Цитирай Първоначално написано от loveca777
Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
Аз не съм за комунизма (и съм атеистка) просто защото не мога да разбера какво му е толкова хубаво на равенството? Винаги ще има бедни и богати. Просто един човек, който цял живот не е мислил за нищо, освен как да се наяде и напие, и никога не си е направил труда да направи нещо с живота си естествено, че ще е беден. (не казвам, че всички бедни са такива) Как изобщо ще има развитие, ако всички и без това получават едно и също? Няма да е честно, пък и светът ще е много по-скучен...ако ги няма крайностите, всички ще са еднакви.
Работата е там...че в такъв случай(както е сега) богатите стават все по-богати, а бедните все по-бедни...А и отношението най-малкото, не е същото! Това няма как да не си го изпитала поне...Ето дори и най-малкото...се вижда! Не би ли искала равенство...с какво онзи е по-специален от теб?
Представи си,че богат учен. Цял живот си се трудил за тези пари . Всичко с честен труд без измами ..... един ден идват комунистите и ти взимат всичко (ВСИЧКО) къща , пари ... И ти го раздават на бай Тошко (овчар село ) и половината от паритети си ги разделят комунистите за себе си.. А ти оставаш бедняк.
Парите ли са ценност номер 1?Това е жалко! За едни безстойностни хартийки такава патаклама да се дига...преди е било най-добре...вещ срещу вещ...а не както сега - вещ срещу нищо..тотално поробване! И мизерното е, че и аз подпомагам това, използвайки парите, по който и да било начин!