ,но това ще бъде като следствие от верижната реакция ,която ще се породи ,а не от това ,че няма да мога да си хапна свинско или мед. Ако е имал предвид това ,за което вие говорите - получава ми извиненията ,но не очаквам познанията му да се простират над "досиетата Х " ,така че ...

За маймуните знаех ,че има и такива ,които ядат месо ,но сега проверих и останах доста учуден ,че всъщност всички видове са НЕвегетарианци. Интересно

За тези 'говорещите' животни няма да коментирам - няма да повярвам ,че са способни да разберат смисъла на звуците ,които издават. Пък и триста клипа да изгледам с дърдорещи гарги и маймуни-лайнояди.
Има разлика между това да гледаш червено петно и да ти повтарят един милион пъти "червено ... червено .... червеноооооо..." като коледна песничка и това да чуеш дума и базирайки се на ситуацията да разбереш смисълът й.

А колкото до вегетарианството - купи си едни мултивитамини от аптеката и си хрупай целина и моркови колкото искаш. Стига организмът ти да получава достатъчно въглехидрати и протеини нямаш никакви грижи. Даже специално погледнах - единственото ,което не можеш да си набавиш от растителна храна е витамин Б12 ,който впрочем (след още един сърч) се синтезира от бактерии.

След 10-20-30г евентуално ще разберат как точно е устроен атомът. След 100-200-300г няма да се учудя да си имаме кафе-машинки тип Стар Трек ,правещи закуска от парче скала. Както и да е ... прекалявам с филмите

А доколкото си спомням колите причиняват само 40% от цялото количество CO2 в атмосферата.
Е ,извинявай ,но наистина ме учуди с това. Не знам какъв е точният процент ,но дори да са 40 - почти половината малко ли е ?

Баси ,направо ми изядохте. Предишният пост ,преведен в едно изречение - "Хомо сапиенс е единственият вид ,който може да се забие и оцелее в Сахара ИЛИ Сибир ,разчитайки единствено на предимствата ,идващи от интелекта му". Разликата между животинския свят и човека е ,че за разлика от някоя мечка или някой вълк - ако 'магически' изчезне основната му прехрана от определен регион ,без това да повлияе на света като цяло (доволни ? ), ще се приспособи и пак ще намери начин да оцелее.

Zip ,сам каза ,че нещата са навързани. Но разликата между нас и животните е ,че стига 'проблемът' да е локален ние се приспособяваме ,а те умират.