- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Комп за 900лв
 Отговор в тема
 Отговор в тема

Здравейте,можете ли да ми кажете най-добрия комп за игри и малко работа ,който мога да си взема за около 900лв и щом да си сглобиш комп е по-добре отколкото да си купиш такъв,отделните компоненти също ще са ми от полза.
Комп за игри за 900 лева няма да стане. Не можеш за тези пари да си позволиш нещо кой знае какво за съжаление.
Иначе моето предложение е следното:
Процесор: Intel Core i3-2120 ~ 250 лв. (Клик)
Дънна платка: Intel Desktop Board DH61WW ~ 115 лв. (Клик)
Видео карта: nVidia GeForce GTX 460 SE ~ 205 лв. (Клик)
RAM: 2 X KVR 1333 D3 D8R7SK3/ 4 GB (2 плочки по 4 гигабайта рам 1333 Mhz на Kingston - това ти е максималната рам за дъното, повече не можеш да сложиш) ~ 180 лв.
И една кутия ти трябва: примерно това ~ 60 лв. Клик
Гледаш да има поне 350 вата захранване, и 2 USB порта на преден или заден панел.
Дъното поддържа до 6 USB 2.0 порта, или иначе казано с тези 2 на кутията и 4-те на дъното тамън са максималния брой.
Финалната цена за тази конфигурация ще ти е: ~ 810 лв.
Остават ти пари за едно DVD R/RW, мишка и клавиатура. Монитора вече в тази цена няма начин да се смести.
На дъното имаш 5.1 аудио изходи тъй че sound карта не ти трябва.
1-ви вариант:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542126
2-ри вариант:
http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=542907
Мързи ме да седна да ти сглобявам комп, през 2 дни се пускат такива теми
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
да раздава правда за нас.
My Blog / Update 22.09.2011
Хубаво де, ще му сглобя хубав, ама половината пари капаро и утре следобяд му го нося да се радва
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
А ти като си сложил 8 гб рам на конфигурация за 900 лева, добре ли е ?Първоначално написано от thefreak2

„След два дни утре ще бъде вчера !“ – Димитър Пенев
И как смята да захранва тая машина с някво обикновено захранване 350 вата, не че не става де..Първоначално написано от K_O_L_E_V
Накратко да се изкажа:
процесора да е i5 или някой готин phenom х4
не ти трябват повече от 6гб рам на 1333MHz, който са <120лв.
ще ти трябва и хард диск, thefreak2 е пропуснал тая мъничка подробност
Дай му на лумпена злоба,
окъпи глупака във власт,
пусни го в тъмната доба,
Не го лъжете с нек'ви неясни готови конфигурации.
Кажи от къде можеш да пазаруваш и какво точно да се включва в тия 900 лева.
PS3 e решението на проблема ти... Всяка игра ще ти тръгне, хакнато е, далеч по-малко от 900лв е, контролерите са по-удобни и най важното ... ще е актуално поне още 4-5 години... което никой компютър не може да го постигне...
Ааа.... още един + е ако имаш голям телевизор...
Ти решаваш...
Хаквам PlayStation 2 и 3 - Soft Mod - PS2 - 10 лв. ; PS3 - 30 лв!!!
Хаквам/Ънбриквам PSP 1000/2000 (старо дъно) - 10лв!!!
Хаквам PSP 2000/3000/GO (ново дъно) - 10 лв!!!
Пловдив/Добрич
Скайп - zeamgo
GSM: 0883471335; 0896842527

заповядай http://evarna.com/maniac-5.htmПървоначално написано от leviatan96
:Д :Д :ДПървоначално написано от kupi95
Кви са тези щайги :Д :Д :Д
Don't hate the hacker,
hate the code!
Преди 10 години компа ми струваше повече от 1300 лв, и беше с добри параметри - CPU 750Mhz, SDRAM 256MB, HDD 10GB, Video 16MB
Малко... всъщност доста неадекватно е да се каже днес, че някакви чисто нови компютри са "жив ташак", не е ли?
Единственото сигурно е, че дори най-скъпия компютър да си вземе някой, до 2 години ще се нарича "барака", "щайга" и т.н. Същото се отнася и за евтините... разликата в параметрите не е толкова фрапираща, колкото е цената.
Аз бих препоръчал компютър със средни параметри на средна цена.
leviatan96, ако ти трябва за игри - хващай инструкциите на желаните игри и гледай какво пише там. Ако ще играеш на пасианси едва ли ще ти трябва мощна видеокарта.
Според мен това е оптималното.

Аре спрете да повтаряте като папагали едно и също. Още повече, че не е и вярно. Разликата в параметрите на места Е доста фрапираща, още повече в средния клас. Във високия е ясно.Първоначално написано от JDeel
Чакаме да разберем какво да се включва в конфигурацията и от къде ще се пазарува.

Много зависи за какво ти трябва машина. Ако ти трябва за игри трябва да има хубава видео карта - Nvidia или ATI и да не е вградена! Собствената и памет трябва да е поне 1GB. Добре е и да вземеш хубав процесор поне 2.5GHz. Ако ти трябва геймърски лаптоп вземи си Dell Inspiron N series!