Цитирай Първоначално написано от musicinmyveins
Фитнеса ще ти помогне обаче трябва да правиш точно определени неща.Ако качваш много маса ефекта на лоста ще е обратен.Затова ако имаш някое друго излишно кило прави кардио всяка сутрин и яж по-ниско въглехидратни храни (например яж повече млечни продукти и месо,избягвай хлебни и тестени изделия както и сладките газираните и мазните храни).Футбола сигурно ти е достатъчен и нямаш излишни килограми,но все пак съм длъжен да ти кажа,защото всяко излишно кило на лоста ти е в минус.Та за кофите започни да ги правиш на пейка първо.След като ти станат лесни на пейка започни да ги правиш на успоредка с поклащане и постепенно ще започнеш и чисти кофи.Ето ти една лека примерна програма за 30тина минути докато посвикнеш

2 серии по 3 набирания тесен раменен хват
2 серии по 3 набирания широк раменен хват
2 серии по 3 набирания тесен надхват

Намираш си пейка и правиш кофи на пейка
3 серии по 10 кофички на пейка

Последно
2 серии по 15 лицеви опори с ръце разположени на ширината на рамената
2 серии по 15 лицеви опори с широко разположени ръце
5 лицеви дланите една до друга (Тези мисля,че ще са ти доста трудни,но с тях ще развиеш трицепса малко от малко да ти е по лесно на успоредката)

Ако някое от упражненията не ти е ясно просто потърси в гугъл,защото ще ми е трудно да ти обясня всяко как се изпълнява правилно.Но от сега ти казвам по-добре прави по малко повторения,но правилно от колкото повече,но грешни.С тази програма ако ти е по силите (мисля,че е лека и ще се справиш) за 1 месец ще придобиеш сила поне за набирания зад врат,а за кофичките 1-2 би трябвало чисти да не са ти проблем.Но в спорта време не се гони започни така пък след време сам ще можеш да си определяш какво да правиш. УСПЕХ
ЕДИТ: ЗАбравих да добавя между сериите почивката е 1мин и 30 сек или по малко ако можеш.
Мерси много за това което ми каза и да ще побягам малко сутрин понеже съм слаб, но имам някоя излишна мазнина по корема поздрави

P.S. извинявай но съм чувал че например понеделник правя тази тренировка и във вторник трябва да почивам. Така ли е през ден ли трябва да ги правя ?