- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- софийски акцент
Диария или запек не е интересно. Аз те питам мелена или мизерере ?!?
veni, vermini, vomini
Шопския диалект е осмиван навсякъде в провинцията. А пък "провинциалния" език е осмиван в София. Сама прецени дали ще ти отива този диалект...
Софийски акцент д'ге......![]()
![]()
Logic is a systematic method of coming to the wrong conclusion with confidence.
Никъде не съм споменавала думата диалект, тук говорим /уж/ за акцент.
Ае, Боконе, на тебе нещо кафЕвата вода ти влияе артистично. С тези наклонности би могъл да станеш новия китарист на Азис!! Не пропускай тази невероятна job offer, Бойко твоя плакат няма да успее да го свали. А след това може да станеш рекламно лице на клозетни аксесоари.)) Това е твоето призвание!!
За Азис и Бойко не съм много съгласен, даже хич, не искам да си създавам анални проблеми, други нека си ги имат и им се наслаждават. Иначе срамна работа няма. И с тактичен намек да не изместваме повече темата от диалекта, ще цитирам един надпис от обществено място с две нули : "Нищо хубаво няма да излезе от теб!" ?!?
veni, vermini, vomini
A whole new level of fail!
...
Ооо, и Каниса се появи...тука некво темерут-парти ли ще правим.
От анална гледна точка, през която ти така обичаш да поглеждаш, едва ли ще ти се сипят маргаритки.
аз защо имам усещането, че NaOH или някой друг подобен мразещ столицата си се опитва да е'бава нещо![]()
Не си достатъчно секси и затова. Първо стани корава и акцентът сам ще си дойде.Първоначално написано от distance
![]()
Аха, вие още малко и ще ми кажете да стана кУрава, тогава не знам вече...
Съжалявам, но не мога да ти дам съвет как се става КУРаВА.![]()
По-добре недей... Че ще вземем тотално да трансформираме форума в средище за сексуални, магистрални и темподобни обсъждания... Така и така има червени оттенъци.
Ще си промениш акцента като промениш и движението на езика докато изговаряш думите. Почни да изговаряш азбуката и гледай езика си, при изговарянето на някои букви застава или зад горните зъби или между тях и т.н... Българският език е "твърд". Понеже не искаш да научиш акцента на друг език, ще ти е по-лесно. Мисля, че трудната част ще е да разбереш на кои думи трябва да променяш движението по-точно..
Ще ти дам един пример с друг език (испански).. Най-точно може да го разбереш с буквата Д (в българския слагаме езика си зад горните зъби, в испанския, езика е между зъбите).. Опитай се да произнесеш буквата (чете се DE). Пробвай и по двата начина. Ако го направиш както трябва ще видиш, че по нашенски звучи някак по-твърдо, а на испански по-лигаво.. --> променя се акцента.
Хит след хит. Защо този форум не се прекръсти на хитоландия ?
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
По-скоро трябва да се прекръсти на Фейлпроблем...Първоначално написано от catalogueofanger
Според мен е по-добе да не опитваш. Ако не ти идва отвътре да говориш с този акцент, почти винаги звучи смешно. Имам познати, които говорят меко и отникъде вкарват по някоя така да се нарече шопска дума и звучи толкова изкуствено, че... по-добре не.![]()
за пръв път разбрах,че има софийски акцент.;д
просто не говориш на меко..
'Don't be afraid of death;
be afraid of unlived life.
You don't have to live forever,
You just have to live.'
софиянски акцент е ХИТ!!! А за български език чувала ли си ?![]()
Watched it all fade away, I guess I'm happy it's gone this way. I could have struggled but what would have been the use? Now I'm back and I'm re-fused.
А за варненски/шуменски/русенски акцент,а майна?![]()