.
Отговор в тема
Страница 1 от 16 1234511 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 379

Hybrid View

Вегетарианство

Има ли вегетаранци сред вас , ако има с каква цел са такива : заради любовта към животните или желанието за здравословен живот . Какво мислите по въпроса , като цяло ?

Голям фен Аватара на shutUp
    мм аз съм ..
    в никакъв случай яденето на месо е нездравословно.. организма има нужда от всичко
    и все пак не го ям, не ми е приятно да гледам разни животински крайници в чинията си.. ,
    не го обичам тва месо бе, не ми е вкусно и т.н

вкусно ми е на мен, но го избягвам заради режима си

Мега фен Аватара на Infinity
    Чистото бяло пилешко месо или пуешко на кой режим пречи ?
    Не мисля , че ако някой лиши организма си от тези полезни белтъчини с цел отслабване или някаква диета ще направи нещо добро за себе си.
    To infinity and beyond.

Повече от фен Аватара на VikitoRia
    аз също съм вегетарианка... не мога да ям месо просто като си помисля, че е било живо , а и също заради здравословният начин на живот

My life is every moment of my life. It is not a culmination of the past.

Супер фен Аватара на katericArofl
    „здравословния начин на живот „
    странно защо в природата лисицата не пасе трева

Супер фен Аватара на BrokenInnocence
    Аз съм.

Никога не съм била кой знае колко месоядна, но окончателно го отказах преди време... Причните са много и не ми се обяснява, но са свързани с животните и околната среда, не толкова със здравословен начин на живот, понеже въпреки, че съм вегетарианка, определено не се храня здравословно, ям всякакви junk глупости.
    No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.

Разумните хора не се хранят по този начин с цел отслабване , това че темата е в отдел Козметика и диети не означава , че съм решила да отслабвам по този начин . Хората който са вегетарианци не са на диета , и според мен и не го правят с цел отслабване, а от любов към животните .
    Относно това за лисицата най-добре погледни в някой учебник или сайт дали анатомията на човека е като на лисица и изобщо на хищно животно или по-скоро като на тревопасно .

Аз не съм (защото обожавам месо). Майка ми е.. не точно ,ама Яде само риба, защото е полезна.Иии прави го и заради двете.. И заради това ,че й е жал за горките животни.. и заради това заа здравословния живот.
    The pain you feel today is the strenght you feel tomorrow

I ♥ machoka Супер фен
    Не съм.. мама е.
    Горките животни?! мии съжелявам гладна съм

Супер фен Аватара на WaterLilly
    Цитирай Първоначално написано от Infinity
    Не мисля , че ако някой лиши организма си от тези полезни белтъчини с цел отслабване или някаква диета ще направи нещо добро за себе си.
    Кой те излъга, че ще го лишиш? Да, месото има всички 21 аминокиселини. Това не значи, че не можеш да си ги набавиш всичките до една, но от различни места.

Месо ядем(те) от лигня, защото преди, когато човекът не е имал с какво да го замести, е било по-лесно да си хване животно и да го изпапа, а сега, когато има с какво да се замести и няма нужда да се яде, продължаваме.

Още от малка не съм яла много месо, особено пилета, свинско и някакви непреработени неща, на които им личи какво са. Противно ми е като се замисля, че дъвча труп на същество, което е било живо и е тичало по някой двор, след което са му пречупили врата (и няма да минавам през останалите подробности на обработката). Това животно е имало право да живее точно колкото аз имам.

Защо не може да си изядеш домашното куче/котка, а може едно прасе/агне/заек да изядеш?

Супер фен Аватара на fuckme
    хах, ами замислете се тогава ГОРКИТЕ и беззащитни РАСТЕНИЯ, които е научно доказано, че също са живи, но за разлика от животните нямат НИКАКЪВ шанс да се защитят от човека. колко ужасно и несправедливо е да ги ядем!!! хайде да минем на фотосинтеза...
    And man you'll never know, whats inside my electronic brain.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Аз съм.. Просто не ми е вкусно ..гади ми се .. Ям рибка само когато ме накарат, нали е полезно за костите.

