- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Въпросите на awerw lV !!
Като си на НВД тренирай повече на машинките![]()
ПП: Аз съм DownloadVirus![]()
Тцц, пак нов акаунт, върна ли се от морето ;дд ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
Не съм ходилПървоначално написано от awerw
Не исках да губя цяла седмица хранене ;d
Ах ,ах, ах ;д И аз съм така, но някой път колкото и да ме човърка се налага, да беше казал, да те взема за състезанието да дърпаш въжето с моя отбор ;д
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
xaxaПървоначално написано от awerw
Вземи някой лостаджия,че аз съм слабичък
![]()
Имаше един лост до язовира и отидохме с момчетата от отбора да "потренираме" малко и като дойдоха още 4 момчета егаси събраха се сумати лостаджии, не лъжа ! Луднали типове, въртят се яко на лоста.
sapphire5![]()
Ето ме пак ;д Та днес направих първата тренировка с лявата ръка от 2 седмици насам, не се е подобрила ама хич, изпуква при раменните преси още, как ще ме посъветвате, да и дам още почивка или да продължа да си тренирам ? Тя не ме боли, но се притеснявам от изпукването. Вярно ли е, че трябвало да се ядат и зеленчуци за да се усвои по-добре протеина ? Сега обработвам програмата със собствено тегло, като сметна, че е готова ще я пусна веднага, да споделите мнение.
sapphire5![]()
Тва за усвояването на протеина не го знам, ама зеленчуци трябва да се ядат. Разгрявай като хората и няма да пукаш. Тренирай![]()
Първоначално написано от NeSumSuglasen
Мерси
sapphire5![]()
Някой знае ли, дали лицевите опори с по-широк хват имат ефект върху гърба ?
sapphire5![]()
гърба дърпа,при опората се бута..сам си отговори..Първоначално написано от awerw
вълк или куче,свободен или на верига..? въпрос на личен избор..
Знам какво прави гърба, но имам чувството, че се напряга и все пак да питам да съм по-сигурен ;д
sapphire5![]()
Четох, че когато с някоя тежест правиш 10 повторения и над 10 ги правиш вече на предела, тогава мускула растял, вярно ли е ? И има ли по-добър ефект, ако правиш 3-4 повторения ?
sapphire5![]()
Вярно е. Направо гениално. Аз явно съм медицински феномен като никога не съм правил над 10, a пак раста![]()
Това го чух от интервю на Арнолд !
sapphire5![]()
Това е много относително за растежа...По принцип между 5-8повт. с интензивност около 85% се наблюдава най-значителна хипертрофия.Друг е въпроса с вредната адаптация,т.е това ще ти действа до време.За това си има различни методи за преотдоляването й като читинг,суперсерии,тройни серии,форсирани повторения и тн,както и редуциране на интензивноста и повторенията,също и смяна на различните периоди(основен,състезател ен,междинен).Не може да кажеш "това е най-добре да се прави".Bсичко ти действа до време,тъй като организма се адаптира към него.
Значи до колкото знам, като навляза в застой правя по една тренировка в седмицата със супер серии или трисети така ли е ?
sapphire5![]()
Аз по принцип правя 2 тежки (6-8 80-90% RM) и една лека тренировка (10-12 60-70% RM). Против адаптацията - пробваш да размениш поредицата на упражненията, евентуално отначало правиш с тежко, към края правиш с по-леко за различни зони, или слагаш нови упражнения и редуваш.Първоначално написано от awerw
Мерси за отговорите, TodorMarkov накрая махни "/url" иначе не става да се влезе.
sapphire5![]()
Добре ли е като правя лицевите да сменям всяка серия различни лицеви или да си правя нормалните ?
sapphire5![]()
Зависи какво гониш като резултат.Аз примерно правя нормални спартански и с ръце тип каро.Обаче спартанските за рамо карото за трицепс нормалните знаеш на какво акцентират.Според мене е добре да ги сменяш
И аз така мислех.
sapphire5![]()