.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)

За маската с хума за коса

РЕЦЕПТА ЗА КОСА:

3-4 супени лъжици хума се разбъркват със 150 милилитра оцет. Сместа се нанася на косата за около 15 минути. Измива се обилно с вода.

Това пише отзад на опаковката. Така ли го спазвате, защото не намерих много инфо за това ? С оцет ли винаги го правите? Нанасяте ли я в корените или просто отгоре на косата и увивате после с нещо?
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Мега фен Аватара на titinkaa
    Град
    Пловдив
    Щом е за мазна коса,значи се нанася в корените.Но не прекалявай,прави я 1 път в седмицата,иначе ще ти се изсуши много косата.

Супер фен Аватара на zoreto
    Аз не я правя с оцет ,а с няколко лъжици кисело мляко 1 път в седмицата ,защото много изсушава.

правя си рядко маски с хума,ама слагам яйце и зехтин ;д

Супер фен Аватара на j_adore2
    В маската с хума си слагам витамин А, рициново масло (бадемово или зехтин), кисело мляко, жълтък, оцет (не винаги). За друго не се сещам сега, но и това е достатъчно Косата после става много мека, лъскава, поне моята расте по - бързо и я заздравява
    Научих, че за секунда можеш да
    извършиш нещо, за което ще те боли цял живот.
    Научих, че зрелостта много повече зависи
    от това какъв опит си придобил и какво си научил от него
    и много по - малко от това колко рожденни дни си празнувал.

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Благодаря!
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Отдавна не съм си правила, но тази "рецепта" винаги ми се е струвала странна. 150мл оцет не е ли твърде много? Аз слагах малко хума и малко оцет и разбърквам докато сместа стане хомогенна.
    Правила съм си най-различни експерименти с хумата - с яйце, мляко, оцет, някаква сода мисля, че веднъж слагах... ;D Нанасям в корените, без да увивам никакви кърпи, стоят 5 минути някъде и изплаквам, защото после става много суха и не мога да се среша.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Супер фен Аватара на breathless
    Само при мен ли се получава някаква ... странна химична реакция при смесването на оцет с хума? О.О В смисъл, че оцета я ... разяжда или ддз, после косата ми беше супер суха и след няколко измивания се оправи. Предполагам оцета е бил различен. о.о

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си