Вие луди ли сте бе, как ще се маже със салицилов спирт по цялото лице НЯКОЛКО пъти на ден??? Нали се сещаш, че ще и изгори кожата...
Както казаха по-нагоре, пий много вода, това е доста важно. Всякакви такива вредни, мазни, пържени храни се отразяват зле, шоколад, кафе 3 в 1...
Вземи си почистващо гелче на някоя марка за медицинска козметика, Авен, Виши и т.н. Малко по-скъпи са, но определено помагат, а не влошават положението както Clean and Clear или Garnier, примерно...
Аз имам това :
Струва някъде около 22-25 лева, но пък го ползвам вече 2-ри месец, като се има впредвид, че си мия лицето поне 2-3 пъти на ден. Даже сега го има на някаква промоция по аптеките, 200 милилитра отгоре, на същата цена...
Вземи си хидратиращ крем, дори и да ти е мазна кожата пак е важен.Бях си взела пак на Виши това обаче нещо не останах доволна :
Сега имам едно бебешко кремче на Hipp, което е много яко, мирише на бебе, прави кожата супер мекичка и матира..
А за черните точки, вземи си ексфолиант, обаче пак да е медицинска козметика и не прекалявай, използвай го веднъж в седмицата, например…
Избягвай коректори, пудри, фон дьо тени, знам, че понякога се налага, обаче не си го превръщай във всекидневен навик, много запушват порите. Или пък си вземи минерална пудра, M.A.C. мисля, че имат такава…
Аз съм така от някъде 2-3 месеца и определено мога да кажа, че има ефект. Просто не трябва да третираш кожата грубо, защото така само я правиш по-мазна, няма как да я промениш рязко за един месец, просто трябва търпение, а пък и в пубертета е съвсем нормално да не си с идеална кожа…
Успех