- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Младежки култури
@Blab Come again?
Това някаква мега завоалирана форма на сарказъм ли е или наистина ме бъркаш с някой?
ПП: всеки минава през етапи, накрая просто трябва да си събереш каквото ти харесва от всички и съзнателно да оформиш себе си![]()
Срещу самоограничението си, а искаш да поставяш граници ? Само аз ли виждам абсурд.Първоначално написано от Briseis
Over the hill with a man who has nothing in his brain
Time has passed him by, now only the memories remain
Every colour now just seems to fade to black
Mass suicide has stabbed you in the back
We can't do anything now, we've left it much too late
Now there's only you and me so say goodbye, peacefully
Now there's only earth and sea
Абе, по едно време го давах леко кифле, в 7-8 клас , ама не слушах поп-фолк.
Иначе съм антисоц , или по-точно сисадмин , това пак си е цяла субкултура.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
истината е,че 99% от вас направо ИЗГАРЯТ да бъдат одобрени,харесани и приети,от колкото може повече хора,което само по себе си е окачествяване и рамкиране,ако щете,хаха. така че нема нужда да пишете как не се считате към никоя суб-култура и сте над нещата един вид. не сте над нещата,безкрайно зависими сте от тях,хаха.
идеята ми е, че не можеш да оставиш дадена субкултурна философия да направлява живота ти и да определя целите ти
Защото не е съвършена ? Или защото не е универсална ?Първоначално написано от Briseis
Over the hill with a man who has nothing in his brain
Time has passed him by, now only the memories remain
Every colour now just seems to fade to black
Mass suicide has stabbed you in the back
We can't do anything now, we've left it much too late
Now there's only you and me so say goodbye, peacefully
Можеш да я оставиш , но не е универсална ^^
В някои от субкултурите част от ценностите не съвпадат с общоприетите за такива и при едно интервю за работа/ едно формално събитие - колизия и никакъв резултат .
Примерно , искаш да си консултант /застраховател , а отиваш на интервю , праскаш си на някакъв си твой , характерен за групата , език , не говориш на Вие , а на "майна" - не става. Трябва да се нагаждаш и да сменяш образите , или просто да ги комбинираш . То така функционираме всички .
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^ Нарича се баланс, сигурно... Съумяването да разграничаваш 'принадлежността' си към навиците си от приятелската среда и общността, към която се причисляваш на улицата, от обноските, маниерите ти в 'професионалната' среда.
Дразни ме адски много израза 'влизаш в различни роли', всеки притежава съставна част от всякакви субкултури, поведенчески и социални умения и т.н и кардиналното в цялата работа е способността на човек да разсъждава и да успява да съхрани себе си...
оф, нищо не казах![]()