WaterLilly
    къде в птичарника ще видиш волно припкащи животни , там всичко е гъз до гъз ( в случая трътка до трътка)
    айде нема нужда тоооооолкова да ги пазим тия животни

Фен Аватара на Witch94
    Град
    Плевен
    Аз съм вегетарианка от 9 години. Постоянно ми повтарят колко нездравословно е. Аз не съм такава, защото ми е жал за животните, или пък за да водя здравословен живот, просто самия вкус на месото не ми харесва.
    Случвало се е в някои случаи да изям някое кебапче, или нещо от сорта, но несмляно месо не съм яла от 9 години. Чувствам се добре така. :]
    ...

Обичам мръвки и си хапвам много. Даже обичам като ям скара (шишчета, пържоли) да са ми по-сурови. Така си ми миришат на месце и голям кеф Не обичам пилешко и заешко. Най-любимо ми е агнешкото и свинското
    Мисля, че човек не бива да се лишава от това - в природата ни е заложено да сме хищници. Освен това си имам теория, че винаги месоядните животни са по-интелигиентни и по-напред в еволюцията си от тревопасните. Така, че месото е добро.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Не ям месо от както се помня, причини преди съм нямала, сега причината повече е здравословното хранене от колкото любовта към животните.
    Този мит, че хората се нуждаят от месо, мисля, че отдавна е разбит. Хората по природа не са хищници, даже сме доста далеч от това. Чревния тракт на месоядните животни е много по-къс от този на човека, така е за да може месото да се преработи и изхвърли по-бързо. Слюнката им е киселинна, а не алкална както при човека и тревопасните, плюс това в стомашния тракт на хищниците има високи концентрации на солна киселина за да обработват по-лесно месото, обаче при човека тази концентрация е много по-ниска.
    Въпросните аминокиселини може да се набавят от растителни храни, защото така или иначе при готвене се разрушават (примерно лизина, глутамина и метионина). Да не говорим колко свободни радикали и акриламиди се образуват при готвенето на месото, особено при пърженето и печенето а и белтъчините стават само наполовина усвоими.
    Та така, никой не може да ме убеди, че месото е нужно на човека. Това лято бях в Индия, запознах се с хора които ядат главно растителна храна и бях удивена от тях, да не говорим, че нямаха и никога не са имали проблем с това, че не ядат месо .

„никога „
    време има

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    Месото не е здравословно?
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от katericArofl
    „никога „
    време има
    Хахаха .

Град
    Плевен
    kolko сте зле. вегетарианството е най безсмисленото нещо

животните са за ядене и като съм гладна ги ям

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Цитирай Първоначално написано от xKiFlA

Напоследък ме изумяваш с мненията ти.
    Животните били за ядене ?! Ти чуваш ли се какво говориш ?
    Нали и те носят душица.. как може да разсъждаваш така ?
    Не го приемай лично.. но си ме стресна..

Град
    Плевен
    Цитирай Първоначално написано от BaffaLsc

ти разсъждаваш вегетариански
    и човека се нуждае от месо за нормално хранене

xKiFlA
    -
    Ako nqmam tazi koqto iskam i men nqma da me ima NIKOI!

Нормално е човек, който мисли със стомаха си, да твърди, че месото задължително трябва да присъства в менюто. Както и вкусните хамбургери, банички, кифлички, вафлички, сладки, наденички, сланинки и пр.
    Аз съм вегетарианка, откакто навърших 5 години.

Цитирай Първоначално написано от TeenageDream
    вкусните хамбургери, банички, кифлички, вафлички, сладки, наденички, сланинки и пр. )
    Дотук изреди само вредни неща.
    Цитирай Първоначално написано от BaffaLsc

ти разсъждаваш вегетариански
    и човека се нуждае от месо за нормално хранене
    Разсъждавам нормално за твое сведение.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си